Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

Over mij

Het gezicht achter de website

Kyra Adriana Elgersma, geboren op 31 mei te Curaçao. Mijn vader is een Zwitser, en mijn moeder is ook geboren op Curaçao. Mijn ouders hebben samen 3 kinderen gekregen, waarvan ik de middelste ben. Nadat mijn ouders gescheiden zijn, is mijn moeder met ons drieën naar Nederland verhuisd. Daar heeft mijn moeder nog drie kinderen gekregen. Drukke boel dus, echter heb ik geen contact meer met mijn moeder en haar kinderen. Dit was een bewuste keuze en hier heb ik vrede mee.

Mijn jeugd in Nederland was dubbel, ik ervaar het zelf als een heftige jeugd. Ik zat op een Christelijke basisschool, daarna op het voortgezetonderwijs in Tiel. Op school werd ik altijd veel gepest, ik was onzeker en een behoorlijke bemoeial. Als anderen ruzie hadden, mengde ik mijzelf in die ruzie omdat ik het wilde oplossen. Uiteraard ging dat altijd fout, en eindigde de ruzie’s tegen mij. Op de basisschool heb ik een cursus zelfverdediging gehad, wat nooit echt geholpen had. Het eerste jaar van het voortgezetonderwijs werd ik ook veel gepest, dit keer om mijn uiterlijk. Ik ben altijd een heel iel en klein meisje geweest. Na dat eerste jaar heb ik gekozen om een niveau te zakken en naar een andere school te gaan. Het was een klas met alleen maar meiden, dat belooft nog wat haha. Het tweede jaar heb ik helaas maar kort mee mogen maken, want eind 2012 werd ik ziek.

Een bottumor in mijn rechter bovenbeen. Het zag er niet goed uit, ik had ontzettend veel pijn en werd al snel opgenomen in het RadboudUMC. Een kleine maand later ben ik geopereerd, en heb ik na de operatie zeker 8 maanden revalidatie gehad. Eind augustus vertrok ik alleen, terug naar Curaçao. Mijn vader is daar altijd blijven wonen, en het idee was dan ik even een jaartje tot rust zou komen daar. Dat jaartje werd dus uiteindelijk veel langer dan gepland was, maar ach, de liefde hield me daar. In die jaren op Curaçao heb ik ontzettend veel meegemaakt, geleerd, ik ben kei hard gevallen maar ook weer opgestaan. Er was een hoop verdriet, schuldgevoelens, pijn, angst, woede en geruzie. Maar er is ook ontzettend veel gelach, geluk, gedans, warmte, euforie en liefde geweest. Of ik er spijt van heb? Absoluut niet. Door mijn lessen op Curaçao, sta ik nu hier. Dankbaar ben ik dus, voor mijn jaren daar. Voor de ruimte die mensen voor mij hebben vrij gemaakt, in hun huis, in hun hart en in hun leven. In het bijzonder S. & M. They know!

Toch ben ik erg blij en vooral dankbaar dat ik nu op onze bank, in het koude Nederland zit met naast mij onze lieve hondjes, en mijn fantastische man. Omringd door een onwijs geweldige, lieve, warme schoonfamilie. Het lijkt soms alsof ik droom, de drama en chaos waar ik uit kom en de rust, reinheid en regelmaat waar ik nu in zit. Ik kan niet wachten om onze eigen kroost op te voeden, en ze alles te geven wat ik niet heb gehad.

Hoe het allemaal begon

De naam was ik eigenlijk heel snel uit. Ik had wat namen opgeschreven en besproken met een vriendin. Deze naam paste echt bij mij, mijn situatie en ik kan er mee zeggen wat ik wil zeggen. Een klein beetje zwanger, zo voelde ik mij. De hormonen, de kinderwens, alles er om heen deed mij een klein beetje zwanger voelen. Dat zei ik ook vaak tegen mijn vriendinnen, “Goh ik voel me echt zwanger…”. Het doel van de website is eigenlijk dat ik medemama’s (to be) kan steunen, ze herkenning kan geven en dat zij onwijs veel kracht en moed uit mijn blogs kunnen halen. Ik ben een open boek, en wil graag taboe’s doorbreken en bespreekbaar maken. Zo sta ik ook open voor een hele hoop (persoonlijke, intieme) vragen en zal ik alles zo oprecht en volledig mogelijk beantwoorden.

Tijdens het traject merkte ik dat ik veel baat had bij contact met lotgenoten. Het bespreken van de situatie, mijn emoties en angsten luchtte op. Ik besloot dus om met manlief aan tafel te gaan zitten, en een website te bouwen. Nu kon ik niet alleen mijn emoties kwijt, maar ook mede wensouders een uitlaatklep bieden. Het gaf mij zoveel rust om herkenning te lezen, dit wilde ik een ander ook kunnen geven.

Inmiddels blog ik voornamelijk over taboes rondom het ouderschap, gezien wij 05 januari 2020 trotse ouders zijn geworden van ons wondertje, Chloë Isabel. We leven op een wolk, en na een pittige start maken we het nu goed. We hebben onze draai inmiddels gevonden en ik vind het heerlijk om jong mama te zijn!

Ik neem jullie mee in mijn ietwat chaotische, doch heel fijne leven. Zorgen jullie voor een kopje thee? Dan zorg ik voor heel veel leesplezier!

Welkom op A Little Bit Pregnant

Welkom op A Little Bit Pregnant

Even voorstellen

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra (23), een jonge mama van ons wondertje, die wij op 5 januari 2020 mochten omarmen, en zwanger van babyzusje. Samen met mijn man en onze hond vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid en fertiliteitsbehandelingen, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik onder andere taboes rondom het ouderschap en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

Kyra Elgersma

Socials

BabyBaby
×