BLOG #12 | De taboes rondom het moederschap

8 juni, 2019

BLOG #12 | De taboes rondom het moederschap

8 juni, 2019

Hallo lieve lezers, en welkom bij een nieuwe blog! Het heeft weer eventjes geduurd alvorens ik een nieuw artikel had, de afgelopen weken zijn enorm hectisch geweest. Natuurlijk hoort dit er allemaal bij, toch merk ik dat er soms echt een taboe op ligt. De zwangerschap, de kwaaltjes die erbij komen kijken, de manier waarop jij als zwangere wilt bevallen en opvoeden, borst- en kunstvoeding. Er zijn talloze onderwerpen waar ontzettend veel discussies over rond gaan, en deze zijn niet altijd even leuk. En er zijn altijd mensen in je omgeving die het beter denken te weten.

Ziek

Zo mag je schijnbaar tijdens je zwangerschap niet klagen over kwaaltjes, gezien je zwanger bent, en niet ziek. Deze opmerking heb ik nu vaker gehoord en vind dat toch echt best pijnlijk. Elke zwangerschap is anders, dus omdat de één zich hartstikke goed voelde neemt niet weg dat de ander zich hondsberoerd kan voelen. Zo heb ik mij in de eerste weken heel goed gevoeld, en begonnen de kwaaltjes wat later. En ja, ik vind het zwaar! Het hele zwanger zijn vind ik loodzwaar, en daar is niks ergs aan. Dat maakt niet dat ik minder van mijn kind houd of zo. Ja, klopt, ik wilde heel graag moeder worden. En ja, ik ben blij en dankbaar dat dat gelukt is. Maar tot nu toe vind ik het zwanger zijn gewoon pittig, en daar kan niemand over oordelen.

Waar ik voornamelijk tegen aan hik is de duizeligheid, waar ik dan weer misselijk van word. Douchen is echt een hele opgave geworden, staat op 25 graden en nog moet ik er met vijf minuten uit. Die duizeligheid is vrij normaal, en trekt later wel weer weg. Maar dat betekent wel dat ik nu rustig aan doe en het huishouden soms even laat liggen.

Loodzwaar

Sommige mensen vinden een zwangerschap niks voorstellen, en dat is ook helemaal prima. Iedereen heeft zijn eigen mening en ik ben blij voor de vrouwen die zich de hele zwangerschap goed voelen! Voor mij is een zwangerschap een zware impact op je lichaam. De hormonen gieren door je lijf, alles doet zeer en groeit en slapen? Houd op. Nachtmerries, zweten en continu plassen bedoel je, ik zie meer plafond dan het binnenste van mijn oogleden ’s nachts. Dan nog niet te beginnen over de sterke reuk, in het janken uitbarsten omdat de supermarkt je favoriete salsa dip niet meer heeft, de misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid maar toch slapeloosheid, de moodswings die wellicht een scheiding veroorzaken als je ze niet dimt. Jeetje, zwanger zijn vraagt héél veel van je lijf! Ondertussen groeit er een mens in je buik, die je hele baarmoeder uitrekt, 24/7 op je blaas springt alsof het een springkussen is en als klap op de vuurpijl je ribben beurs schopt. En ondanks dat die kleine druktemaker nog veilig in je buik zit, maak je je de hele dag door zorgen. Zorgen om wat er wel niet allemaal kan gebeuren in deze boze grote wereld. Dat wij zwangere er soms even helemaal doorheen zitten, vind ik niet gek!

Social media is een vervelend platform voor moeders, zeker als je zelf wat dingen deelt. Borstvoedende moeders die het zwaar vinden moeten niet klagen en maar kunstvoeding geven. Kunstvoedende moeders die het zwaar vinden moeten niet klagen en hadden maar borstvoeding moeten geven. Moeders die een geplande keizersnee hebben gehad mogen niet klagen want dan had je maar natuurlijk moeten bevallen. Moeders die thuis willen bevallen, waarbij dit fout afloopt en dat pijn doet mogen niet klagen want dan hadden ze maar voor het ziekenhuis moeten kiezen. Moeders die samen slapen zijn gestoord want zo wordt je kind een verwend nest maar moeders die hun baby op een eigen kamer leggen zijn ook gestoord want waarom zou je je baby alleen laten slapen? Moeders die nooit straf geven en hun peuter vervelend vinden moeten maar harder straffen en moeders die hard straffen en hun peuter vervelend vinden moeten maar eens wat liever zijn.

Moedermaffia

Kortom, het is nooit goed. Er is altijd wel iets waar men over wilt zeuren en ze vinden ook echt wel iets waar ze je mee kunnen kwetsen. Elke zwangerschap is anders, elk mens is anders en iedereen ervaart emoties en situaties op hun eigen manier. Hier is helemaal niks verkeerds aan. Natuurlijk mag je als moeder zijnde je ervaring delen, proberen om andere moeders te helpen of informeren over wat dan ook. Maar probeer dit dan op een subtiele manier te doen, zonder een ander met de vloer gelijk te maken. Fles of tiet? Wat maakt het uit, voeden met liefde, dát is belangrijk! Samen of apart slapen? Wat maakt het uit, naar bed brengen met een knuffel en kus, dát is belangrijk!

Het vervelende aan social media is dat je al snel dingen verkeerd interpreteerd, een ander hoeft het niet zo te bedoelen als hoe jij het leest. Als ik iets helemaal verkeerd opvat, dan vraag ik hier vaak ook even naar hoe ze het bedoelen. Je ziet elkaars gezicht niet op het moment van het schrijven van een reactie, en zo kan je een tekst al gauw opvatten op de manier waarop jij je op dat moment voelt. Mochten mensen opzettelijk negatief reageren op jouw berichten, dan raad ik aan om het vooral te negeren. Negatieve aandacht is ook aandacht, en vrouwen uit de moedermaffia zijn alleen maar uit op aandacht en lokken juist ruzie uit.

De mama die dit leest: je doet het fantastisch. Twijfel nooit aan je eigen moedergevoel. Jij weet als enige wat het beste is voor jouw kind. Laat anderen je niet vertellen wat je wel en niet zou moeten en laat absoluut niemand je naar beneden halen! Jullie zijn stuk voor stuk powervrouwen! Het moederschap is de zwaarste baan die er is.

Helaas nog geen reacties. We vinden je erg lief als je de eerste bent!

Laat een reactie achter

Welkom op A Little Bit Pregnant©

Welkom op A Little Bit Pregnant©

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Heel veel leesplezier!

Kyra Elgersma

Instagram

  • 👶🏻 WIKKELDOEK

Deze prachtige, okergele en méga zachte wikkeldoek ligt klaar om onze baby in te wikkelen. Hoe langer ik er naar kijk, hoe enthousiaster ik word haha.

De binnenkant is heerlijk zacht en lekker warm, wat goed van pas komt voor onze winterbaby!

@zoefhandmade.nl maakt ze helemaal naar wens. Met talloze kleuren en verschillende stofjes vind jij er vast en zeker één die precies bij je past.

Heb jij een wikkeldoek veel gebruikt? Vertel het ons in de comments 👶🏻 .
.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #wikkeldoek #preggo #babyroom #newborn #musthaves #zwanger #moeder #mamablogger #pcospregnancy #pcos #ad
  • 🤰🏼 BUMPDATE

De afgelopen dagen krijg ik veel vragen over hoe het nu met mij en de baby gaat. Dus vandaag even een zwangerschaps/babyupdate!

In mijn blog kon je al een beetje lezen dat ik het zwanger zijn zwaar vind, en hier is waarom. De afgelopen weken heb ik mij vreselijk gevoeld. Eetlust was verdwenen, elke geur van eten deed mij kokhalzen, zelfs de gedachte aan bepaald eten maakte mij misselijk. Ik ben heel erg vaak duizelig en licht in mijn hoofd, en energie is ver te zoeken.

Dat is dus ook een beetje de reden waarom ik er nog weinig over verteld heb. Krijg dan toch snel antwoorden dat ik niet zo ondankbaar moet doen. In mijn blog leg ik uit waarom je bést mag zeuren dat het zwaar is en bespreek ik nog meer taboes rondom het moederschap.

Met de baby gaat alles goed, hij groeit goed en beweegt veel. Wij hebben volgende week weer een echo en ben heel benieuwd hoeveel hij weer gegroeid is! De volgende blog zal ik mijn ervaring delen over de NIPT-test en waarom wij hiervoor hebben gekozen.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #ultrasound #babyroom #pregnantbelly #bump #preggo #mamablogger #pregnancy #firsttrimester #secondtrimester #lovethefeedsyoufollow #lovethefamilyyoufollow #lovethemomsyoufollow
  • ❤️ FAV 4

Wat een leuk initiatief zeg, ik zie ineens zo veel #lovethefeedsyoufollow voorbij komen, dat ik dacht, dit moet ik ook proberen! Zullen wij als mama’s dan de #lovethemomsyoufollow erbij gebruiken? 😏 Misschien krijgen we dan meer momfriends erbij!

Deze vier foto’s zijn niet zo zeer mijn mooiste, wel mijn meest persoonlijke. De afgelopen maanden heb ik zo veel met jullie gedeeld, wat ik echt met heel veel liefde heb gedaan. Van eerste Clomid ronde, tot aan het spuiten. En nu de zwangerschap 😍 Zo bijzonder dat ik dit met jullie mag delen lieve mensen!

Ik wil iedereen bedanken voor alle steun, moed, motivatie en positieve energie de afgelopen tijd. Jullie zijn de beste!

#babyblog #mommytobe #momblog #momblogger #mamablogger #steun #liefde #pregnancyannouncement #preggo #pcospregnancy #pcos #infertility #lovethefamilyyoufollow
  • || 3D PRINT

Een aantal weken terug heb ik de eerste 3D scan laten maken van mijn buik, die geprint zijn in het hout en de super fancy glitter roze 😍 Zijn ze niet tof!

Over twee weken mag ik weer bij @gravida.nl, en dit herhalen we nu maandelijks. Jullie zullen dus nog een hele hoop voorbij zien komen in verschillende materialen!

Ik vind het zo bijzonder maar ook zo bizar om te zien dat mijn buik en borsten alweer zó veranderd zijn ten opzichte met deze scan! Ons lichaam is echt tot een heleboel in staat en dat waardeer ik.

Heb jij jouw zwangere lichaam laten vereeuwigen?

#zwanger #babyblog #mommytobe #pregnantbelly #3dprinting #gravida #preggo #babybump #bump #mamablogger
  • 🎉 HAPPY BIRTHDAY TO ME

Dit oude wief is jarig vandaag. Lekkere late aankondiging ook, maar beter laat dan nooit!

Omdat ik jarig ben, heb ik twee geweldige WINACTIES voor jullie. Check snel mijn vorige post! En houdt mijn Instagram goed in de gaten maandag!

Oh, en deze Bibs speentjes kreeg ik van @babybirdstore! Heel blij mee, dus thanks lieverd!

Wat denken jullie, krijgen wij een MEISJE of een JONGEN!? Laat het weten in de comments!
.
.
.
.
.
#mommytobe #babys #mamablogger #birthdays #happybirthdaytome #giveaways #bibs #ecofriendly #babyblog #moms #giveawaycontest
  • WINACTIE!

Wie jarig is trakteert toch!? Van Back2YourRoots kregen wij deze prachtige okergele wikkeldoek, met een hydrofiele binnenkant in een klei kleur, uit hun nieuwe Lilly lijn! De doek is gemaakt van een Modal stof, dit neemt beter vocht op dan katoen en is minder plakkerig en zweterig!

Ik ben er he-le-maal gek op! Je kan hem gebruiken voor na het badderen door de hydrofiele stof, maar ook gewoon om je frummel lekker mee in te wikkelen. Onze frummel ligt er super hip bij straks, naast de okergele muur in de woonkamer!

Van Back2YourRoots mag ik een WIKKELDOEK naar keuze WEGGEVEN! Hoe fantastisch! SWIPE voor de mogelijkheden 😍 Wil jij ‘m ook winnen!? Lees dan snel verder!

WAT moet je DOEN om kans te maken:
1. VOLG @back_2_yourroots en mij @kyraelgersma
2. TAG zoveel mogelijk mama’s (to be) die deze wikkeldoek ook graag zouden willen (één tag per comment)
3. Voor een EXTRA winkans, SHARE deze post in je story en TAG mij!

HEEL VEEL SUCCES! (Alle producten zijn Oeko-Tex gecertificeerd.)
.
.
.
.
.
#mamablogger #winactie #giveaway #giveaways #giveawaycontest #birthdays #cadeau #swaddle #babys #mommytobe #bloggerin #winwin #musthaves #newborn #momblog #babyblog
  • GEBOORTEPAKJE

Dit lieve pakje van de Hema, heeft mijn man uitgezocht. En ik zal het niet ontkennen, ik vind ‘m écht heel schattig 😍 Mijn hart spat uit elkaar van liefde

Vind het echt heerlijk om baby te shoppen met mijn man, papa to be. Maakt mij de meeste trotse vrouw op deze aardbol!

Hoe ziet/zag jullie geboorte pakje eruit?😍 -

#mommytobe #birth #babyroom #babyblog #infertilitysucks #pcos #pcospregnancy #preggo #mamablogger
  • 💖 ZUSJE

Deze foto is zo speciaal voor mij. Kijk haar eens een trotse tante zijn 😍 Ze was helemaal in de wolken. Prachtig om te zien

Toen wij wisten dat ik zwanger was heb ik het eigenlijk vrijwel meteen aan mijn zusje verteld. En de rest van de familie. Iedereen was op de hoogte van ons traject, en wilde hen ook niet langer in spanning laten zitten!

Wanneer heb jij je zwangerschap aangekondigd aan naasten? En wat waren de reactie’s?❤️ -

#zwanger #pregnancyannouncement #preggo #sistersquad #babyblog #infertility #infertilitysucks #infertilityblogger #mamablogger #mommytobe #pcos #pcospregnancy
  • VERANDERINGEN

Zodra er een kleintje op komst is, staat je hele leven op zijn kop. Je bent dol enthousiast, maar ondertussen ook Spaans benauwd.

Je begint een beetje te wennen aan het idee, en ondertussen maak je je huis klaar voor je kleine. Het kamertje maak je klaar, je gaat lekker veel shoppen en niet te vergeten en bijna onmisbaar: de box. Zeker met honden!

Wij kozen voor deze box van @bopitaofficial, met een grote lade onderin zodat ik luiers, doekjes en speeltjes kan opbergen. De accessoires zijn van @jolleinofficial, de lijn Indians, écht mijn favoriet!

Welk merkje ben jij zo dol op? En heb jij veel gebruik gemaakt van de box? -

#babyblog #box #mommytobe #voorbereiding #preparing #babyroom #infertilitysucks #pregnancyblog #preggo #mamablogger #woonkamer #pcospregnancy #oudersvannu #zwanger

Volg mij ook op Instagram

Recent

×