FUN FACTS about me

23 februari, 2019

FUN FACTS about me

23 februari, 2019

Iedereen heeft wel eens rare trekjes toch? Waar andere mensen je om uitlachen. Ook ik heb die, en om even wat positiviteit en leuks tussen door te brengen, hier mijn fun facts about me! Heel veel leesplezier, en laat je even in de reacties weten wat jouw meest gekke trekje is? Ik ben heel benieuwd of jij sommige trekjes herkent, of net zo maf bent! :-)


Deze zal voor weinig te begrijpen zijn, mijn man snapt er ook nog helemaal niks van, maar ik krijg écht de kriebels van een hand tandenborstel. Niet alleen bij mijzelf, ook bij iemand anders. Ik krijg er gewoon kippenvel van terwijl ik dit schrijf. Het gevoel, het geluid, oh brrr ik kan er zo slecht tegen. Waar het vandaan komt, geen idee. Sinds ik een beugel heb (wat al bijna 3 jaar is) poets ik elektrisch, voorheen heb ik dus ook gewoon altijd een hand tandenborstel gebruikt en toen had ik daar nog geen last van.

Nog iets mafs, mijn lakens en hoeslaken moeten echt recht en strak zitten. Anders kan ik echt niet slapen. Als ik het bed verschoon, trek ik dus de lakens in elke hoek helemaal recht, en het dekbed moet er ook perfect in zitten. Geen kreukels in bed hoor!

En ook deze heeft met slapen te maken, ik kan absoluut niet tegen kruimels of zand in bed! Voordat ik bed in stap, klop ik dus eerst het matras uit om er voor te zorgen dat er geen enkele korrel zand meer in ligt. Bij een enkele kruimel in bed, kan ik al niet slapen. Is dit voor iemand herkenbaar?

De vaatwasser, die moet echt op mijn manier ingeruimd zijn. Links boven staan de hoge glazen, helemaal rechts boven de kleine, middenin de mokken en rechts onder de grote borden. Als iemand dan ook maar iets verkeerd zet, ruim ik die hele vaatwasser opnieuw in. Ik kan het gewoon echt niet laten.

Oké, deze is best wel erg. Maar echt elke plant sterft bij mij, ik heb totaal geen groene vingers en geef ze of teveel water, of te weinig. Wij hebben dus een huis vol cacti en vetplantjes, die houden het wat langer vol hier. Mijn oh zo groene vingers pas ik ook niet toe in de tuin trouwens, wij hebben vooral veel tegels haha.

Ik ben verslaafd aan letterlijk alles met chocopasta en pindakaas. Brood, wraps, crackers. I don’t care, ik vind die combinatie zo lekker. Nu ben ik dan ook wel een rare wat voedsel combinaties betreft, ik geniet namelijk ook intens van augurken met satésaus. Of ketchup door mijn macaroni. Hoe gekker, hoe beter.

Gamen! Ik ben gek op gamen. Had je dit verwacht? Het liefst zo agressief mogelijk hahaha. Zo speel ik nu veel Call Of Duty, op de pc. Heerlijk, even samen met mijn man gamen. Daar kan ik echt intens van genieten. Alhoewel het spel dusdanig agressief en frustrerend is, en ik alleen maar vloek en schreeuw. Buiten dat om, vind ik het heerlijk.

En dan nog iets waar ik mij uren mee kan vermaken is fotograferen. Thuis van de honden, of ons huis, buiten in de natuur. Planten, diertjes, water. Alles is tof, alles is mooi, alles is leuk. Dit doe ik normaliter met één van mijn spiegelreflex camera’s, en zo nu en dan schiet ik een pracht plaatje met mijn iPhone 7. Ik sta er soms versteld van, iPhone kan best mooie foto’s maken met de juiste belichting!

Frisdrank hebben wij nooit in huis, wij drinken voornamelijk gemberthee en zo nu en dan ranja. Maar als ik frisdrank drink, kies ik toch echt wel voor ice tea met koolzuur. Alleen vind ik die koolzuur dus helemaal niks! En toch blijf ik het drinken. Elk drankje met prik krijg ik rillingen van. Het gevoel van de koolzuur in mijn mond en keel, doen niet veel goeds. Ik trek een scheef gezicht en krijg echt een rilling door mijn hele lijf. Als ik een glas frisdrank met prik drink, doe ik daar dus heel lang over omdat ik hele kleine slokjes neem. Zo is het nog enigszins te doen.

Poetsnicht!!! Ik ben een poetsnicht! Natuurlijk heb ik ook wel eens dagen geen zin, en het komt hier ook zeker met regelmaat voor dat het een zooitje is. Maar over het algemeen is ons huis altijd spik en span, en houd ik dat ook graag zo. Als mijn lieve man dan met zijn vuile schoenen naar boven loopt, krijgt hij wel even een standje. Dat kan dan echt niet hoor! Ik heb (gelukkig) ook nooit problemen met schoonmaken, ik vind het leuk en ik houd gewoon van een schoon en net huis. De was netjes opgehangen in de walk-in closet, bedden schoon opgemaakt, eventjes nergens hondenharen te bekennen. Al is dat laatste maar voor zeer korte duur. Maar oh, dan ’s avonds lekker op de bank ploffen met je pootjes omhoog, en genieten van die schone vloer. Eventjes genieten voordat ik weer opnieuw mag beginnen.

Vroeger was ik altijd erg naïef en goedgelovig. Als iemand een compleet lulverhaal aan mij vertelde, dacht ik er totaal niet over na en geloofde mensen meteen. Ieder mens was goed in mijn ogen. Dit heeft in de loop van de jaren enorm veel vertrouwen geschaad, want het bleef niet bij een lulverhaal van Pietje uit groep 6, die de knikkers van Jetje uit groep 5 had gekregen en niet gestolen. Toen ik nog in Curaçao woonde, moest ik vaak met de bus. Ik ben regelmatig bij iemand in de auto gestapt die een lift aanbood. Uiteraard, altijd een man. Dat er nooit wat gebeurd is… Daar mag ik echt voor in mijn handjes knijpen. Er is altijd goed misbruik gemaakt van mijn goedgelovigheid en sinds een goede 1,5 jaar, vertrouw ik dus geen enkel mens meer. Heel erg jammer en soms ook vervelend.

Om dan even bij vroeger te blijven, ik was ook altijd een enorme bemoeial, waardoor ik altijd ruzie had met vrijwel iedereen. Dit voornamelijk op de basisschool en het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Dat bemoeien was wel altijd goed bedoeld, als twee ruzie hadden ging ik mij dus mengen in die ruzie om het te fixen. Uiteindelijk was de ruzie tussen die twee over, maar had de hele klas ruzie met mij. Sja, er moet toch iemand zijn met deze kwaliteiten. Gelukkig ben ik daar een soort van overheen gegroeid, haha, en kan ik het nu laten voor wat het is. Dat is beter voor mijzelf, en voor mijn omgeving!

En als laatste, ik ben heel benieuwd of iemand dit herkent. Ik ga ontzettend kokhalzen van melk! Ik vind het gewoon echt heel goor. Wel meerdere keren geprobeerd te drinken, maar het gaat er echt niet in. Ik kokhals gewoon door en uiteindelijk geef ik over haha. Heel gek. Je zou toch denken dat melk iets is dat iedereen wel lust?


Zo, voor nu ga ik deze blog afsluiten. Wat willen jullie komende week graag zien? Laat het even weten in de reacties, op Instagram of via een mailtje :-)
Tot de volgende keer!

2 reacties

 • Jantine 12 maart, 2019 at 22:46

  Hahaha ik ga echt stuk om sommige trekjes :,) Zal ik er ook een paar opnoemen?
  1. Mezelf tegenspreken. “Ik ga vanaf vandaag 2x in de week hardlopen… o het regent toch echt hard.. Nee.. Laat maar..
  2. Pindakaas smeren op mariakoekjes, of op wraps. Dat vind ik echt super lekker, vriendinnen snappen dit echt niet.
  3. Okee.. Dit is echt niet lady like.. En dit durf ik echt niet in een restaurant te doen of bij (schoon) ouders, maar ik laat soms echt knetterharde scheten..
  4. Mezelf heel erg grappig vinden en dan vooral stuk gaan op reacties van de ander, die het totaal niet begrijpt haha

  • admin 13 maart, 2019 at 00:54

   Oooh wat leuk! Ik herken mezelf ook wel in die van jou hahaha! 😂👌🏻

  Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het moederschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn zwangerschap. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Instagram

  • Babymassage

Voor het slapen gaan, gaat Chloë lekker in bad of mee douchen. Naderhand krijgt ze een lekkere massage met deze pure olie van @urtekrambenelux

Chloë ontspant enorm onder de douche of in bad, en om die ontspanning er lekker in te houden volgt er een massage. Zo kunnen we beiden relaxed de nacht in.

Van de kraamzorg heb ik een babymassage geleerd. Hartstikke leuk om te doen, en de meeste baby’s vinden het heerlijk! Toen wij van @urtekrambenelux een pakket kregen waar deze olie ook in zat, stond ik natuurlijk te springen om Chloë te masseren 😍

Geef jij je baby wel eens een massage?
  • Bevallen staat me goed!

Mannn wat voel ik mij goed zeg!!! Ik heb nog wat last van mijn bekken, en moet ook echt wel oppassen met wat ik doe maar het is niks vergeleken met tijdens de zwangerschap!

Ik word weer uitgerust wakker. Ook na een nacht spoken en buikkrampjes van Chloë. Want dan pak ik tussendoor alsnog meer slaap, dan ik tijdens de zwangerschap had. Bizar maar waar!

Momenteel zweef ik nog hoog op mijn roze wolk. De wolk waar ik heel lang op heb gewacht. Ik geniet er nu extra lang van. Chloë Isabel is alweer twee weken oud! 2 weken jongens! De tijd gaat zo ontiegelijk snel en ik wil geen seconde van haar missen

Ik merk dat ik steeds minder op mijn mobiel zit. Ik kreeg zelfs een melding dat mijn schermtijd met 70% verminderd is, ten opzichte van vorige week. Ik heb nog wat samenwerkingen lopen die ik komende maand ga afronden, en dan neem ik even een pauze denk ik. Even de tijd om mijn meisje te leren kennen. Ze verdiend het 💖
  • Lang gewacht, stil gezwegen
Nooit gedacht, toch gekregen

Een tekstje die jullie vast en zeker vaker voorbij hebben zien komen. Een tekstje die op ons geboortekaartje staat. Een tekstje die de afgelopen tijd heel mooi beschrijft.

Ons kleine grote wonder. Daar waar wij de hoop al opgegeven hadden, had jij hele andere plannen. Hele mooie plannen, voor ons. Ineens waren wij met zijn drieën. Ineens waren wij, naast man en vrouw, ook papa en mama.

Lieve Chloë Isabel, jij maakt ons heel. Jij vult ons aan. Je bent het allermooiste wat ons ooit is overkomen. Jij bent zoveel meer dan wij ooit durfden te dromen ❤️
  • Borstvoeding geven was iets wat ik heel, heel graag wilde. De meeste van jullie weten dat ik in mijn zwangerschap al melk had, de eerste druppels kwamen met 13 weken en ik was nog niet op de helft of het sijpelde er al uit. Ondanks dat dit eigenlijk niks zegt over je borstvoedingservaring, had ik er wel een goed gevoel bij.

Na de bevalling heb ik Chloë Isabel meteen de tepel laten zoeken, en wonder boven wonder hapte ons natuurtalentje meteen goed aan. Ik heb dan ook geen tepelkloven gehad, dus de Purelan staat vooralsnog ongebruik in de kast.

In de kraamweek heb ik wel enorm veel last gehad van stuwing, en heb ik nog steeds overproductie. Ik ontlast mijn borsten regelmatig door ze te masseren, en de melk die verloren gaat vang ik op in een flesje. Deze melk gebruik ik voor in haar badje, of vries ik in. Echt problemen ervaar ik dus niet, en ik ben mij er bewust van dat dit zeker niet vanzelfsprekend is.

En toch wilde ik deze post delen. Omdat ik al 12 dagen ons meisje kan voorzien van mijn eigen melk. Gister had ze weer een clusterdag, en ja deze zijn zwaar en vermoeiend. Maar ik ben zó blij dat ze goed drinkt, groeit en ontwikkeld. En dat allemaal door mijn borsten.

Ik ben trots. Op haar, op mij, op ons 💖
  • This is post partum || 11 days PP

Ja, ook ik heb nog een lekkere flubber buik. En of het nou zo blijft, iets minder wordt of helemaal bijtrekt. Het maakt mij niet uit. En het zou niemand wat uit moeten maken.

Onthoud dat je een huisje was voor je kleine. Dat die buik je kleine deed groeien. Dat dat lichaam je kleine heeft gebaard. Op de wereld heeft gezet. Dat heb JIJ gedaan! Dus wees trots 💖 op die flubber buik
  • Wat heb ik dit lijf vervloekt tijdens de zwangerschap. Wat heb ik de hele zwangerschap vervloekt. Ik had zo ondragelijk veel pijn, pijn die als sneeuw voor de zon verdween toen mijn meisjelief geboren werd.

Slapen deed ik al maanden bijna niet meer. Maar mijn eerste nacht met een newborn? Ik sliep als een roosje. Pijnloos, met een lege blaas en rust in mijn buik. En niet te vergeten, met een bundeltje geluk in mijn armen (ja wij slapen samen en nee ik hoef daar geen advies of meningen over xx)

Als ik kijk naar deze foto ben ik trots. Zo vreselijk trots dat ik mijn dochter mocht dragen, mocht groeien en mocht baren. Ondanks die 9 maanden zwaar afzien, was ze het meer dan waard.

Nu lig ik op de bank, met mijn 10 dagen oude newborn. Ik voel mij kiplekker, ik slaap goed en heb weer energie. En wat wil ik nu precies zeggen dan? Aub zeg nooit een zwangere dat ze zich niet moet aanstellen. Zeg nooit een zwangere dat ze moet genieten. Zeg nooit een zwangere dat ze er nog wel achter komt met een baby. Gewoon niet doen. Een zwangerschap kan je kapot maken. Hoe mooi en bijzonder die tijd ook is.
  • Lekkere zelfbruiner meid ☀️ #grapje #zeisnogeenbeetjegeel #mamaheeftwelzelfbruinernodig
  • Baddertijd 🧸

Baby’s hebben hele gevoelige huidjes, en zoals jullie weten is deze mama alleen maar bezig met producten zonder troepjes, zeker voor mijn kleine meisje.

Toen ik @salcuranlbe tegen kwam, was ik hartstikke enthousiast over hun aanbod. Ze hebben, naast de producten voor onszelf, ook een hele fijne junior lijn, die wij mogen uittesten!

Mama kan Chloë Isabel met een gerust hart badderen, met onder andere deze heerlijke badmelk. Geen chemicaliën, geen chloor, geen siliconen, geen parabenen, geen parfum. Dat maakt mij blij, en ze zeggen: blije mama, blije baby 😁 
Welke verzorgingsproducten vinden jullie fijn?

Ben jij ook zo’n fan van Salcura? Houd mijn Instagram dan goed in de gaten, want er komt een hele toffe winactie aan!
  • Zie hoe je moeders ogen stralen
De liefde heeft haar aangeraakt
Ik zoek een zin die kan vertalen
Wat jij in mij hebt losgemaakt 💖

  Volg mij ook op Instagram

  Recent

  ×