BLOG #8 | Injecties, mijn grootste angst wordt nu mijn beste vriend…

13 maart, 2019

BLOG #8 | Injecties, mijn grootste angst wordt nu mijn beste vriend…

13 maart, 2019

Heb je vijand lief, zeggen ze toch? Maar dat je je vijand moet accepteren en waarderen is wel echt even next level. Naalden zijn altijd mijn grootste angst geweest, als kind zette ik de hele boel op stelten bij een vacccinatie, en ik ben zelfs meerdere keren flauwgevallen. Als ik wist dat ik moest bloedprikken, of een infuus zou krijgen, was ik er van te voren al ziek van. Ik transformeerde in een zombie, lijkbleek en niet meer aanspreekbaar. Ik keerde mijzelf in een bubbel, ter bescherming, in de hoop dat ik dat stomme prikje dan niet nodig had. Helaas ben ik een kind met heel veel pech geweest, en zijn de keren dat ik moest bloedprikken of een infuus kreeg echt niet meer op één hand te tellen.

In de loop van der jaren leer ik er ook wel steeds beter mee omgaan, zo kan ik sinds kort alleen naar de dokter om bloed te prikken. Voorheen moest er écht iemand met mij mee, anders vertikte ik het om naar binnen te gaan. Gelukkig is dat heftige er dus wel vanaf, en weet ik mijzelf nu bij elkaar te rapen om even bloed te prikken. Waar ik wel nog moeite mee heb, is om er naar te kijken. Ik draai standaard mijn hoofd weg, omdat ik weet dat ik flauw val als ik kijk hoe die naald in mijn lijf verdwijnt. Dat is dus nog wel een dingetje waar ik aan moet werken, want over nog geen week, moet ik mijzelf dagelijks injecteren…

De afgelopen maand heb ik niet heel erg veel verteld over die ronde, ik merkte vooral aan mijn lijf dat ik geen energie had om hele blogs te schrijven, en ik heb deze maand dus geluisterd naar mijn lichaam en grenzen. Nu ik even een korte pauze heb, kom ik er een beetje boven op en voelt het weer goed om te bloggen. Ik hoop dat jullie hiervoor begrip hebben, en het mij niet kwalijk nemen. In deze blog zal ik dus nog een stukje vertellen over afgelopen maand, de uitslagen, hoe nu verder en waar ik allemaal last van heb gehad.

“De komende dagen duren lang en zijn slopend, ik voel continu steken in mijn onderbuik en maak mijzelf intussen helemaal gek.”

Zoals velen van jullie al weten, heb ik afgelopen maand 150mg Clomifen gehad. Dit is de hoogst mogelijke dosering van Clomid, en er werd door iedereen heel hard geduimd dat dit zou aanslaan. Dit omdat Clomid gewoon makkelijk en veilig te gebruiken is, thuis, zonder al te veel poespas. Gelukkig ken ik mijn lichaam inmiddels als het mijn broekzak, en had ik mijzelf al goed voorbereid op een slechte echo. Toen wij bij de eerste follikelmeting zagen dat ik zowel links als rechts een follikel van om en nabij 10mm had, kreeg ik toch een sprankje hoop. Zou het dan eindelijk doorzetten? Voor degene die het niet weten: ik heb nog nooit een eisprong noch eitje gehad, dus dat ik er twee van 10mm had was al een hele verandering! Na de echo werd gezegd dat het alle kanten op kan gaan, en wij dus niet te enthousiast worden. Dan stel je jezelf alleen maar teleur daarna. Vier dagen later zou ik een tweede meting hebben, en dan zouden we wel zien hoe of wat.

De komende dagen duren lang en zijn slopend, ik voel continu steken in mijn onderbuik en maak mijzelf intussen helemaal gek. Zal het een eisprong zijn? Of groeit er nu een eitje door, en voel ik dat? Ik heb immers nooit een grotere follikel dan 1mm gehad. Of zal het gewoon spanning en stress zijn? Iets in mij, gaf mij toch een goed gevoel en dat stelde mij gerust. Toen wij op de tweede meting zagen dat er geen eitjes waren, deed mij dat dus best even pijn. Het voelt soms zo falend en frustrerend als je lichaam je continu in de steek laat. Mijn lichaam is toch gemaakt om zwanger te kunnen worden? Gemaakt om een kindje te kunnen baren? Wáárom lukt het dan niet? Ik faal, als vrouw zijnde, als moeder zijnde, naar mezelf en naar mijn man. Ik faal.

“Het enige voordeel van de Clomid is dat ik 24/7 botergeil ben. Hier hoor je mijn man niet over klagen, haha.”

Op een derde, en zo ook de laatste follikelmeting is er weer niks te zien. Mijn baarmoederslijmvlies daar in tegen groeit wel mooi, en de artsen hopen dan ook op een eitje. Helaas gebeurd er in mijn eierstokken gewoon echt niks, en is dan nu ook besloten dat we de Clomid gaan stoppen en starten met injecties. Welke dat precies worden weet ik nog niet, ik heb voor volgende week een afspraak staan voor een informatie gesprek. Zij zal dan alles uitleggen, en de spuiten meegeven, dan zal ik daarna even een update plaatsen op mijn Instagram. Veel vrouwen hebben mij verteld dat zij van de injecties weinig tot geen bijwerkingen hadden, terwijl zij van de Clomid ook een ander mens werden. Om heel eerlijk te zijn, ben ik dus best wel opgelucht dat ik geen Clomid meer hoef.

Zo had ik ook deze ronde erg veel last van bijwerkingen, ik ben gedurende dag continu misselijk en kan geen enkele sterke geur verdragen zonder te kokhalzen. Verder heb ik last van hele ernstige vermoeidheid, nachtmerries en opvliegers (zweten in bed, daarna weer koud, dan weer zweten), moodswings waar je U tegen zegt, met regelmaat hoofd- en buikpijn, rusteloosheid en chaos in mijn hoofd. Ik merk dat ik een heel ander mens ben, die veel zeurt en klaagt en niks kan hebben. Maar echt niks. Mijn lontje is nog kleiner dan een mug, en mijn geduld is ver te zoeken. Het enige voordeel van de Clomid is dat ik 24/7 botergeil ben. Hoe? Geen idee. It just appears like that, and disappears like that. In een vingerknip, en ik maak geen grapje! Over dat laatste hoor je mijn man niet klagen, haha. De dagen tijdens en na de Provera, is mijn libido weer ver weg begraven. Ik compenseer het dus wel een beetje zo :-P

In een volgende blog zal ik vertellen hoe, en of, ons seksleven is veranderd. De afgelopen maanden krijg ik daar erg veel vragen over, gezien het traject waar wij in zitten. Er wordt al snel vanuit gegaan dat wij geforceerd met elkaar moeten vrijen, op vaste dagen en tijdstippen. Dit is natuurlijk niet het geval (bij ons), en wil ik graag in een komende blog tips geven hoe je het spannend kan houden tussen de lakens :-)

Tot snel, en vergeet mij niet te volgen op:

2 reacties

 • Jantine 17 maart, 2019 at 21:58

  In gedachten bij je/ jullie. Wat heb je het mooi van je afgeblogd!

  • admin 17 maart, 2019 at 22:10

   Dank je wel lieverd! Ik doe mijn best :-)

  Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Instagram

  • 👶🏻 WIKKELDOEK

Deze prachtige, okergele en méga zachte wikkeldoek ligt klaar om onze baby in te wikkelen. Hoe langer ik er naar kijk, hoe enthousiaster ik word haha.

De binnenkant is heerlijk zacht en lekker warm, wat goed van pas komt voor onze winterbaby!

@zoefhandmade.nl maakt ze helemaal naar wens. Met talloze kleuren en verschillende stofjes vind jij er vast en zeker één die precies bij je past.

Heb jij een wikkeldoek veel gebruikt? Vertel het ons in de comments 👶🏻 .
.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #wikkeldoek #preggo #babyroom #newborn #musthaves #zwanger #moeder #mamablogger #pcospregnancy #pcos #ad
  • 🤰🏼 BUMPDATE

De afgelopen dagen krijg ik veel vragen over hoe het nu met mij en de baby gaat. Dus vandaag even een zwangerschaps/babyupdate!

In mijn blog kon je al een beetje lezen dat ik het zwanger zijn zwaar vind, en hier is waarom. De afgelopen weken heb ik mij vreselijk gevoeld. Eetlust was verdwenen, elke geur van eten deed mij kokhalzen, zelfs de gedachte aan bepaald eten maakte mij misselijk. Ik ben heel erg vaak duizelig en licht in mijn hoofd, en energie is ver te zoeken.

Dat is dus ook een beetje de reden waarom ik er nog weinig over verteld heb. Krijg dan toch snel antwoorden dat ik niet zo ondankbaar moet doen. In mijn blog leg ik uit waarom je bést mag zeuren dat het zwaar is en bespreek ik nog meer taboes rondom het moederschap.

Met de baby gaat alles goed, hij groeit goed en beweegt veel. Wij hebben volgende week weer een echo en ben heel benieuwd hoeveel hij weer gegroeid is! De volgende blog zal ik mijn ervaring delen over de NIPT-test en waarom wij hiervoor hebben gekozen.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #ultrasound #babyroom #pregnantbelly #bump #preggo #mamablogger #pregnancy #firsttrimester #secondtrimester #lovethefeedsyoufollow #lovethefamilyyoufollow #lovethemomsyoufollow
  • ❤️ FAV 4

Wat een leuk initiatief zeg, ik zie ineens zo veel #lovethefeedsyoufollow voorbij komen, dat ik dacht, dit moet ik ook proberen! Zullen wij als mama’s dan de #lovethemomsyoufollow erbij gebruiken? 😏 Misschien krijgen we dan meer momfriends erbij!

Deze vier foto’s zijn niet zo zeer mijn mooiste, wel mijn meest persoonlijke. De afgelopen maanden heb ik zo veel met jullie gedeeld, wat ik echt met heel veel liefde heb gedaan. Van eerste Clomid ronde, tot aan het spuiten. En nu de zwangerschap 😍 Zo bijzonder dat ik dit met jullie mag delen lieve mensen!

Ik wil iedereen bedanken voor alle steun, moed, motivatie en positieve energie de afgelopen tijd. Jullie zijn de beste!

#babyblog #mommytobe #momblog #momblogger #mamablogger #steun #liefde #pregnancyannouncement #preggo #pcospregnancy #pcos #infertility #lovethefamilyyoufollow
  • || 3D PRINT

Een aantal weken terug heb ik de eerste 3D scan laten maken van mijn buik, die geprint zijn in het hout en de super fancy glitter roze 😍 Zijn ze niet tof!

Over twee weken mag ik weer bij @gravida.nl, en dit herhalen we nu maandelijks. Jullie zullen dus nog een hele hoop voorbij zien komen in verschillende materialen!

Ik vind het zo bijzonder maar ook zo bizar om te zien dat mijn buik en borsten alweer zó veranderd zijn ten opzichte met deze scan! Ons lichaam is echt tot een heleboel in staat en dat waardeer ik.

Heb jij jouw zwangere lichaam laten vereeuwigen?

#zwanger #babyblog #mommytobe #pregnantbelly #3dprinting #gravida #preggo #babybump #bump #mamablogger
  • 🎉 HAPPY BIRTHDAY TO ME

Dit oude wief is jarig vandaag. Lekkere late aankondiging ook, maar beter laat dan nooit!

Omdat ik jarig ben, heb ik twee geweldige WINACTIES voor jullie. Check snel mijn vorige post! En houdt mijn Instagram goed in de gaten maandag!

Oh, en deze Bibs speentjes kreeg ik van @babybirdstore! Heel blij mee, dus thanks lieverd!

Wat denken jullie, krijgen wij een MEISJE of een JONGEN!? Laat het weten in de comments!
.
.
.
.
.
#mommytobe #babys #mamablogger #birthdays #happybirthdaytome #giveaways #bibs #ecofriendly #babyblog #moms #giveawaycontest
  • WINACTIE!

Wie jarig is trakteert toch!? Van Back2YourRoots kregen wij deze prachtige okergele wikkeldoek, met een hydrofiele binnenkant in een klei kleur, uit hun nieuwe Lilly lijn! De doek is gemaakt van een Modal stof, dit neemt beter vocht op dan katoen en is minder plakkerig en zweterig!

Ik ben er he-le-maal gek op! Je kan hem gebruiken voor na het badderen door de hydrofiele stof, maar ook gewoon om je frummel lekker mee in te wikkelen. Onze frummel ligt er super hip bij straks, naast de okergele muur in de woonkamer!

Van Back2YourRoots mag ik een WIKKELDOEK naar keuze WEGGEVEN! Hoe fantastisch! SWIPE voor de mogelijkheden 😍 Wil jij ‘m ook winnen!? Lees dan snel verder!

WAT moet je DOEN om kans te maken:
1. VOLG @back_2_yourroots en mij @kyraelgersma
2. TAG zoveel mogelijk mama’s (to be) die deze wikkeldoek ook graag zouden willen (één tag per comment)
3. Voor een EXTRA winkans, SHARE deze post in je story en TAG mij!

HEEL VEEL SUCCES! (Alle producten zijn Oeko-Tex gecertificeerd.)
.
.
.
.
.
#mamablogger #winactie #giveaway #giveaways #giveawaycontest #birthdays #cadeau #swaddle #babys #mommytobe #bloggerin #winwin #musthaves #newborn #momblog #babyblog
  • GEBOORTEPAKJE

Dit lieve pakje van de Hema, heeft mijn man uitgezocht. En ik zal het niet ontkennen, ik vind ‘m écht heel schattig 😍 Mijn hart spat uit elkaar van liefde

Vind het echt heerlijk om baby te shoppen met mijn man, papa to be. Maakt mij de meeste trotse vrouw op deze aardbol!

Hoe ziet/zag jullie geboorte pakje eruit?😍 -

#mommytobe #birth #babyroom #babyblog #infertilitysucks #pcos #pcospregnancy #preggo #mamablogger
  • 💖 ZUSJE

Deze foto is zo speciaal voor mij. Kijk haar eens een trotse tante zijn 😍 Ze was helemaal in de wolken. Prachtig om te zien

Toen wij wisten dat ik zwanger was heb ik het eigenlijk vrijwel meteen aan mijn zusje verteld. En de rest van de familie. Iedereen was op de hoogte van ons traject, en wilde hen ook niet langer in spanning laten zitten!

Wanneer heb jij je zwangerschap aangekondigd aan naasten? En wat waren de reactie’s?❤️ -

#zwanger #pregnancyannouncement #preggo #sistersquad #babyblog #infertility #infertilitysucks #infertilityblogger #mamablogger #mommytobe #pcos #pcospregnancy
  • VERANDERINGEN

Zodra er een kleintje op komst is, staat je hele leven op zijn kop. Je bent dol enthousiast, maar ondertussen ook Spaans benauwd.

Je begint een beetje te wennen aan het idee, en ondertussen maak je je huis klaar voor je kleine. Het kamertje maak je klaar, je gaat lekker veel shoppen en niet te vergeten en bijna onmisbaar: de box. Zeker met honden!

Wij kozen voor deze box van @bopitaofficial, met een grote lade onderin zodat ik luiers, doekjes en speeltjes kan opbergen. De accessoires zijn van @jolleinofficial, de lijn Indians, écht mijn favoriet!

Welk merkje ben jij zo dol op? En heb jij veel gebruik gemaakt van de box? -

#babyblog #box #mommytobe #voorbereiding #preparing #babyroom #infertilitysucks #pregnancyblog #preggo #mamablogger #woonkamer #pcospregnancy #oudersvannu #zwanger

  Volg mij ook op Instagram

  Recent

  ×