Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

Kyr’s Favs | Kalm zwaartedeken

9 januari, 2021

Kyr’s Favs | Kalm zwaartedeken

9 januari, 2021

Hey you! Vandaag weer een nieuwe, toffe review voor Kyr’s Favs. Op Instagram krijg ik dagelijks veel berichten over wat mijn favoriete producten of beste aankopen zijn geweest, of ik tips heb voor nieuwbakken/aanstaande ouders en of ik mijn uitzetlijsten wil delen. Zo is deze rubriek ontstaan, daar waar ik op Instagram al een highlight met ‘Momlifehacks’ staan, leek het mij ook fijn om jullie op deze manier kennis te laten maken met mijn favoriete items en merken.

Kyr’s Favs zal afwisselen met van alles en nog wat, en niet persé enkel baby gerelateerd. Van decoratie tot natuurlijke verzorgingsproducten, van schoonmaakmiddelen tot boeken. Allemaal leuke, fijne, goede en uiteraard het liefst natuurlijke producten, die ik met veel plezier gebruik. Zo kan ik jullie een leidraad geven, want zeker als je voor het eerst ouders wordt, zie je door de bomen het bos niet meer. Vandaag gaan we het hebben over de zwaartedekens van Kalm. Zoals de naam al zegt, verzwaarde dekens die voor kalme nachten zorgen. Lezen jullie weer mee?


Overprikkeld

De afgelopen jaren ben ik steeds gevoeliger geworden voor prikkels. Hoewel ik mij kan herinneren dat ik er als kind al erg veel last van had, merk ik dat het is toegenomen sinds ik moeder ben. Dat geeft niks, ik bedoel, ik zorg met ontzettend veel liefde fulltime voor onze dochter. Je geeft een stukje rust en me-time op alvorens je eerste arriveert. Sommige moeders weten dit stukje rust weer te vinden na de komst van een kleine, bij mij gaat dat wat moeizamer.

Het afgelopen jaar is dat ook niet zonder slag of stoot verlopen. Er zijn genoeg momenten geweest waarop ik er helemaal doorheen zat. Het hebben van een huilbaby hielp ook niet echt mee, en toen een lockdown ons binnen hield was ik helemaal verloren. Een oorlog met mijn emoties begon, elke prikkel was er eentje teveel. Prikkels die ik niet meer wist te ontladen. Mijn slaapproblemen werden steeds erger, inslapen lukt maar niet en ik lig uren te malen.

Betere nachtrust

Toen kwam Kalm op ons pad. Verzwaringsdekens had ik wel eens van gehoord, maar ik heb nooit geweten dat dit ook voor volwassenen die hoogsensitief zijn baat heeft. Wist ik dit maar eerder! De eerste nacht merkte ik al zo’n verschil. Het deken voelt als een warme, stevige knuffel over mijn hele lichaam heen. Een erg aangenaam, rustgevend en ontspannend gevoel. De zachte druk zorgt ervoor dat elke spier goed ontspant en ik ben binnen no-time vertrokken.

Niet alleen dat, ook slaap ik veel dieper en beter door. Waar ik normaliter ‘s nachts wel tot 5 keer toe water ga drinken, 20 keer plassen en 643 keer draai en zucht, word ik nu alleen wakker als Chloë aanslaat. Een zwaartedeken is voor mij dus een groot succes! Daar waar ik de afgelopen maanden met een beetje tegenzin naar bed ging, al wetende dat het weer een gebroken nacht zou worden, heb ik nu weer zin om te gaan slapen.

Tot slot

Echter schijnt het niet helemaal voor iedereen weggelegd te zijn. Het is dan ook begrijpelijk dat je misschien twijfelt om die aankoop te doen. Goed nieuws voor jullie, want bij Kalm kan je 100 nachten proefslapen met je zwaartedeken! Mocht je het dan toch niks vinden, of het gewicht niet goed vinden, is er altijd een oplossing. En met de code KYRA15 (geldig t/m 10 feb ‘21) mag ik jullie €15 extra korting geven op een zwaartedeken naar keuze. Zeker het proberen waard! Geloof mij, je bent meteen verkocht. Dag onrustige en gebroken nachten!

Helaas nog geen reacties. We vinden je erg lief als je de eerste bent!

Laat een reactie achter

Welkom op A Little Bit Pregnant

Welkom op A Little Bit Pregnant

Even voorstellen

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra en met mijn 22 jaar ben ik een jonge mama van ons wondertje Chloë Isabel, die wij op 5 januari 2020 mochten omarmen. Samen met mijn man en honden vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het ouderschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

Kyra Elgersma

Socials

BabyBaby
×