Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

Negatieve test, nieuwe hormoonkuur en trouwen

24 januari, 2019

Negatieve test, nieuwe hormoonkuur en trouwen

24 januari, 2019

Dag lieve lezers, welkom terug en wat fijn dat jullie er weer lekker bij zijn gaan zitten om mijn blog te lezen. Zoals de titel al zegt: chaotisch en dramatisch. De afgelopen weken waren pittig, zowel psychisch als lichamelijk. Mijn lichaam reageert heel sterk op de hormonen, zo is mijn weerstand momenteel bizar laag en word ik dus ziek van elke deurklink die ik vastpak, bewijze van spreken. Super vervelend! Naast dat heb ik onwijs veel moodswings, ben ik chronisch vermoeid en chagrijnig, gepaard met wat stekende hoofdpijn en buikkrampen. Héél fijn dus! Dat deze ronde maar weer snel achter de rug mag zijn. Fingers crossed voor woensdag, dan heb ik de eerste follikelmeting van deze ronde. Toch denk ik dat de wachtdagen, de spanning en onzekerheid, en dan achteraf de teleurstellingen het meest pittige zijn. Dat breekt je echt op. Oh lieve kleine baby, wanneer kom en blijf jij nou in mijn buik? Dan kunnen wij een einde breien aan deze living hell en onze focus op jou, ons frummeltje, leggen…

“Het wekt een kunstmatige menstruatie op, en als je dan zwanger bent, ja ik denk dat de boodschap duidelijk is…”

Nog geen drie weken geleden, kregen we te horen dat de vorige ronde weer niet gelukt was. Voordat je dan begint met de nieuwe ronde hormonen, moet je eerst een zwangerschapstest doen. De Provera kuur wekt een kunstmatige menstruatie op, en als je dan zwanger bent, sja… ik denk dat de boodschap wel duidelijk is. Dat die test negatief zou zijn, wist ik ook al wel. Nog geen twee uur daarvoor had ik een inwendige echo gehad, en was er duidelijk níks te zien. Maar toch, en waarom weet ik niet, is het mega confronterend en pijnlijk om weer een negatieve test in je handen te hebben. Voor mijn gevoel zijn we al eeuwen bezig, maar in de realiteit pas een jaar. Niet dat dat heel veel uitmaakt, er zijn mensen die pas na tien jaar ouder worden, oh wat vreselijk lijkt mij dat. Maar voor mij voelt afgelopen jaar, als 10 jaar. De wachtdagen duren voor mijn gevoel weken, maanden! En als je dan eindelijk een echo krijgt, die verlossende echo, en je keer op keer teleurgesteld wordt… dan zakt de moed al gauw ver in je schoenen.

Gelukkig heb ik ook wel eens iets positiefs te vertellen! Vorig jaar zijn mijn man en ik verloofd, en we willen dit jaar trouwen. Het liefst voordat we een kindje krijgen, maar we zien wel hoe het loopt. Ik ga zelf de bruiloft regelen, dat is echt iets wat ik al jaren gezegd heb. Het lijkt mij ook echt heel leuk en dankbaar werk, weddingplanner. En het lijkt mij echt een super toffe ervaring om mijn eigen bruiloft te kunnen plannen! Wat voor soort bruiloft het zal worden, weten we nog niet. We zijn nog niet veel verder gekomen dan de gastenlijst en de jurk. Hebben jullie nog leuke tips, die wellicht handig zijn voor mij? Dan hoor ik dat graag natuurlijk! Het zou zo tof zijn als wij dit jaar kunnen trouwen én ons eigen kleine frummeltje in onze armen mogen nemen. We can’t wait!

“Het huishouden kan mij eventjes aan mijn reet roesten. Deze week doe ik helemaal niks”

Door alle chaos heen probeer ik de website, Instagram en Facebook netjes up-to-date te houden met nieuwe artikelen, gevarieerde content en persoonlijke blogs. Want jullie willen vast niks missen van mijn leventje, hè? Op de Facebook pagina plaats ik alle meest recente artikelen, en op Instagram foto’s uit ons leven en (positieve) quotes. De start van de website is echt een mooi begin van het jaar, ik ben er zo blij mee. Nu hoop ik dat de website ook doet waar ik hem voor begonnen ben: (wens)ouders onwijs veel moed, kracht, steun, liefde, positiviteit, warmte en herkenning geven. De schrijvers, die tot nu toe voor mij geschreven hebben en degene die nog komen: bedankt. Ik ben jullie zo dankbaar, dat jullie dit samen met mij, waar kunnen maken! Samen doorbreken wij de taboes.

Nu gaat deze ongestelde, chagrijnige en hongerige muts lekker op de bank ploffen. Kopje thee erbij, of doe maar een pot. Pootjes omhoog, dekentje over me heen, hondjes naast mij en lekker een waardeloze film kijken. Deze week doe ik namelijk he-le-maal niks! Het huishouden kan mij eventjes aan mijn reet roesten. Mijn lichaam vraagt om rust, en dat geef ik het nu. Hopende dat deze kuur wél aan gaat slaan.

See you next week,

Liefs Kyra

2 reacties

 • Jamila 25 januari, 2019 at 15:01

  En vooral lekker de rust nemen Kyr! Ik denk aan je en ik houd mijn fingers crossed voor woensdag.

  Liefs!

  • admin 25 januari, 2019 at 15:22

   Dank je, wat lief van je! Je ziet het wel verschijnen op Instagram of in een blog :-)

  Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Even voorstellen

  Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra, een jonge mama van twee wondertjes die wij mochten omarmen na een pittig fertiliteitstraject. Samen met mijn man en onze hond vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid en fertiliteitsbehandelingen, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik onder andere taboes rondom het ouderschap en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Socials

  BabyBaby
  ×