BLOG #3 | Het gras is hier écht niet groener…

29 januari, 2019

BLOG #3 | Het gras is hier écht niet groener…

29 januari, 2019

Ja, daar zit ik dan. In de wachtkamer van het fertiliteitscentrum, de spanning giert door mijn lichaam. Het wachten duurt lang, heel lang. Ik kan gewoon niet meer! Maak nu gewoon die echo, denk ik nog, dan zijn we er vanaf. Kon ik nog maar even terug naar dat moment, in de wachtkamer. Nog eventjes die hoop voelen, heel even maar…

Over het algemeen zijn de fertiliteitsartsen onwijs lief, vriendelijk en rustig. Ze leggen elke stap feilloos uit, nemen hun tijd en wachten tot jij er klaar voor bent. Op deze muts na, volgens mij had ze haar dag niet helemaal. Ze zei niet veel, ik kreeg de kans niet eens om vragen te stellen, en toen ik eenmaal met mijn benen wijd in die rottige stoel lag duurde het maar een kwestie van een seconde voordat de echo ingebracht werd. Vrouwmens! Doe even kalm! Ik was helemaal niet ready, steady, go. Het is al een hele opgave om daar te liggen, met je edele delen open en bloot. Maar goed, misschien ben ik nu wel een zeurkous. Na de echo was het ook een beetje slordig, ik kreeg een brief mee voor de vervolgecho en een hand met “fijne dag nog”, eh ja bedankt. Jij ook hè…


“Ik hoef niet altijd maar te blijven lachen en stralen. Waarom zou ik?”


Op de echo was weer geen verandering te zien. De afgelopen weken heb ik een dubbele dosis hormonen gebruikt, en dat heeft helaas ook geen baat gehad. Je zou denken dat wij inmiddels wel resistent zijn voor teleurstellingen en tegenslagen, maar dat is zeker niet het geval. In tegenstelling tot is elke teleurstelling juist pijnlijker. Je krijgt dan elke keer zo’n lekkere klap in je gezicht, die je even met de neus op de feiten drukt, dat dit nog heel lang gaat duren. We mogen weer van voor af aan beginnen. Heel erg cliché, maar de pijn die ik nu voel is echt in geen woorden te beschrijven. Pijn in mijn ziel, in mijn hart, ik voel het door mijn hele lijf. Waarom is het ons niet gegund? Wat doen wij verkeerd?

Mijn man is, gelukkig, echt een bonk van positiviteit en geduld. Waarom gelukkig? Omdat ik in deze situaties het tegenovergestelde ben, en hij mij op die manier terug bij zinnen kan brengen. Dat is dus wel fijn. Nu moet ik zeggen dat ik over het algemeen ook écht een positief mens ben, maar je kan je vast voorstellen dat dat in deze situatie net even anders gaat. En dat is ook helemaal niet erg, want ik hoef niet altijd maar te blijven lachen en stralen. Waarom zou ik? Het is menselijk om je zo nu en dan even down te voelen, en je positive vibes te verliezen. Ik kan mij niet voorstellen dat er iemand op deze aardbodem rondloopt, die nooit verdriet, pijn, gemis, teleurstellingen of wanhoop ervaren heeft. Mocht die persoon wel bestaan, dan hoor ik graag van je hoe je dat doet. Mij lukt het nog niet!

Voor velen lijkt het al gauw, dat het gras hier groener is. Met deze blog wil ik jullie ook even uit die droom helpen, het gras is hier tegenwoordig grijs en dor. Ook omdat ik geen groene vingers heb, en eigenlijk al mijn planten binnen no-time sterven. Ons huis is gevuld met liefde, kracht en de drie R’s, maar dat neemt niet weg dat ook hier eens een verhitte discussie voorkomt. Zeker nu, in deze onzekere en spannende tijd. Dan hebben we daar naast ook nog eens een puppy, die onze nachten breekt. Weinig slaap belooft al niet veel goeds, dus ja, ook wij hebben wel eens bonje. En het huis? Oh man, wat een bende kan het hier zijn. Normaal kan ik daar heel slecht tegen, maar sinds ik aan de hormonen zit kan het mij soms echt aan mijn reet roesten. Gelukkig is alles wel goed te compenseren, en wint de liefde altijd.

Voor mij is het belangrijk, dat ik een zo reëel mogelijk beeld uitbreng, en dus inclusief alle narigheden. Die horen er nou eenmaal bij, en ik kan ze wel blijven ontwijken, maar niemand is perfect. Er zijn dagen, zoals vandaag, dat ik liever in bed blijf liggen. En die dagen mag ik ook delen, die gevoelens mogen er ook zijn. Daar is helemaal niks verkeerds of raars aan, absoluut niet. Al hoop ik nu op een goede maand, of nog liever: goede 9 maanden. Lieve eierstokken, eileiders, lieve baarmoeder, willen jullie voor één keertje eens je werk doen? Het werk waar voor je gemaakt bent. Ik heb maar één eitje nodig, ééntje maar!

3 reacties

 • Vanessa 1 februari, 2019 at 03:39

  Heel mooi verwoord! De pijn, het verdriet, het onbegrip, de eenzaamheid, …!

 • Jo-Anne 1 februari, 2019 at 01:28

  Goed bezig kyr ! Komt allemaal goed koppie op 😘😘

  • admin 1 februari, 2019 at 01:37

   Ah, lief! Dank je wel! 💞

  Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het moederschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn zwangerschap. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Instagram

  • Babymassage

Voor het slapen gaan, gaat Chloë lekker in bad of mee douchen. Naderhand krijgt ze een lekkere massage met deze pure olie van @urtekrambenelux

Chloë ontspant enorm onder de douche of in bad, en om die ontspanning er lekker in te houden volgt er een massage. Zo kunnen we beiden relaxed de nacht in.

Van de kraamzorg heb ik een babymassage geleerd. Hartstikke leuk om te doen, en de meeste baby’s vinden het heerlijk! Toen wij van @urtekrambenelux een pakket kregen waar deze olie ook in zat, stond ik natuurlijk te springen om Chloë te masseren 😍

Geef jij je baby wel eens een massage?
  • Bevallen staat me goed!

Mannn wat voel ik mij goed zeg!!! Ik heb nog wat last van mijn bekken, en moet ook echt wel oppassen met wat ik doe maar het is niks vergeleken met tijdens de zwangerschap!

Ik word weer uitgerust wakker. Ook na een nacht spoken en buikkrampjes van Chloë. Want dan pak ik tussendoor alsnog meer slaap, dan ik tijdens de zwangerschap had. Bizar maar waar!

Momenteel zweef ik nog hoog op mijn roze wolk. De wolk waar ik heel lang op heb gewacht. Ik geniet er nu extra lang van. Chloë Isabel is alweer twee weken oud! 2 weken jongens! De tijd gaat zo ontiegelijk snel en ik wil geen seconde van haar missen

Ik merk dat ik steeds minder op mijn mobiel zit. Ik kreeg zelfs een melding dat mijn schermtijd met 70% verminderd is, ten opzichte van vorige week. Ik heb nog wat samenwerkingen lopen die ik komende maand ga afronden, en dan neem ik even een pauze denk ik. Even de tijd om mijn meisje te leren kennen. Ze verdiend het 💖
  • Lang gewacht, stil gezwegen
Nooit gedacht, toch gekregen

Een tekstje die jullie vast en zeker vaker voorbij hebben zien komen. Een tekstje die op ons geboortekaartje staat. Een tekstje die de afgelopen tijd heel mooi beschrijft.

Ons kleine grote wonder. Daar waar wij de hoop al opgegeven hadden, had jij hele andere plannen. Hele mooie plannen, voor ons. Ineens waren wij met zijn drieën. Ineens waren wij, naast man en vrouw, ook papa en mama.

Lieve Chloë Isabel, jij maakt ons heel. Jij vult ons aan. Je bent het allermooiste wat ons ooit is overkomen. Jij bent zoveel meer dan wij ooit durfden te dromen ❤️
  • Borstvoeding geven was iets wat ik heel, heel graag wilde. De meeste van jullie weten dat ik in mijn zwangerschap al melk had, de eerste druppels kwamen met 13 weken en ik was nog niet op de helft of het sijpelde er al uit. Ondanks dat dit eigenlijk niks zegt over je borstvoedingservaring, had ik er wel een goed gevoel bij.

Na de bevalling heb ik Chloë Isabel meteen de tepel laten zoeken, en wonder boven wonder hapte ons natuurtalentje meteen goed aan. Ik heb dan ook geen tepelkloven gehad, dus de Purelan staat vooralsnog ongebruik in de kast.

In de kraamweek heb ik wel enorm veel last gehad van stuwing, en heb ik nog steeds overproductie. Ik ontlast mijn borsten regelmatig door ze te masseren, en de melk die verloren gaat vang ik op in een flesje. Deze melk gebruik ik voor in haar badje, of vries ik in. Echt problemen ervaar ik dus niet, en ik ben mij er bewust van dat dit zeker niet vanzelfsprekend is.

En toch wilde ik deze post delen. Omdat ik al 12 dagen ons meisje kan voorzien van mijn eigen melk. Gister had ze weer een clusterdag, en ja deze zijn zwaar en vermoeiend. Maar ik ben zó blij dat ze goed drinkt, groeit en ontwikkeld. En dat allemaal door mijn borsten.

Ik ben trots. Op haar, op mij, op ons 💖
  • This is post partum || 11 days PP

Ja, ook ik heb nog een lekkere flubber buik. En of het nou zo blijft, iets minder wordt of helemaal bijtrekt. Het maakt mij niet uit. En het zou niemand wat uit moeten maken.

Onthoud dat je een huisje was voor je kleine. Dat die buik je kleine deed groeien. Dat dat lichaam je kleine heeft gebaard. Op de wereld heeft gezet. Dat heb JIJ gedaan! Dus wees trots 💖 op die flubber buik
  • Wat heb ik dit lijf vervloekt tijdens de zwangerschap. Wat heb ik de hele zwangerschap vervloekt. Ik had zo ondragelijk veel pijn, pijn die als sneeuw voor de zon verdween toen mijn meisjelief geboren werd.

Slapen deed ik al maanden bijna niet meer. Maar mijn eerste nacht met een newborn? Ik sliep als een roosje. Pijnloos, met een lege blaas en rust in mijn buik. En niet te vergeten, met een bundeltje geluk in mijn armen (ja wij slapen samen en nee ik hoef daar geen advies of meningen over xx)

Als ik kijk naar deze foto ben ik trots. Zo vreselijk trots dat ik mijn dochter mocht dragen, mocht groeien en mocht baren. Ondanks die 9 maanden zwaar afzien, was ze het meer dan waard.

Nu lig ik op de bank, met mijn 10 dagen oude newborn. Ik voel mij kiplekker, ik slaap goed en heb weer energie. En wat wil ik nu precies zeggen dan? Aub zeg nooit een zwangere dat ze zich niet moet aanstellen. Zeg nooit een zwangere dat ze moet genieten. Zeg nooit een zwangere dat ze er nog wel achter komt met een baby. Gewoon niet doen. Een zwangerschap kan je kapot maken. Hoe mooi en bijzonder die tijd ook is.
  • Lekkere zelfbruiner meid ☀️ #grapje #zeisnogeenbeetjegeel #mamaheeftwelzelfbruinernodig
  • Baddertijd 🧸

Baby’s hebben hele gevoelige huidjes, en zoals jullie weten is deze mama alleen maar bezig met producten zonder troepjes, zeker voor mijn kleine meisje.

Toen ik @salcuranlbe tegen kwam, was ik hartstikke enthousiast over hun aanbod. Ze hebben, naast de producten voor onszelf, ook een hele fijne junior lijn, die wij mogen uittesten!

Mama kan Chloë Isabel met een gerust hart badderen, met onder andere deze heerlijke badmelk. Geen chemicaliën, geen chloor, geen siliconen, geen parabenen, geen parfum. Dat maakt mij blij, en ze zeggen: blije mama, blije baby 😁 
Welke verzorgingsproducten vinden jullie fijn?

Ben jij ook zo’n fan van Salcura? Houd mijn Instagram dan goed in de gaten, want er komt een hele toffe winactie aan!
  • Zie hoe je moeders ogen stralen
De liefde heeft haar aangeraakt
Ik zoek een zin die kan vertalen
Wat jij in mij hebt losgemaakt 💖

  Volg mij ook op Instagram

  Recent

  ×