Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

Introductie | get to know me blog

19 januari, 2019

Introductie | get to know me blog

19 januari, 2019

Hallo lieve, trouwe lezers en een hartelijk welkom op A Little Bit Pregnant©.
Ga er lekker bij zitten met een kopje thee of koffie, en heel veel leesplezier!

Als eerste, wat ontzettend leuk dat je dit aan het lezen bent. De afgelopen maanden heb ik met onwijs veel plezier en liefde geblogd voor Jongemama’s, en nu werd het tijd voor mijn eigen website. Mijn blog zal voornamelijk in het teken staan van infertiliteit, die nare behandelingen en het moederschap. Verder komt er een aparte rubriek voor interviews met bijzondere mama’s, heftige verhalen en winactie’s. Als jullie nog leuke ideetjes hebben voor op de website, sta ik daar ook voor open! Voor diegene die nieuw zijn, en mij nog niet kennen, zal ik even een korte voorstel doen.

Mijn naam is Kyra, ik ben momenteel 20 jaar jong, en ik woon met mijn man en twee hondjes, Lola (5) en Ezra (0), in Zwolle. En hopelijk snel met een klein frummeltje erbij. Wij zitten nu sinds oktober in ons traject in het fertiliteitscentrum, en het valt mij best zwaar. Ik probeer mij er niet al te veel mee bezig te houden, maar de bijwerkingen van de medicijnen zijn echt killing. Vragen over school of werk zijn we snel doorheen: ik ben huisvrouw/moeder. Sinds twee weken zijn wij trotse mensenouders van onze puppy Ezra, en ben ik volledig thuis voor hem. Dat geeft mij tijd zat om lekker te schrijven, de website meer uit te bereiden en ideeën op te doen.

“De kans op een natuurlijke zwangerschap is 0%, dan zakt de wereld even onder je voeten vandaan”

Ik ben geboren in Curaçao, en heb daar in totaal ongeveer de helft van mijn leven gewoond. Juni 2017 ben ik terug naar Nederland verhuisd, omdat ik merkte dat ik op Curaçao bleef hangen. Je komt daar niet echt vooruit, en dat vond ik zonde van mijn tijd. Tijd is voor ons ook echt het meest kostbare wat er is, en daarom was voor mijn man en ik de keuze snel gemaakt dat ik straks volledig thuis ben voor onze kroost. De tijd gaat zo onwijs snel, en je kan geen seconde tijd terug krijgen. Ik zou dan ook echt niks willen missen van onze kinderen. Vorig jaar April hebben wij een huis gekocht in Zwolle, en wonen sinds dien dus ook daar. Foto’s van onze woning zul je vast en zeker eens voorbij zien komen op de website, en als je echt niet kan wachten, zijn ze ook te vinden op mijn Instagram.

In november 2017 ben ik gestopt met de pil, ik had toen ook geen menstruatie’s maar dacht er eerlijk gezegd niet zo veel aan. Ik had jaren lang de pil doorgeslikt, dus ik wist eigenlijk niet beter. In februari 2018 ben ik weer voor een korte periode gestart met de pil, maar toch snel weer gestopt. Toen ik in augustus nog steeds niet ongesteld en/of zwanger was, maakte ik mij toch zorgen. Nu weten wij echt wel dat de meeste vrouwen 12 tot 18 maanden nodig heeft om te ontpillen, maar toch voelde er iets niet goed. Ik ben dus naar de huisarts gegaan, en we hebben mijn cyclus erbij gepakt. Uhhh, wélke cyclus? Want die heb ik helemaal niet. Wij kwamen er achter dat ik nog nooit een natuurlijke menstruatie heb gehad, en dat was voor de huisarts ook zorgwekkend. Primaire amenorroe, het uitblijven van menarche tot na de 16e verjaardag. Oké duidelijk, maar wat nu? De huisarts heeft ons direct doorverwezen naar het fertiliteitscentrum en nog geen twee weken laten konden we al terecht. Mijn man werd eerst onderzocht, of hij wel actieve zwemmers had, en gelukkig was met zijn zaakje alles tip top in orde. Daarna was ik aan de beurt, een intake gesprek en een diagnostische echoscopie. Het was direct duidelijk, PCOS. Eierstokken vól met vochtblaasjes, minuscuul maar een hele hoop. De kans op een natuurlijke zwangerschap is, door de combinatie van PCOS én Primaire Amenorroe, 0%. Dan zakt de wereld heel eventjes, duizenden meters onder je voeten vandaan. Gelukkig konden wij direct het traject in stappen, en is dat zoals jullie eerder gelezen hebben, tot nu toe nog zonder succes geweest.

“Gelukkig zit jij zelf niet in fertiliteitsbehandelingen en heb je echt geen flauw benul van wat je zegt”

Het is een pittig traject, maar ik geloof er heilig in dat wij ooit een dikke, vette positieve test in onze handen zullen hebben en ons geluk niet meer op kan. Hoe lang dat nog duurt is voor iedereen een vraag, en voornamelijk die onzekerheid, spanning en wachttijden zijn slopend en duren een eeuwigheid. We hopen dat het snel achter de rug is allemaal, en ik mij kan focussen op een mini-me die heel hard groeit in mijn buik. Alle behandelingen, bijwerkingen, uitslagen, ups en downs zal ik met jullie delen. De meest vervelende vragen en opmerkingen die ik tot nu toe heb gehad zijn toch echt wel de: “Gelukkig zijn jullie nog zo jong!” en “Waarom nu al? Waarom niet eerst van elkaar genieten?”. Waarom, Petra, is dat iets wat jou aangaat? Hoe kan jij, Cornelia, voor ons bepalen dat wij niet van elkaar genoten hebben en nog niet klaar zijn voor een gezin? En we zijn nog zo jong, oh dank je voor die informatie Johanna, ik was namelijk even vergeten hoe oud wij zijn. Gelukkig zit jij, Johanna, zelf niet in fertiliteitsbehandelingen en heb je dus echt geen flauw benul van wat je zegt, en wat zo’n opmerking met iemand doet. Woorden en onbegrip kunnen zo pijnlijk zijn, let dus gewoon op met wat je zegt en zeg iets niet tegen een ander, wat je zelf ook niet graag zou willen horen.

Mijn opa zei altijd: “Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.”

Tot zover de introductie en get to know me blog.
Bedankt voor het lezen, en tot snel!

Liefs, Kyra

2 reacties

 • Sabrina 19 januari, 2019 at 19:11

  Trots op jou!

 • Jamila Provaas 19 januari, 2019 at 19:10

  Lieve Kyr,

  Het is je zó gegund! Ik hoop echt dat het allemaal voorspoedig mag gaan voor jullie!

  Liefs

 • Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Even voorstellen

  Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra en met mijn 22 jaar ben ik een jonge mama van ons wondertje Chloë Isabel, die wij op 5 januari 2020 mochten omarmen. Samen met mijn man en honden vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het ouderschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Socials

  BabyBaby
  ×