Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

Kyr’s Favs | hellend Aerosleep matras voor reflux baby’s

29 oktober, 2020

Kyr’s Favs | hellend Aerosleep matras voor reflux baby’s

29 oktober, 2020

Hey you! Vandaag weer een nieuwe, toffe review voor Kyr’s Favs. Op Instagram krijg ik dagelijks veel berichten over wat mijn favoriete producten of beste aankopen zijn geweest, of ik tips heb voor nieuwbakken/aanstaande ouders en of ik mijn uitzetlijsten wil delen. Zo is deze rubriek ontstaan, daar waar ik op Instagram al een highlight met ‘Momlifehacks’ heb staan, leek het mij ook fijn om jullie op deze manier kennis te laten maken met mijn favoriete items en merken.

Kyr’s Favs zal afwisselen met van alles en nog wat, en niet persé enkel baby gerelateerd. Van decoratie tot natuurlijke verzorgingsproducten, van schoonmaakmiddelen tot boeken. Allemaal leuke, fijne, goede en uiteraard het liefst natuurlijke producten, die ik met veel plezier gebruik. Zo kan ik jullie een leidraad geven, want zeker als je voor het eerst ouders wordt, zie je door de bomen het bos niet meer. Vandaag gaan we het hebben over het nieuwste Aerosleep Evolution Premium matras, deze kan je namelijk -naast vlak- ook hellend gebruiken. Lezen jullie mee?


Het leed dat reflux heet

Al sinds Chloë een week of twee oud is, merken wij dat ze veel ongemak ervaart met plat liggen. Dit liep uiteindelijk de spuitgaten uit, want ja soms moet ze gewoon liggen. Ze kan niet zittend slapen. Haar hele reflux verhaal zal ik een andere keer vertellen, maar het belangrijkste nu is dat baby’s met reflux het beste niet of zo min mogelijk plat gelegd kunnen worden.

Door de reflux zullen ze onrustig slapen, het teruglopende maagzuur brandt in hun keeltje en zal ze doen waken van ongemak en pijn. Daarom slapen baby’s met reflux ook beter in de Maxi-Cosi of draagzak bijvoorbeeld. Maar dat kan natuurlijk niet de hele dag en nacht. Toen Aerosleep met hun nieuwe Evolution Premium matras de Baby Innovation Award won en ons een matras aanbood, was ik natuurlijk ontzettend nieuwsgierig en enthousiast.

Betere nachtrust

Het matras is inmiddels goed getest door ons, en wij zijn echt heel erg tevreden. Ik gebruik hem momenteel plat, omdat we het ledikant als cosleeper hebben staan. Maar hij is super makkelijk te veranderen in een hellend matras, dat heb je echt met 2 minuten voor elkaar. Ook ideaal voor als je kindje verkouden is of oorpijn heeft. Het hellende slapen verlicht de klachten en zorgt dus voor een betere nachtrust. En daar zeggen wij geen nee tegen, hè!

Zou dit dan het einde zijn van slapeloze nachten? Wij stonden te popelen om het uit te testen. Bij het matras wordt uiteraard de welbekende Aerosleep topper geleverd, met de honingraat structuur. Hierdoor is het goed luchtdoorlatend, minder warm en veilig voor bijvoorbeeld overgeven. Door de gaatjes blijft de spuug niet als een plasje in bed liggen en voorkomt dat stikkingsgevaar. En laat dat nou allemaal net handig zijn voor een baby met reflux!

Een aantal voordelen:
  • Minder last van oprispingen, maagzuur en spugen
  • Minder druk op de oortjes
  • Geen gesjoemel meer met handdoeken en kratten
  • Verlicht buikkrampjes
  • Ondersteunt de ademhaling en spijsvertering

Wij merkten direct verschil met slapen. Daar waar Chloë altijd direct wakker werd, als ze plat lag, sliep ze nu wat langer door. Voor mij gaf het ook meer rust, omdat ik wist dat ze nu veilig sliep. Handdoeken en kratten werden verleden tijd en onze dochter kon veilig, hellend slapen.

De hoeslakens en topper kunnen gewassen worden op 60 graden, zo wordt alles brandschoon en vrij van bacteriën. Wij wassen alles regelmatig. Vind het toch fijn als haar bedje lekker schoon is!

Helaas nog geen reacties. We vinden je erg lief als je de eerste bent!

Laat een reactie achter

Welkom op A Little Bit Pregnant

Welkom op A Little Bit Pregnant

Even voorstellen

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra en met mijn 22 jaar ben ik een jonge mama van ons wondertje Chloë Isabel, die wij op 5 januari 2020 mochten omarmen. Samen met mijn man en honden vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het ouderschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

Kyra Elgersma

Socials

BabyBaby
×