FUN FACTS about me

23 februari, 2019

FUN FACTS about me

23 februari, 2019

Iedereen heeft wel eens rare trekjes toch? Waar andere mensen je om uitlachen. Ook ik heb die, en om even wat positiviteit en leuks tussen door te brengen, hier mijn fun facts about me! Heel veel leesplezier, en laat je even in de reacties weten wat jouw meest gekke trekje is? Ik ben heel benieuwd of jij sommige trekjes herkent, of net zo maf bent! :-)


Deze zal voor weinig te begrijpen zijn, mijn man snapt er ook nog helemaal niks van, maar ik krijg écht de kriebels van een hand tandenborstel. Niet alleen bij mijzelf, ook bij iemand anders. Ik krijg er gewoon kippenvel van terwijl ik dit schrijf. Het gevoel, het geluid, oh brrr ik kan er zo slecht tegen. Waar het vandaan komt, geen idee. Sinds ik een beugel heb (wat al bijna 3 jaar is) poets ik elektrisch, voorheen heb ik dus ook gewoon altijd een hand tandenborstel gebruikt en toen had ik daar nog geen last van.

Nog iets mafs, mijn lakens en hoeslaken moeten echt recht en strak zitten. Anders kan ik echt niet slapen. Als ik het bed verschoon, trek ik dus de lakens in elke hoek helemaal recht, en het dekbed moet er ook perfect in zitten. Geen kreukels in bed hoor!

En ook deze heeft met slapen te maken, ik kan absoluut niet tegen kruimels of zand in bed! Voordat ik bed in stap, klop ik dus eerst het matras uit om er voor te zorgen dat er geen enkele korrel zand meer in ligt. Bij een enkele kruimel in bed, kan ik al niet slapen. Is dit voor iemand herkenbaar?

De vaatwasser, die moet echt op mijn manier ingeruimd zijn. Links boven staan de hoge glazen, helemaal rechts boven de kleine, middenin de mokken en rechts onder de grote borden. Als iemand dan ook maar iets verkeerd zet, ruim ik die hele vaatwasser opnieuw in. Ik kan het gewoon echt niet laten.

Oké, deze is best wel erg. Maar echt elke plant sterft bij mij, ik heb totaal geen groene vingers en geef ze of teveel water, of te weinig. Wij hebben dus een huis vol cacti en vetplantjes, die houden het wat langer vol hier. Mijn oh zo groene vingers pas ik ook niet toe in de tuin trouwens, wij hebben vooral veel tegels haha.

Ik ben verslaafd aan letterlijk alles met chocopasta en pindakaas. Brood, wraps, crackers. I don’t care, ik vind die combinatie zo lekker. Nu ben ik dan ook wel een rare wat voedsel combinaties betreft, ik geniet namelijk ook intens van augurken met satésaus. Of ketchup door mijn macaroni. Hoe gekker, hoe beter.

Gamen! Ik ben gek op gamen. Had je dit verwacht? Het liefst zo agressief mogelijk hahaha. Zo speel ik nu veel Call Of Duty, op de pc. Heerlijk, even samen met mijn man gamen. Daar kan ik echt intens van genieten. Alhoewel het spel dusdanig agressief en frustrerend is, en ik alleen maar vloek en schreeuw. Buiten dat om, vind ik het heerlijk.

En dan nog iets waar ik mij uren mee kan vermaken is fotograferen. Thuis van de honden, of ons huis, buiten in de natuur. Planten, diertjes, water. Alles is tof, alles is mooi, alles is leuk. Dit doe ik normaliter met één van mijn spiegelreflex camera’s, en zo nu en dan schiet ik een pracht plaatje met mijn iPhone 7. Ik sta er soms versteld van, iPhone kan best mooie foto’s maken met de juiste belichting!

Frisdrank hebben wij nooit in huis, wij drinken voornamelijk gemberthee en zo nu en dan ranja. Maar als ik frisdrank drink, kies ik toch echt wel voor ice tea met koolzuur. Alleen vind ik die koolzuur dus helemaal niks! En toch blijf ik het drinken. Elk drankje met prik krijg ik rillingen van. Het gevoel van de koolzuur in mijn mond en keel, doen niet veel goeds. Ik trek een scheef gezicht en krijg echt een rilling door mijn hele lijf. Als ik een glas frisdrank met prik drink, doe ik daar dus heel lang over omdat ik hele kleine slokjes neem. Zo is het nog enigszins te doen.

Poetsnicht!!! Ik ben een poetsnicht! Natuurlijk heb ik ook wel eens dagen geen zin, en het komt hier ook zeker met regelmaat voor dat het een zooitje is. Maar over het algemeen is ons huis altijd spik en span, en houd ik dat ook graag zo. Als mijn lieve man dan met zijn vuile schoenen naar boven loopt, krijgt hij wel even een standje. Dat kan dan echt niet hoor! Ik heb (gelukkig) ook nooit problemen met schoonmaken, ik vind het leuk en ik houd gewoon van een schoon en net huis. De was netjes opgehangen in de walk-in closet, bedden schoon opgemaakt, eventjes nergens hondenharen te bekennen. Al is dat laatste maar voor zeer korte duur. Maar oh, dan ’s avonds lekker op de bank ploffen met je pootjes omhoog, en genieten van die schone vloer. Eventjes genieten voordat ik weer opnieuw mag beginnen.

Vroeger was ik altijd erg naïef en goedgelovig. Als iemand een compleet lulverhaal aan mij vertelde, dacht ik er totaal niet over na en geloofde mensen meteen. Ieder mens was goed in mijn ogen. Dit heeft in de loop van de jaren enorm veel vertrouwen geschaad, want het bleef niet bij een lulverhaal van Pietje uit groep 6, die de knikkers van Jetje uit groep 5 had gekregen en niet gestolen. Toen ik nog in Curaçao woonde, moest ik vaak met de bus. Ik ben regelmatig bij iemand in de auto gestapt die een lift aanbood. Uiteraard, altijd een man. Dat er nooit wat gebeurd is… Daar mag ik echt voor in mijn handjes knijpen. Er is altijd goed misbruik gemaakt van mijn goedgelovigheid en sinds een goede 1,5 jaar, vertrouw ik dus geen enkel mens meer. Heel erg jammer en soms ook vervelend.

Om dan even bij vroeger te blijven, ik was ook altijd een enorme bemoeial, waardoor ik altijd ruzie had met vrijwel iedereen. Dit voornamelijk op de basisschool en het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Dat bemoeien was wel altijd goed bedoeld, als twee ruzie hadden ging ik mij dus mengen in die ruzie om het te fixen. Uiteindelijk was de ruzie tussen die twee over, maar had de hele klas ruzie met mij. Sja, er moet toch iemand zijn met deze kwaliteiten. Gelukkig ben ik daar een soort van overheen gegroeid, haha, en kan ik het nu laten voor wat het is. Dat is beter voor mijzelf, en voor mijn omgeving!

En als laatste, ik ben heel benieuwd of iemand dit herkent. Ik ga ontzettend kokhalzen van melk! Ik vind het gewoon echt heel goor. Wel meerdere keren geprobeerd te drinken, maar het gaat er echt niet in. Ik kokhals gewoon door en uiteindelijk geef ik over haha. Heel gek. Je zou toch denken dat melk iets is dat iedereen wel lust?


Zo, voor nu ga ik deze blog afsluiten. Wat willen jullie komende week graag zien? Laat het even weten in de reacties, op Instagram of via een mailtje :-)
Tot de volgende keer!

2 reacties

 • Jantine 12 maart, 2019 at 22:46

  Hahaha ik ga echt stuk om sommige trekjes :,) Zal ik er ook een paar opnoemen?
  1. Mezelf tegenspreken. “Ik ga vanaf vandaag 2x in de week hardlopen… o het regent toch echt hard.. Nee.. Laat maar..
  2. Pindakaas smeren op mariakoekjes, of op wraps. Dat vind ik echt super lekker, vriendinnen snappen dit echt niet.
  3. Okee.. Dit is echt niet lady like.. En dit durf ik echt niet in een restaurant te doen of bij (schoon) ouders, maar ik laat soms echt knetterharde scheten..
  4. Mezelf heel erg grappig vinden en dan vooral stuk gaan op reacties van de ander, die het totaal niet begrijpt haha

  • admin 13 maart, 2019 at 00:54

   Oooh wat leuk! Ik herken mezelf ook wel in die van jou hahaha! 😂👌🏻

  Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Instagram

  • 👶🏻 WIKKELDOEK

Deze prachtige, okergele en méga zachte wikkeldoek ligt klaar om onze baby in te wikkelen. Hoe langer ik er naar kijk, hoe enthousiaster ik word haha.

De binnenkant is heerlijk zacht en lekker warm, wat goed van pas komt voor onze winterbaby!

@zoefhandmade.nl maakt ze helemaal naar wens. Met talloze kleuren en verschillende stofjes vind jij er vast en zeker één die precies bij je past.

Heb jij een wikkeldoek veel gebruikt? Vertel het ons in de comments 👶🏻 .
.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #wikkeldoek #preggo #babyroom #newborn #musthaves #zwanger #moeder #mamablogger #pcospregnancy #pcos #ad
  • 🤰🏼 BUMPDATE

De afgelopen dagen krijg ik veel vragen over hoe het nu met mij en de baby gaat. Dus vandaag even een zwangerschaps/babyupdate!

In mijn blog kon je al een beetje lezen dat ik het zwanger zijn zwaar vind, en hier is waarom. De afgelopen weken heb ik mij vreselijk gevoeld. Eetlust was verdwenen, elke geur van eten deed mij kokhalzen, zelfs de gedachte aan bepaald eten maakte mij misselijk. Ik ben heel erg vaak duizelig en licht in mijn hoofd, en energie is ver te zoeken.

Dat is dus ook een beetje de reden waarom ik er nog weinig over verteld heb. Krijg dan toch snel antwoorden dat ik niet zo ondankbaar moet doen. In mijn blog leg ik uit waarom je bést mag zeuren dat het zwaar is en bespreek ik nog meer taboes rondom het moederschap.

Met de baby gaat alles goed, hij groeit goed en beweegt veel. Wij hebben volgende week weer een echo en ben heel benieuwd hoeveel hij weer gegroeid is! De volgende blog zal ik mijn ervaring delen over de NIPT-test en waarom wij hiervoor hebben gekozen.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #ultrasound #babyroom #pregnantbelly #bump #preggo #mamablogger #pregnancy #firsttrimester #secondtrimester #lovethefeedsyoufollow #lovethefamilyyoufollow #lovethemomsyoufollow
  • ❤️ FAV 4

Wat een leuk initiatief zeg, ik zie ineens zo veel #lovethefeedsyoufollow voorbij komen, dat ik dacht, dit moet ik ook proberen! Zullen wij als mama’s dan de #lovethemomsyoufollow erbij gebruiken? 😏 Misschien krijgen we dan meer momfriends erbij!

Deze vier foto’s zijn niet zo zeer mijn mooiste, wel mijn meest persoonlijke. De afgelopen maanden heb ik zo veel met jullie gedeeld, wat ik echt met heel veel liefde heb gedaan. Van eerste Clomid ronde, tot aan het spuiten. En nu de zwangerschap 😍 Zo bijzonder dat ik dit met jullie mag delen lieve mensen!

Ik wil iedereen bedanken voor alle steun, moed, motivatie en positieve energie de afgelopen tijd. Jullie zijn de beste!

#babyblog #mommytobe #momblog #momblogger #mamablogger #steun #liefde #pregnancyannouncement #preggo #pcospregnancy #pcos #infertility #lovethefamilyyoufollow
  • || 3D PRINT

Een aantal weken terug heb ik de eerste 3D scan laten maken van mijn buik, die geprint zijn in het hout en de super fancy glitter roze 😍 Zijn ze niet tof!

Over twee weken mag ik weer bij @gravida.nl, en dit herhalen we nu maandelijks. Jullie zullen dus nog een hele hoop voorbij zien komen in verschillende materialen!

Ik vind het zo bijzonder maar ook zo bizar om te zien dat mijn buik en borsten alweer zó veranderd zijn ten opzichte met deze scan! Ons lichaam is echt tot een heleboel in staat en dat waardeer ik.

Heb jij jouw zwangere lichaam laten vereeuwigen?

#zwanger #babyblog #mommytobe #pregnantbelly #3dprinting #gravida #preggo #babybump #bump #mamablogger
  • 🎉 HAPPY BIRTHDAY TO ME

Dit oude wief is jarig vandaag. Lekkere late aankondiging ook, maar beter laat dan nooit!

Omdat ik jarig ben, heb ik twee geweldige WINACTIES voor jullie. Check snel mijn vorige post! En houdt mijn Instagram goed in de gaten maandag!

Oh, en deze Bibs speentjes kreeg ik van @babybirdstore! Heel blij mee, dus thanks lieverd!

Wat denken jullie, krijgen wij een MEISJE of een JONGEN!? Laat het weten in de comments!
.
.
.
.
.
#mommytobe #babys #mamablogger #birthdays #happybirthdaytome #giveaways #bibs #ecofriendly #babyblog #moms #giveawaycontest
  • WINACTIE!

Wie jarig is trakteert toch!? Van Back2YourRoots kregen wij deze prachtige okergele wikkeldoek, met een hydrofiele binnenkant in een klei kleur, uit hun nieuwe Lilly lijn! De doek is gemaakt van een Modal stof, dit neemt beter vocht op dan katoen en is minder plakkerig en zweterig!

Ik ben er he-le-maal gek op! Je kan hem gebruiken voor na het badderen door de hydrofiele stof, maar ook gewoon om je frummel lekker mee in te wikkelen. Onze frummel ligt er super hip bij straks, naast de okergele muur in de woonkamer!

Van Back2YourRoots mag ik een WIKKELDOEK naar keuze WEGGEVEN! Hoe fantastisch! SWIPE voor de mogelijkheden 😍 Wil jij ‘m ook winnen!? Lees dan snel verder!

WAT moet je DOEN om kans te maken:
1. VOLG @back_2_yourroots en mij @kyraelgersma
2. TAG zoveel mogelijk mama’s (to be) die deze wikkeldoek ook graag zouden willen (één tag per comment)
3. Voor een EXTRA winkans, SHARE deze post in je story en TAG mij!

HEEL VEEL SUCCES! (Alle producten zijn Oeko-Tex gecertificeerd.)
.
.
.
.
.
#mamablogger #winactie #giveaway #giveaways #giveawaycontest #birthdays #cadeau #swaddle #babys #mommytobe #bloggerin #winwin #musthaves #newborn #momblog #babyblog
  • GEBOORTEPAKJE

Dit lieve pakje van de Hema, heeft mijn man uitgezocht. En ik zal het niet ontkennen, ik vind ‘m écht heel schattig 😍 Mijn hart spat uit elkaar van liefde

Vind het echt heerlijk om baby te shoppen met mijn man, papa to be. Maakt mij de meeste trotse vrouw op deze aardbol!

Hoe ziet/zag jullie geboorte pakje eruit?😍 -

#mommytobe #birth #babyroom #babyblog #infertilitysucks #pcos #pcospregnancy #preggo #mamablogger
  • 💖 ZUSJE

Deze foto is zo speciaal voor mij. Kijk haar eens een trotse tante zijn 😍 Ze was helemaal in de wolken. Prachtig om te zien

Toen wij wisten dat ik zwanger was heb ik het eigenlijk vrijwel meteen aan mijn zusje verteld. En de rest van de familie. Iedereen was op de hoogte van ons traject, en wilde hen ook niet langer in spanning laten zitten!

Wanneer heb jij je zwangerschap aangekondigd aan naasten? En wat waren de reactie’s?❤️ -

#zwanger #pregnancyannouncement #preggo #sistersquad #babyblog #infertility #infertilitysucks #infertilityblogger #mamablogger #mommytobe #pcos #pcospregnancy
  • VERANDERINGEN

Zodra er een kleintje op komst is, staat je hele leven op zijn kop. Je bent dol enthousiast, maar ondertussen ook Spaans benauwd.

Je begint een beetje te wennen aan het idee, en ondertussen maak je je huis klaar voor je kleine. Het kamertje maak je klaar, je gaat lekker veel shoppen en niet te vergeten en bijna onmisbaar: de box. Zeker met honden!

Wij kozen voor deze box van @bopitaofficial, met een grote lade onderin zodat ik luiers, doekjes en speeltjes kan opbergen. De accessoires zijn van @jolleinofficial, de lijn Indians, écht mijn favoriet!

Welk merkje ben jij zo dol op? En heb jij veel gebruik gemaakt van de box? -

#babyblog #box #mommytobe #voorbereiding #preparing #babyroom #infertilitysucks #pregnancyblog #preggo #mamablogger #woonkamer #pcospregnancy #oudersvannu #zwanger

  Volg mij ook op Instagram

  Recent

  ×