10 dingen die je NIET tegen een JONGE moeder moet zeggen!

22 mei, 2019

10 dingen die je NIET tegen een JONGE moeder moet zeggen!

22 mei, 2019

Hallo lieve mensen en welkom bij deze nieuwe blog! Vandaag even iets heel anders dan jullie gewend zijn, maar verschil moet er wezen! Sinds ik in verwachting ben, hoor ik regelmatig de meest bizarre opmerkingen en vragen. En waarom? Omdat ik ‘maar’ 21 ben. Ja hier beginnen we al *facepalm*. Vandaag deel ik de meest bekende, maar ook meest bizarre doch hilarische opmerkingen. Neem dit soort mensen met een korreltje zout en be like Kyra: Ik kon er naderhand wel om lachen! Jullie ook?


1.De vader is zeker uit beeld

Uh wat? Nee de vader is niet uit ‘beeld’, in tegenstelling tot zijn wij zelfs dolgelukkig. Daarbij zijn ook ‘volwassen’ stellen die een kind krijgen vaak zat labiel en liggen ze in een scheiding. Dus. Omdat wij jong zijn maakt dat het niet meteen een labiele relatie is. Denk dat veel stellen een voorbeeld aan ons kunnen nemen. Stop met je domme vragen Trudy. Oh shit, er komen er nog 9 aan…

2. Je zou eerst moeten reizen en de wereld ontdekken

Nou en misschien wil ik dat wel met mijn kind(eren) doen? Waarom zóu ik dat überhaupt moeten? Dat jij zo’n stereotype “let’s go on an adventure baby” Instagram model bent, dikke prima. Dat betekent niet dat elke jonge vrouw moet reizen. Dus steek je neus terug in je paspoort en vlieg op naar Bulgarije of zo.

3. Jeetje, geniet nog maar even van het uitslapen hoor

Dus een jonge moeder heeft verder geen leven of zo? Wij liggen standaard tot 13u in ons bed te meuren. Hebben totaal geen doelen en zo. Oh my God, wij moeten ook gewoon werken aka vroeg opstaan. Verplichtingen en zo. Adult life begint niet pas op je 30e. Zei ik net niet dat je moest opbokken naar Schiphol, pas maar op, zometeen mis je je vliegtuig nog.

4. Het was een ongelukje zeker?

Waarom gaat iedereen er meteen van uit dat een zwangerschap een ongelukje is, als de moeder jong is. Mensen moesten eens weten hoe hard ik heb moeten vechten voor die kleine. Néé het was geen ongelukje, en dat hoeft ook zeker niet zo bij iedereen te zijn. En zo wel, waarom gaat jou dat wat aan? Het heeft echt geen meerwaarde of zo.

5. Je verpest je hele jonge jaren ermee

Nou Trudy, super vervelend voor je dat jouw kinderen je leven verpest hebben en jij daardoor niet meer je wanderlust kan laten losgaan. Ik zie mijn kind als een geschenk, niet als een last. En verpest? Houd op, scheid uit. Mijn kind verrijkt mijn leven in élke opzichten. Mijn kind maakt mij moeder, en er is níks mooiers dan dat.

6. Je weet dat een kind duur is? Luiers en zo?

Nee joh, dat wist ik echt nog niet. Bedankt voor je nuttige informatie. Dit is echt wereld nieuws. Wil je ook sponsoren? Want ik had er écht nog niet bij stil gestaan dat een baby luiers en zo nodig heeft. Gezien jij elke maand met je reet in de businessclass van een KLM zit, kan je vast een voorraad luiers en billendoekjes kopen. Ik App je mijn adres wel even.

7. Je zou eerst moeten genieten met je man

Oh ja, nog zo’n goede tip. Want zodra wij een gezin hebben, valt er niet meer te genieten. Daar houdt het leven op. Dit soort opmerkingen schieten door mijn verkeerde keelgat, en ik vraag mij dan werkelijk af: bén je dom, of doe je alsof? Ik denk het eerste.

8. Je ouders betalen vast nog elke maand mee

Sorry, maar wat? Je trekt een conclusie uit wat? Lucht? Die zie je namelijk erg veel, vanuit je businessclass in die KLM hè. Stijgt het een beetje naar je hoofd? Ik heb al in geen jaren een rooie cent van mijn ouders gezien, en dat is prima. Wij hebben ons eigen leven en redden ons meer dan prima. Deze redenering slaat dus de plank volledig mis. I can’t handle stupid and judgemental people

9. Wow, nú al!?

Uh, jij was 40 bij je eerste. Dán pas??? Dat vragen mensen toch ook niet aan jou? De één van 21, is de ander niet. Woorden doen pijn, Trudy. Think before you speak

10. Je hebt zeker je school niet af?

Deze mensen. We leven in 2019, kom op hey. We weten allemaal dat zo’n papiertje echt niet alles is. Het maakt een hoop makkelijker, maar je bent écht niet kansloos zonder diploma. En ook dit zijn niemands zaken. Persoonlijk vind ik het veel belangrijker dat een moeder aanwezig is bij haar kind, dan dat ze met haar neus in de boeken zit. En moeders die er wél voor kiezen om met hun neus in de boeken te zitten: alleen maar respect voor! Ik doe het je niet na!

Zo, 10 achterlijke, bizarre, trieste en ietwat vervelende opmerkingen en vragen. Wij jonge moeders, horen ze bijna dagelijks. Op het internet, via vriendinnen, door familie of gewoon random op straat. Ik denk dat het nooit zal stoppen, maar ik hoop wel dat iemand dit nu leest en denkt: scheisse, ik zeg dat ook wel eens. Niet tof meid! Niet doen! Jonge moeders zijn ook moeders. Moeders die alles voor hun kroost over hebben, en tot aan het einde voor ze vechten. Maar wat ik vooral wil zeggen hiermee: Wat U niet wilt dat U geschiedt, doe dat ook een ander niet.

1 reactie

 • Jantine 4 juni, 2019 at 12:30

  Ik ga helemaal stuk hier! 😂😂 wat een aannames. Ja ik snap dat je daar niet op zit te wachten. Laat anderen maar lekker l*llen hoor. Iedereen heeft zijn eigen manier van leven enneeh gelukkig maar. Als iedereen hetzelfde doet, is het ook maar saai.
  Geniet van je zwangerschap! ❤️❤️

 • Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Instagram

  • 👶🏻 WIKKELDOEK

Deze prachtige, okergele en méga zachte wikkeldoek ligt klaar om onze baby in te wikkelen. Hoe langer ik er naar kijk, hoe enthousiaster ik word haha.

De binnenkant is heerlijk zacht en lekker warm, wat goed van pas komt voor onze winterbaby!

@zoefhandmade.nl maakt ze helemaal naar wens. Met talloze kleuren en verschillende stofjes vind jij er vast en zeker één die precies bij je past.

Heb jij een wikkeldoek veel gebruikt? Vertel het ons in de comments 👶🏻 .
.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #wikkeldoek #preggo #babyroom #newborn #musthaves #zwanger #moeder #mamablogger #pcospregnancy #pcos #ad
  • 🤰🏼 BUMPDATE

De afgelopen dagen krijg ik veel vragen over hoe het nu met mij en de baby gaat. Dus vandaag even een zwangerschaps/babyupdate!

In mijn blog kon je al een beetje lezen dat ik het zwanger zijn zwaar vind, en hier is waarom. De afgelopen weken heb ik mij vreselijk gevoeld. Eetlust was verdwenen, elke geur van eten deed mij kokhalzen, zelfs de gedachte aan bepaald eten maakte mij misselijk. Ik ben heel erg vaak duizelig en licht in mijn hoofd, en energie is ver te zoeken.

Dat is dus ook een beetje de reden waarom ik er nog weinig over verteld heb. Krijg dan toch snel antwoorden dat ik niet zo ondankbaar moet doen. In mijn blog leg ik uit waarom je bést mag zeuren dat het zwaar is en bespreek ik nog meer taboes rondom het moederschap.

Met de baby gaat alles goed, hij groeit goed en beweegt veel. Wij hebben volgende week weer een echo en ben heel benieuwd hoeveel hij weer gegroeid is! De volgende blog zal ik mijn ervaring delen over de NIPT-test en waarom wij hiervoor hebben gekozen.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #ultrasound #babyroom #pregnantbelly #bump #preggo #mamablogger #pregnancy #firsttrimester #secondtrimester #lovethefeedsyoufollow #lovethefamilyyoufollow #lovethemomsyoufollow
  • ❤️ FAV 4

Wat een leuk initiatief zeg, ik zie ineens zo veel #lovethefeedsyoufollow voorbij komen, dat ik dacht, dit moet ik ook proberen! Zullen wij als mama’s dan de #lovethemomsyoufollow erbij gebruiken? 😏 Misschien krijgen we dan meer momfriends erbij!

Deze vier foto’s zijn niet zo zeer mijn mooiste, wel mijn meest persoonlijke. De afgelopen maanden heb ik zo veel met jullie gedeeld, wat ik echt met heel veel liefde heb gedaan. Van eerste Clomid ronde, tot aan het spuiten. En nu de zwangerschap 😍 Zo bijzonder dat ik dit met jullie mag delen lieve mensen!

Ik wil iedereen bedanken voor alle steun, moed, motivatie en positieve energie de afgelopen tijd. Jullie zijn de beste!

#babyblog #mommytobe #momblog #momblogger #mamablogger #steun #liefde #pregnancyannouncement #preggo #pcospregnancy #pcos #infertility #lovethefamilyyoufollow
  • || 3D PRINT

Een aantal weken terug heb ik de eerste 3D scan laten maken van mijn buik, die geprint zijn in het hout en de super fancy glitter roze 😍 Zijn ze niet tof!

Over twee weken mag ik weer bij @gravida.nl, en dit herhalen we nu maandelijks. Jullie zullen dus nog een hele hoop voorbij zien komen in verschillende materialen!

Ik vind het zo bijzonder maar ook zo bizar om te zien dat mijn buik en borsten alweer zó veranderd zijn ten opzichte met deze scan! Ons lichaam is echt tot een heleboel in staat en dat waardeer ik.

Heb jij jouw zwangere lichaam laten vereeuwigen?

#zwanger #babyblog #mommytobe #pregnantbelly #3dprinting #gravida #preggo #babybump #bump #mamablogger
  • 🎉 HAPPY BIRTHDAY TO ME

Dit oude wief is jarig vandaag. Lekkere late aankondiging ook, maar beter laat dan nooit!

Omdat ik jarig ben, heb ik twee geweldige WINACTIES voor jullie. Check snel mijn vorige post! En houdt mijn Instagram goed in de gaten maandag!

Oh, en deze Bibs speentjes kreeg ik van @babybirdstore! Heel blij mee, dus thanks lieverd!

Wat denken jullie, krijgen wij een MEISJE of een JONGEN!? Laat het weten in de comments!
.
.
.
.
.
#mommytobe #babys #mamablogger #birthdays #happybirthdaytome #giveaways #bibs #ecofriendly #babyblog #moms #giveawaycontest
  • WINACTIE!

Wie jarig is trakteert toch!? Van Back2YourRoots kregen wij deze prachtige okergele wikkeldoek, met een hydrofiele binnenkant in een klei kleur, uit hun nieuwe Lilly lijn! De doek is gemaakt van een Modal stof, dit neemt beter vocht op dan katoen en is minder plakkerig en zweterig!

Ik ben er he-le-maal gek op! Je kan hem gebruiken voor na het badderen door de hydrofiele stof, maar ook gewoon om je frummel lekker mee in te wikkelen. Onze frummel ligt er super hip bij straks, naast de okergele muur in de woonkamer!

Van Back2YourRoots mag ik een WIKKELDOEK naar keuze WEGGEVEN! Hoe fantastisch! SWIPE voor de mogelijkheden 😍 Wil jij ‘m ook winnen!? Lees dan snel verder!

WAT moet je DOEN om kans te maken:
1. VOLG @back_2_yourroots en mij @kyraelgersma
2. TAG zoveel mogelijk mama’s (to be) die deze wikkeldoek ook graag zouden willen (één tag per comment)
3. Voor een EXTRA winkans, SHARE deze post in je story en TAG mij!

HEEL VEEL SUCCES! (Alle producten zijn Oeko-Tex gecertificeerd.)
.
.
.
.
.
#mamablogger #winactie #giveaway #giveaways #giveawaycontest #birthdays #cadeau #swaddle #babys #mommytobe #bloggerin #winwin #musthaves #newborn #momblog #babyblog
  • GEBOORTEPAKJE

Dit lieve pakje van de Hema, heeft mijn man uitgezocht. En ik zal het niet ontkennen, ik vind ‘m écht heel schattig 😍 Mijn hart spat uit elkaar van liefde

Vind het echt heerlijk om baby te shoppen met mijn man, papa to be. Maakt mij de meeste trotse vrouw op deze aardbol!

Hoe ziet/zag jullie geboorte pakje eruit?😍 -

#mommytobe #birth #babyroom #babyblog #infertilitysucks #pcos #pcospregnancy #preggo #mamablogger
  • 💖 ZUSJE

Deze foto is zo speciaal voor mij. Kijk haar eens een trotse tante zijn 😍 Ze was helemaal in de wolken. Prachtig om te zien

Toen wij wisten dat ik zwanger was heb ik het eigenlijk vrijwel meteen aan mijn zusje verteld. En de rest van de familie. Iedereen was op de hoogte van ons traject, en wilde hen ook niet langer in spanning laten zitten!

Wanneer heb jij je zwangerschap aangekondigd aan naasten? En wat waren de reactie’s?❤️ -

#zwanger #pregnancyannouncement #preggo #sistersquad #babyblog #infertility #infertilitysucks #infertilityblogger #mamablogger #mommytobe #pcos #pcospregnancy
  • VERANDERINGEN

Zodra er een kleintje op komst is, staat je hele leven op zijn kop. Je bent dol enthousiast, maar ondertussen ook Spaans benauwd.

Je begint een beetje te wennen aan het idee, en ondertussen maak je je huis klaar voor je kleine. Het kamertje maak je klaar, je gaat lekker veel shoppen en niet te vergeten en bijna onmisbaar: de box. Zeker met honden!

Wij kozen voor deze box van @bopitaofficial, met een grote lade onderin zodat ik luiers, doekjes en speeltjes kan opbergen. De accessoires zijn van @jolleinofficial, de lijn Indians, écht mijn favoriet!

Welk merkje ben jij zo dol op? En heb jij veel gebruik gemaakt van de box? -

#babyblog #box #mommytobe #voorbereiding #preparing #babyroom #infertilitysucks #pregnancyblog #preggo #mamablogger #woonkamer #pcospregnancy #oudersvannu #zwanger

  Volg mij ook op Instagram

  Recent

  ×