Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

10 dingen die je NIET tegen een JONGE moeder moet zeggen!

22 mei, 2019

10 dingen die je NIET tegen een JONGE moeder moet zeggen!

22 mei, 2019

Hallo lieve mensen en welkom bij deze nieuwe blog! Vandaag even iets heel anders dan jullie gewend zijn, maar verschil moet er wezen! Sinds ik in verwachting ben, hoor ik regelmatig de meest bizarre opmerkingen en vragen. En waarom? Omdat ik ‘maar’ 21 ben. Ja hier beginnen we al *facepalm*. Vandaag deel ik de meest bekende, maar ook meest bizarre doch hilarische opmerkingen. Neem dit soort mensen met een korreltje zout en be like Kyra: Ik kon er naderhand wel om lachen! Jullie ook?


1.De vader is zeker uit beeld

Uh wat? Nee de vader is niet uit ‘beeld’, in tegenstelling tot zijn wij zelfs dolgelukkig. Daarbij zijn ook ‘volwassen’ stellen die een kind krijgen vaak zat labiel en liggen ze in een scheiding. Dus. Omdat wij jong zijn maakt dat het niet meteen een labiele relatie is. Denk dat veel stellen een voorbeeld aan ons kunnen nemen. Stop met je domme vragen Trudy. Oh shit, er komen er nog 9 aan…

2. Je zou eerst moeten reizen en de wereld ontdekken

Nou en misschien wil ik dat wel met mijn kind(eren) doen? Waarom zóu ik dat überhaupt moeten? Dat jij zo’n stereotype “let’s go on an adventure baby” Instagram model bent, dikke prima. Dat betekent niet dat elke jonge vrouw moet reizen. Dus steek je neus terug in je paspoort en vlieg op naar Bulgarije of zo.

3. Jeetje, geniet nog maar even van het uitslapen hoor

Dus een jonge moeder heeft verder geen leven of zo? Wij liggen standaard tot 13u in ons bed te meuren. Hebben totaal geen doelen en zo. Oh my God, wij moeten ook gewoon werken aka vroeg opstaan. Verplichtingen en zo. Adult life begint niet pas op je 30e. Zei ik net niet dat je moest opbokken naar Schiphol, pas maar op, zometeen mis je je vliegtuig nog.

4. Het was een ongelukje zeker?

Waarom gaat iedereen er meteen van uit dat een zwangerschap een ongelukje is, als de moeder jong is. Mensen moesten eens weten hoe hard ik heb moeten vechten voor die kleine. Néé het was geen ongelukje, en dat hoeft ook zeker niet zo bij iedereen te zijn. En zo wel, waarom gaat jou dat wat aan? Het heeft echt geen meerwaarde of zo.

5. Je verpest je hele jonge jaren ermee

Nou Trudy, super vervelend voor je dat jouw kinderen je leven verpest hebben en jij daardoor niet meer je wanderlust kan laten losgaan. Ik zie mijn kind als een geschenk, niet als een last. En verpest? Houd op, scheid uit. Mijn kind verrijkt mijn leven in élke opzichten. Mijn kind maakt mij moeder, en er is níks mooiers dan dat.

6. Je weet dat een kind duur is? Luiers en zo?

Nee joh, dat wist ik echt nog niet. Bedankt voor je nuttige informatie. Dit is echt wereld nieuws. Wil je ook sponsoren? Want ik had er écht nog niet bij stil gestaan dat een baby luiers en zo nodig heeft. Gezien jij elke maand met je reet in de businessclass van een KLM zit, kan je vast een voorraad luiers en billendoekjes kopen. Ik App je mijn adres wel even.

7. Je zou eerst moeten genieten met je man

Oh ja, nog zo’n goede tip. Want zodra wij een gezin hebben, valt er niet meer te genieten. Daar houdt het leven op. Dit soort opmerkingen schieten door mijn verkeerde keelgat, en ik vraag mij dan werkelijk af: bén je dom, of doe je alsof? Ik denk het eerste.

8. Je ouders betalen vast nog elke maand mee

Sorry, maar wat? Je trekt een conclusie uit wat? Lucht? Die zie je namelijk erg veel, vanuit je businessclass in die KLM hè. Stijgt het een beetje naar je hoofd? Ik heb al in geen jaren een rooie cent van mijn ouders gezien, en dat is prima. Wij hebben ons eigen leven en redden ons meer dan prima. Deze redenering slaat dus de plank volledig mis. I can’t handle stupid and judgemental people

9. Wow, nú al!?

Uh, jij was 40 bij je eerste. Dán pas??? Dat vragen mensen toch ook niet aan jou? De één van 21, is de ander niet. Woorden doen pijn, Trudy. Think before you speak

10. Je hebt zeker je school niet af?

Deze mensen. We leven in 2019, kom op hey. We weten allemaal dat zo’n papiertje echt niet alles is. Het maakt een hoop makkelijker, maar je bent écht niet kansloos zonder diploma. En ook dit zijn niemands zaken. Persoonlijk vind ik het veel belangrijker dat een moeder aanwezig is bij haar kind, dan dat ze met haar neus in de boeken zit. En moeders die er wél voor kiezen om met hun neus in de boeken te zitten: alleen maar respect voor! Ik doe het je niet na!

Zo, 10 achterlijke, bizarre, trieste en ietwat vervelende opmerkingen en vragen. Wij jonge moeders, horen ze bijna dagelijks. Op het internet, via vriendinnen, door familie of gewoon random op straat. Ik denk dat het nooit zal stoppen, maar ik hoop wel dat iemand dit nu leest en denkt: scheisse, ik zeg dat ook wel eens. Niet tof meid! Niet doen! Jonge moeders zijn ook moeders. Moeders die alles voor hun kroost over hebben, en tot aan het einde voor ze vechten. Maar wat ik vooral wil zeggen hiermee: Wat U niet wilt dat U geschiedt, doe dat ook een ander niet.

1 reactie

 • Jantine 4 juni, 2019 at 12:30

  Ik ga helemaal stuk hier! 😂😂 wat een aannames. Ja ik snap dat je daar niet op zit te wachten. Laat anderen maar lekker l*llen hoor. Iedereen heeft zijn eigen manier van leven enneeh gelukkig maar. Als iedereen hetzelfde doet, is het ook maar saai.
  Geniet van je zwangerschap! ❤️❤️

 • Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Even voorstellen

  Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra en met mijn 22 jaar ben ik een jonge mama van ons wondertje Chloë Isabel, die wij op 5 januari 2020 mochten omarmen. Samen met mijn man en honden vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het ouderschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Socials

  BabyBaby
  ×