Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

STORY TIME | tienermoeder Mariah raakte twee maal onverwachts zwanger en overwoog abortus

8 februari, 2019

STORY TIME | tienermoeder Mariah raakte twee maal onverwachts zwanger en overwoog abortus

8 februari, 2019

Beste lezers, welkom in de rubriek STORY TIME. Deze rubriek staat in het teken van heftige verhalen, waar veelal nog een taboe op ligt. Mijn doel is, om samen met de schrijvers, dit taboe te doorbreken. Om schrijvers de kans te geven om hun verhaal te vertellen, en dat lezers er een hele hoop kracht, moed, steun en herkenning uit kunnen halen. Wees je ervan bewust dat deze verhalen erg persoonlijk, emotioneel en pijnlijk zijn. Graag dus ook al jouw respect voor de schrijver. De verhalen zullen variëren van zieke moeders of juist kinderen, IVF/ICSI-trajecten, zwanger van een donor, een kindje of partner verliezen, ongewenste kinderloosheid, tienermoederschap etc. Herken jij jezelf hier in, en wil jij ook jouw verhaal delen? Dan kan je via hier een mail naar mij sturen met een korte samenvatting van jouw verhaal.

Hieronder lees je het verhaal van Mariah, die op haar 19e en 20e onverwachts zwanger raakte, hoogzwanger moest verhuizen en een abortus moest overwegen. Na dit prachtige, maar heftige verhaal, zal je beeld van tienermoeders drastisch veranderen, het kan namelijk ook onwijs positief uitpakken. You go girl!


Hoi allemaal! Mijn naam is Mariah (21). Ik ben de mama van Marley (1) en Kayn (9 weken). Op mijn 19e zijn, toen mijn ex vriend, en ik uit elkaar gegaan. Een kleine maand later kwam ik erachter dat ik zwanger was. Enorm grote schrik, angst en ongeloof! 

Samen met 3 anderen meiden woonde ik in een studentenhuis, ik ging naar school en ik werkte. In dat plaatje paste geen baby. Zo nam ik contact op met maatschappelijk werk want ik wist zeker dat ik mijn kindje wilde houden en daarom moest ik opzoek naar een andere woonruimte. Op dat moment was ik 5 weken zwanger. Maanden gingen voorbij waarin ik gewoon naar school ging en werkte en nog steeds hard op zoek was naar woonruimte. Uiteindelijk ben ik via maatschappelijk werk bij een tijdelijke particuliere woning terecht gekomen. 38 weken zwanger, verhuisde ik van mijn studenten kamer naar een woning voor mijn dochter en mij.

15 oktober 2017 kreeg ik s’ avonds rond 21:30 weeën. Ik belde meteen de verloskundige, en zij kwam ook direct langs. Op dat moment had ik al 3 cm ontsluiting. De vader van Marley kwam eraan, aangezien wij beide wilden dat hij bij de bevalling zou zijn. Onderweg naar het ziekenhuis, kreeg ik steeds meer het besef dat ik nu dan echt mama zou worden. Eenmaal in het ziekenhuis werden mijn vliezen gebroken en om 03:54 was ze dan eindelijk daar; Marley Evi Amirah. 49 cm en 3047 gram, een kern gezonde dochter. De puurste en mooiste liefde die ik ooit gevoeld heb was op dat moment dat ik mijn kleine meisje bij me kreeg. 

“Ik maakte een afspraak bij de verloskundige en de abortuskliniek om een abortus te bespreken, ik kan toch niet alleen voor twee kinderen zorgen?”

We mochten s’ ochtends al weer lekker naar huis. Na een fijne kraamweek konden we samen gaan wennen aan elkaar. Na 4 maanden ging ik terug naar school en Marley voor het eerst naar de kinderopvang. Super spannend voor ons beide. Gelukkig verliep alles goed en zaten we snel in een routine. De vader van Marley en ik hadden moeizaam contact, hij was er soms wel maar vaak ook niet. Toen Marley 3 à 4 maanden oud was ging het beter. Hij kwam vaker langs voor Marley en ons contact samen verliep ook zonder ruzie. Ik raakte opnieuw zwanger van hem. (ondanks een morningafterpil
Hoeveel ik ook van Marley houd, wilde ik op dat moment geen tweede kind. Ik vond de combinatie van fulltime alleenstaande mama en student vaak best wel zwaar, en ik kon mij niet indenken hoe ik dit zou gaan doen met twee kleine kindjes. 

Kort daarna maakte ik een afspraak bij mijn verloskundige en een abortuskliniek om een abortus te bespreken. Op dat moment dacht ik niet aan dat de zorg voor twee kindjes zou lukken in mijn eentje. De vader van de kinderen wilde geen abortus, mijn vrienden en familie zeiden dat ik het kon en dat ik spijt zou krijgen als ik abortus deed. Na heel veel gesprekken met onder andere de verloskundige en maatschappelijk werk, had ik besloten om ook voor mijn tweede kindje te zorgen. 

Toen ik 3 maanden zwanger was, kreeg ik urgentie voor een woning. Nog geen twee weken later kon ik verhuizen met Marley naar een mooie eengezinswoning met 3 slaapkamers en een tuin. Dit was het laatste wat ik nodig had voor de kinderen. Een fijne tuin en beide kinderen een eigen slaapkamer. Beetje bij beetje heb ik met vrienden en familie alles opgeknapt. Ik leefde uit naar de bevalling en ik was alles aan het klaarmaken voor de komst van mijn zoontje en Marley’s broertje. 

Met 34 weken kreeg ik plotseling weeën, ik ben 3 keer opgenomen geweest in het ziekenhuis. Tegen het advies van alle doktoren in, ben ik met 6 cm ontsluiting naar huis gegaan, toen de weeën niet doorzette. Ik moest ook voor Marley zorgen en ik had geen mensen om mij heen die haar volledige zorg voor tijdelijk konden overnemen. Op 5 december 2018, met 36 weken en 5 dagen braken mijn vliezen, 24 uur later op 6 december om 06:17 is Kayn Tyler Jacks geboren. Een rand prematuur baby, maar met zijn 51 cm en 3142 gram was dit niet aan hem te zien. De volgende dag mochten wij al naar huis. 

Inmiddels zijn er 9 weken voorbij. De eerste 2 weken was zoeken naar routine en ritme met 2 kleine kinderen. Daarnaast moest Marley erg wennen aan haar broertje en dat zij mij met hem moet delen. Nu gaat het ontzettend goed, Marley is heel lief voor Kayn en ik geniet nog volop van mijn verlof. In april zal ik terug naar school gaan en gaat ook Kayn naar de kinderopvang. Dit is mijn laatste schooljaar op het MBO (maatschappelijke zorg) en ik hoop daarna nog een HBO studie te kunnen afronden. 

Niks is mij meer lief dan mijn twee kindjes en elke dag ben ik blij dat ik hun mama ben. Het is niet altijd makkelijk maar het is het altijd waard. 

1 reactie

 • danielle 20 oktober, 2020 at 23:57

  heel mooi verhaal

 • Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Even voorstellen

  Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra en met mijn 22 jaar ben ik een jonge mama van ons wondertje Chloë Isabel, die wij op 5 januari 2020 mochten omarmen. Samen met mijn man en honden vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het ouderschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Socials

  BabyBaby
  ×