10 dingen die je NIET tegen een JONGE moeder moet zeggen!

22 mei, 2019

10 dingen die je NIET tegen een JONGE moeder moet zeggen!

22 mei, 2019

Hallo lieve mensen en welkom bij deze nieuwe blog! Vandaag even iets heel anders dan jullie gewend zijn, maar verschil moet er wezen! Sinds ik in verwachting ben, hoor ik regelmatig de meest bizarre opmerkingen en vragen. En waarom? Omdat ik ‘maar’ 21 ben. Ja hier beginnen we al *facepalm*. Vandaag deel ik de meest bekende, maar ook meest bizarre doch hilarische opmerkingen. Neem dit soort mensen met een korreltje zout en be like Kyra: Ik kon er naderhand wel om lachen! Jullie ook?


1.De vader is zeker uit beeld

Uh wat? Nee de vader is niet uit ‘beeld’, in tegenstelling tot zijn wij zelfs dolgelukkig. Daarbij zijn ook ‘volwassen’ stellen die een kind krijgen vaak zat labiel en liggen ze in een scheiding. Dus. Omdat wij jong zijn maakt dat het niet meteen een labiele relatie is. Denk dat veel stellen een voorbeeld aan ons kunnen nemen. Stop met je domme vragen Trudy. Oh shit, er komen er nog 9 aan…

2. Je zou eerst moeten reizen en de wereld ontdekken

Nou en misschien wil ik dat wel met mijn kind(eren) doen? Waarom zóu ik dat überhaupt moeten? Dat jij zo’n stereotype “let’s go on an adventure baby” Instagram model bent, dikke prima. Dat betekent niet dat elke jonge vrouw moet reizen. Dus steek je neus terug in je paspoort en vlieg op naar Bulgarije of zo.

3. Jeetje, geniet nog maar even van het uitslapen hoor

Dus een jonge moeder heeft verder geen leven of zo? Wij liggen standaard tot 13u in ons bed te meuren. Hebben totaal geen doelen en zo. Oh my God, wij moeten ook gewoon werken aka vroeg opstaan. Verplichtingen en zo. Adult life begint niet pas op je 30e. Zei ik net niet dat je moest opbokken naar Schiphol, pas maar op, zometeen mis je je vliegtuig nog.

4. Het was een ongelukje zeker?

Waarom gaat iedereen er meteen van uit dat een zwangerschap een ongelukje is, als de moeder jong is. Mensen moesten eens weten hoe hard ik heb moeten vechten voor die kleine. Néé het was geen ongelukje, en dat hoeft ook zeker niet zo bij iedereen te zijn. En zo wel, waarom gaat jou dat wat aan? Het heeft echt geen meerwaarde of zo.

5. Je verpest je hele jonge jaren ermee

Nou Trudy, super vervelend voor je dat jouw kinderen je leven verpest hebben en jij daardoor niet meer je wanderlust kan laten losgaan. Ik zie mijn kind als een geschenk, niet als een last. En verpest? Houd op, scheid uit. Mijn kind verrijkt mijn leven in élke opzichten. Mijn kind maakt mij moeder, en er is níks mooiers dan dat.

6. Je weet dat een kind duur is? Luiers en zo?

Nee joh, dat wist ik echt nog niet. Bedankt voor je nuttige informatie. Dit is echt wereld nieuws. Wil je ook sponsoren? Want ik had er écht nog niet bij stil gestaan dat een baby luiers en zo nodig heeft. Gezien jij elke maand met je reet in de businessclass van een KLM zit, kan je vast een voorraad luiers en billendoekjes kopen. Ik App je mijn adres wel even.

7. Je zou eerst moeten genieten met je man

Oh ja, nog zo’n goede tip. Want zodra wij een gezin hebben, valt er niet meer te genieten. Daar houdt het leven op. Dit soort opmerkingen schieten door mijn verkeerde keelgat, en ik vraag mij dan werkelijk af: bén je dom, of doe je alsof? Ik denk het eerste.

8. Je ouders betalen vast nog elke maand mee

Sorry, maar wat? Je trekt een conclusie uit wat? Lucht? Die zie je namelijk erg veel, vanuit je businessclass in die KLM hè. Stijgt het een beetje naar je hoofd? Ik heb al in geen jaren een rooie cent van mijn ouders gezien, en dat is prima. Wij hebben ons eigen leven en redden ons meer dan prima. Deze redenering slaat dus de plank volledig mis. I can’t handle stupid and judgemental people

9. Wow, nú al!?

Uh, jij was 40 bij je eerste. Dán pas??? Dat vragen mensen toch ook niet aan jou? De één van 21, is de ander niet. Woorden doen pijn, Trudy. Think before you speak

10. Je hebt zeker je school niet af?

Deze mensen. We leven in 2019, kom op hey. We weten allemaal dat zo’n papiertje echt niet alles is. Het maakt een hoop makkelijker, maar je bent écht niet kansloos zonder diploma. En ook dit zijn niemands zaken. Persoonlijk vind ik het veel belangrijker dat een moeder aanwezig is bij haar kind, dan dat ze met haar neus in de boeken zit. En moeders die er wél voor kiezen om met hun neus in de boeken te zitten: alleen maar respect voor! Ik doe het je niet na!

Zo, 10 achterlijke, bizarre, trieste en ietwat vervelende opmerkingen en vragen. Wij jonge moeders, horen ze bijna dagelijks. Op het internet, via vriendinnen, door familie of gewoon random op straat. Ik denk dat het nooit zal stoppen, maar ik hoop wel dat iemand dit nu leest en denkt: scheisse, ik zeg dat ook wel eens. Niet tof meid! Niet doen! Jonge moeders zijn ook moeders. Moeders die alles voor hun kroost over hebben, en tot aan het einde voor ze vechten. Maar wat ik vooral wil zeggen hiermee: Wat U niet wilt dat U geschiedt, doe dat ook een ander niet.

1 reactie

 • Jantine 4 juni, 2019 at 12:30

  Ik ga helemaal stuk hier! 😂😂 wat een aannames. Ja ik snap dat je daar niet op zit te wachten. Laat anderen maar lekker l*llen hoor. Iedereen heeft zijn eigen manier van leven enneeh gelukkig maar. Als iedereen hetzelfde doet, is het ook maar saai.
  Geniet van je zwangerschap! ❤️❤️

 • Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het moederschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn zwangerschap. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Instagram

  • Babymassage

Voor het slapen gaan, gaat Chloë lekker in bad of mee douchen. Naderhand krijgt ze een lekkere massage met deze pure olie van @urtekrambenelux

Chloë ontspant enorm onder de douche of in bad, en om die ontspanning er lekker in te houden volgt er een massage. Zo kunnen we beiden relaxed de nacht in.

Van de kraamzorg heb ik een babymassage geleerd. Hartstikke leuk om te doen, en de meeste baby’s vinden het heerlijk! Toen wij van @urtekrambenelux een pakket kregen waar deze olie ook in zat, stond ik natuurlijk te springen om Chloë te masseren 😍

Geef jij je baby wel eens een massage?
  • Bevallen staat me goed!

Mannn wat voel ik mij goed zeg!!! Ik heb nog wat last van mijn bekken, en moet ook echt wel oppassen met wat ik doe maar het is niks vergeleken met tijdens de zwangerschap!

Ik word weer uitgerust wakker. Ook na een nacht spoken en buikkrampjes van Chloë. Want dan pak ik tussendoor alsnog meer slaap, dan ik tijdens de zwangerschap had. Bizar maar waar!

Momenteel zweef ik nog hoog op mijn roze wolk. De wolk waar ik heel lang op heb gewacht. Ik geniet er nu extra lang van. Chloë Isabel is alweer twee weken oud! 2 weken jongens! De tijd gaat zo ontiegelijk snel en ik wil geen seconde van haar missen

Ik merk dat ik steeds minder op mijn mobiel zit. Ik kreeg zelfs een melding dat mijn schermtijd met 70% verminderd is, ten opzichte van vorige week. Ik heb nog wat samenwerkingen lopen die ik komende maand ga afronden, en dan neem ik even een pauze denk ik. Even de tijd om mijn meisje te leren kennen. Ze verdiend het 💖
  • Lang gewacht, stil gezwegen
Nooit gedacht, toch gekregen

Een tekstje die jullie vast en zeker vaker voorbij hebben zien komen. Een tekstje die op ons geboortekaartje staat. Een tekstje die de afgelopen tijd heel mooi beschrijft.

Ons kleine grote wonder. Daar waar wij de hoop al opgegeven hadden, had jij hele andere plannen. Hele mooie plannen, voor ons. Ineens waren wij met zijn drieën. Ineens waren wij, naast man en vrouw, ook papa en mama.

Lieve Chloë Isabel, jij maakt ons heel. Jij vult ons aan. Je bent het allermooiste wat ons ooit is overkomen. Jij bent zoveel meer dan wij ooit durfden te dromen ❤️
  • Borstvoeding geven was iets wat ik heel, heel graag wilde. De meeste van jullie weten dat ik in mijn zwangerschap al melk had, de eerste druppels kwamen met 13 weken en ik was nog niet op de helft of het sijpelde er al uit. Ondanks dat dit eigenlijk niks zegt over je borstvoedingservaring, had ik er wel een goed gevoel bij.

Na de bevalling heb ik Chloë Isabel meteen de tepel laten zoeken, en wonder boven wonder hapte ons natuurtalentje meteen goed aan. Ik heb dan ook geen tepelkloven gehad, dus de Purelan staat vooralsnog ongebruik in de kast.

In de kraamweek heb ik wel enorm veel last gehad van stuwing, en heb ik nog steeds overproductie. Ik ontlast mijn borsten regelmatig door ze te masseren, en de melk die verloren gaat vang ik op in een flesje. Deze melk gebruik ik voor in haar badje, of vries ik in. Echt problemen ervaar ik dus niet, en ik ben mij er bewust van dat dit zeker niet vanzelfsprekend is.

En toch wilde ik deze post delen. Omdat ik al 12 dagen ons meisje kan voorzien van mijn eigen melk. Gister had ze weer een clusterdag, en ja deze zijn zwaar en vermoeiend. Maar ik ben zó blij dat ze goed drinkt, groeit en ontwikkeld. En dat allemaal door mijn borsten.

Ik ben trots. Op haar, op mij, op ons 💖
  • This is post partum || 11 days PP

Ja, ook ik heb nog een lekkere flubber buik. En of het nou zo blijft, iets minder wordt of helemaal bijtrekt. Het maakt mij niet uit. En het zou niemand wat uit moeten maken.

Onthoud dat je een huisje was voor je kleine. Dat die buik je kleine deed groeien. Dat dat lichaam je kleine heeft gebaard. Op de wereld heeft gezet. Dat heb JIJ gedaan! Dus wees trots 💖 op die flubber buik
  • Wat heb ik dit lijf vervloekt tijdens de zwangerschap. Wat heb ik de hele zwangerschap vervloekt. Ik had zo ondragelijk veel pijn, pijn die als sneeuw voor de zon verdween toen mijn meisjelief geboren werd.

Slapen deed ik al maanden bijna niet meer. Maar mijn eerste nacht met een newborn? Ik sliep als een roosje. Pijnloos, met een lege blaas en rust in mijn buik. En niet te vergeten, met een bundeltje geluk in mijn armen (ja wij slapen samen en nee ik hoef daar geen advies of meningen over xx)

Als ik kijk naar deze foto ben ik trots. Zo vreselijk trots dat ik mijn dochter mocht dragen, mocht groeien en mocht baren. Ondanks die 9 maanden zwaar afzien, was ze het meer dan waard.

Nu lig ik op de bank, met mijn 10 dagen oude newborn. Ik voel mij kiplekker, ik slaap goed en heb weer energie. En wat wil ik nu precies zeggen dan? Aub zeg nooit een zwangere dat ze zich niet moet aanstellen. Zeg nooit een zwangere dat ze moet genieten. Zeg nooit een zwangere dat ze er nog wel achter komt met een baby. Gewoon niet doen. Een zwangerschap kan je kapot maken. Hoe mooi en bijzonder die tijd ook is.
  • Lekkere zelfbruiner meid ☀️ #grapje #zeisnogeenbeetjegeel #mamaheeftwelzelfbruinernodig
  • Baddertijd 🧸

Baby’s hebben hele gevoelige huidjes, en zoals jullie weten is deze mama alleen maar bezig met producten zonder troepjes, zeker voor mijn kleine meisje.

Toen ik @salcuranlbe tegen kwam, was ik hartstikke enthousiast over hun aanbod. Ze hebben, naast de producten voor onszelf, ook een hele fijne junior lijn, die wij mogen uittesten!

Mama kan Chloë Isabel met een gerust hart badderen, met onder andere deze heerlijke badmelk. Geen chemicaliën, geen chloor, geen siliconen, geen parabenen, geen parfum. Dat maakt mij blij, en ze zeggen: blije mama, blije baby 😁 
Welke verzorgingsproducten vinden jullie fijn?

Ben jij ook zo’n fan van Salcura? Houd mijn Instagram dan goed in de gaten, want er komt een hele toffe winactie aan!
  • Zie hoe je moeders ogen stralen
De liefde heeft haar aangeraakt
Ik zoek een zin die kan vertalen
Wat jij in mij hebt losgemaakt 💖

  Volg mij ook op Instagram

  Recent

  ×