Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

GASTBLOG | Soraya, moeder & juf | Introductie

9 april, 2019

GASTBLOG | Soraya, moeder & juf | Introductie

9 april, 2019

Beste lezers, wij heten Soraya van harte welkom in ons team als profblog! Soraya gaat de komende tijd onwijs leuke artikelen voor ons schrijven, als basisschool juf en mama. Hebben jullie er ook zo’n zin in? Wij namelijk wel! Hier alvast een introductie, leer Soraya kennen in deze korte get to know me blog. Heel veel leesplezier!

Wil jij ook een artikel schrijven? Heb je iets heftigs meegemaakt, of heb jij een bijzonder kindje? Of wil jij je aansluiten bij ons team, als prof- of gastblogger? Stuur dan vrijblijvend een email of berichtje op Instagram met een korte samenvatting van jouw verhaal. En wie weet, sta jij de volgende keer in onze spotlights!


Wat spannend! Ik mag gaan schrijven voor A Little Bit Pregnant©, tof!
Hier mijn allereerste blog: Want wie ben ik?

Ik ben Soraya en ik ben 29 jaar oud. Sinds 9 oktober 2017 de moeder van Mason, de allerliefste die er is (zeggen we dat niet allemaal over ons eigen kind? Hihi).
Ik woon samen met mijn vriend Joey, ons zoontje Mason en ons hondenkind Roxy in Almere.

In het dagelijks leven ben ik van zaterdag tot en met dinsdag thuis bij Mason. Op woensdag tot en met vrijdag werk ik als leerkracht op een basisschool. Op woensdag ben ik de leerkracht in groep 8 en op donderdag en vrijdag de leerkracht in groep 6.
Mijn werk betekent veel voor mij. Ik geniet van mijn werk, zo veel dat het niet voelt als werken. Hoe fijn is dat? Ik durf te zeggen dat ik mijn passie wel gevonden heb.

Ik heb altijd geweten dat ik met kinderen zou willen werken. In eerste instantie ben ik een andere richting op gegaan. Ik heb twee jaar Maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd. Over naar het derde jaar en stage mogen lopen bij Jeugdzorg, afdeling uit huis plaatsing. Toen kwam de klap: ik kan dit niet, ik wil dit niet! Het hoe dan ook beschadigen van kinderen, daar ben ik niet voor weggelegd (alle respect voor de mensen die dit wel kunnen, gelukkig zijn jullie er!). Toen ben ik overgestapt op de Pabo en vanaf moment één wist ik dat dit het wel was.

Het is mijn doel geworden om kinderen iets mee te geven in het leven. Ik ben niet de leerkracht die er alleen maar is voor het lesgeven. Bij mij op nummer één staat veiligheid. Ervoor zorgen dat kinderen zich veilig voelen in de groep en bij mij is de grootste uitdaging. Kinderen leren dat ze er mogen zijn en dat iedereen mooi is. Het moment dat dit bij kinderen binnenkomt en zij dit gaan geloven is prachtig.

Deze quote komt recht bij mij binnen, dit is namelijk wat het is voor mij:

I call my student “my kids” because in our year together they aren’t just kids on my class list, they become a part of my heart.

De kinderen in mijn groep (en de eerdere groepen) hebben állemaal een plekje in mijn hart, ja, zelfs de kinderen die ik wel eens achter het behang kan plakken, die juist.

Helaas nog geen reacties. We vinden je erg lief als je de eerste bent!

Laat een reactie achter

Welkom op A Little Bit Pregnant

Welkom op A Little Bit Pregnant

Even voorstellen

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra en met mijn 22 jaar ben ik een jonge mama van ons wondertje Chloë Isabel, die wij op 5 januari 2020 mochten omarmen. Samen met mijn man en honden vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het ouderschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

Kyra Elgersma

Socials

BabyBaby
×