STORY TIME | tienermoeder Mariah raakte twee maal onverwachts zwanger en overwoog abortus

8 februari, 2019

STORY TIME | tienermoeder Mariah raakte twee maal onverwachts zwanger en overwoog abortus

8 februari, 2019

Beste lezers, welkom in de rubriek STORY TIME. Deze rubriek staat in het teken van heftige verhalen, waar veelal nog een taboe op ligt. Mijn doel is, om samen met de schrijvers, dit taboe te doorbreken. Om schrijvers de kans te geven om hun verhaal te vertellen, en dat lezers er een hele hoop kracht, moed, steun en herkenning uit kunnen halen. Wees je ervan bewust dat deze verhalen erg persoonlijk, emotioneel en pijnlijk zijn. Graag dus ook al jouw respect voor de schrijver. De verhalen zullen variëren van zieke moeders of juist kinderen, IVF/ICSI-trajecten, zwanger van een donor, een kindje of partner verliezen, ongewenste kinderloosheid, tienermoederschap etc. Herken jij jezelf hier in, en wil jij ook jouw verhaal delen? Dan kan je via hier een mail naar mij sturen met een korte samenvatting van jouw verhaal.

Hieronder lees je het verhaal van Mariah, die op haar 19e en 20e onverwachts zwanger raakte, hoogzwanger moest verhuizen en een abortus moest overwegen. Na dit prachtige, maar heftige verhaal, zal je beeld van tienermoeders drastisch veranderen, het kan namelijk ook onwijs positief uitpakken. You go girl!


Hoi allemaal! Mijn naam is Mariah (21). Ik ben de mama van Marley (1) en Kayn (9 weken). Op mijn 19e zijn, toen mijn ex vriend, en ik uit elkaar gegaan. Een kleine maand later kwam ik erachter dat ik zwanger was. Enorm grote schrik, angst en ongeloof! 

Samen met 3 anderen meiden woonde ik in een studentenhuis, ik ging naar school en ik werkte. In dat plaatje paste geen baby. Zo nam ik contact op met maatschappelijk werk want ik wist zeker dat ik mijn kindje wilde houden en daarom moest ik opzoek naar een andere woonruimte. Op dat moment was ik 5 weken zwanger. Maanden gingen voorbij waarin ik gewoon naar school ging en werkte en nog steeds hard op zoek was naar woonruimte. Uiteindelijk ben ik via maatschappelijk werk bij een tijdelijke particuliere woning terecht gekomen. 38 weken zwanger, verhuisde ik van mijn studenten kamer naar een woning voor mijn dochter en mij.

15 oktober 2017 kreeg ik s’ avonds rond 21:30 weeën. Ik belde meteen de verloskundige, en zij kwam ook direct langs. Op dat moment had ik al 3 cm ontsluiting. De vader van Marley kwam eraan, aangezien wij beide wilden dat hij bij de bevalling zou zijn. Onderweg naar het ziekenhuis, kreeg ik steeds meer het besef dat ik nu dan echt mama zou worden. Eenmaal in het ziekenhuis werden mijn vliezen gebroken en om 03:54 was ze dan eindelijk daar; Marley Evi Amirah. 49 cm en 3047 gram, een kern gezonde dochter. De puurste en mooiste liefde die ik ooit gevoeld heb was op dat moment dat ik mijn kleine meisje bij me kreeg. 

“Ik maakte een afspraak bij de verloskundige en de abortuskliniek om een abortus te bespreken, ik kan toch niet alleen voor twee kinderen zorgen?”

We mochten s’ ochtends al weer lekker naar huis. Na een fijne kraamweek konden we samen gaan wennen aan elkaar. Na 4 maanden ging ik terug naar school en Marley voor het eerst naar de kinderopvang. Super spannend voor ons beide. Gelukkig verliep alles goed en zaten we snel in een routine. De vader van Marley en ik hadden moeizaam contact, hij was er soms wel maar vaak ook niet. Toen Marley 3 à 4 maanden oud was ging het beter. Hij kwam vaker langs voor Marley en ons contact samen verliep ook zonder ruzie. Ik raakte opnieuw zwanger van hem. (ondanks een morningafterpil
Hoeveel ik ook van Marley houd, wilde ik op dat moment geen tweede kind. Ik vond de combinatie van fulltime alleenstaande mama en student vaak best wel zwaar, en ik kon mij niet indenken hoe ik dit zou gaan doen met twee kleine kindjes. 

Kort daarna maakte ik een afspraak bij mijn verloskundige en een abortuskliniek om een abortus te bespreken. Op dat moment dacht ik niet aan dat de zorg voor twee kindjes zou lukken in mijn eentje. De vader van de kinderen wilde geen abortus, mijn vrienden en familie zeiden dat ik het kon en dat ik spijt zou krijgen als ik abortus deed. Na heel veel gesprekken met onder andere de verloskundige en maatschappelijk werk, had ik besloten om ook voor mijn tweede kindje te zorgen. 

Toen ik 3 maanden zwanger was, kreeg ik urgentie voor een woning. Nog geen twee weken later kon ik verhuizen met Marley naar een mooie eengezinswoning met 3 slaapkamers en een tuin. Dit was het laatste wat ik nodig had voor de kinderen. Een fijne tuin en beide kinderen een eigen slaapkamer. Beetje bij beetje heb ik met vrienden en familie alles opgeknapt. Ik leefde uit naar de bevalling en ik was alles aan het klaarmaken voor de komst van mijn zoontje en Marley’s broertje. 

Met 34 weken kreeg ik plotseling weeën, ik ben 3 keer opgenomen geweest in het ziekenhuis. Tegen het advies van alle doktoren in, ben ik met 6 cm ontsluiting naar huis gegaan, toen de weeën niet doorzette. Ik moest ook voor Marley zorgen en ik had geen mensen om mij heen die haar volledige zorg voor tijdelijk konden overnemen. Op 5 december 2018, met 36 weken en 5 dagen braken mijn vliezen, 24 uur later op 6 december om 06:17 is Kayn Tyler Jacks geboren. Een rand prematuur baby, maar met zijn 51 cm en 3142 gram was dit niet aan hem te zien. De volgende dag mochten wij al naar huis. 

Inmiddels zijn er 9 weken voorbij. De eerste 2 weken was zoeken naar routine en ritme met 2 kleine kinderen. Daarnaast moest Marley erg wennen aan haar broertje en dat zij mij met hem moet delen. Nu gaat het ontzettend goed, Marley is heel lief voor Kayn en ik geniet nog volop van mijn verlof. In april zal ik terug naar school gaan en gaat ook Kayn naar de kinderopvang. Dit is mijn laatste schooljaar op het MBO (maatschappelijke zorg) en ik hoop daarna nog een HBO studie te kunnen afronden. 

Niks is mij meer lief dan mijn twee kindjes en elke dag ben ik blij dat ik hun mama ben. Het is niet altijd makkelijk maar het is het altijd waard. 

Helaas nog geen reacties. We vinden je erg lief als je de eerste bent!

Laat een reactie achter

Welkom op A Little Bit Pregnant©

Welkom op A Little Bit Pregnant©

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het moederschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn zwangerschap. Heel veel leesplezier!

Kyra Elgersma

Instagram

  • Babymassage

Voor het slapen gaan, gaat Chloë lekker in bad of mee douchen. Naderhand krijgt ze een lekkere massage met deze pure olie van @urtekrambenelux

Chloë ontspant enorm onder de douche of in bad, en om die ontspanning er lekker in te houden volgt er een massage. Zo kunnen we beiden relaxed de nacht in.

Van de kraamzorg heb ik een babymassage geleerd. Hartstikke leuk om te doen, en de meeste baby’s vinden het heerlijk! Toen wij van @urtekrambenelux een pakket kregen waar deze olie ook in zat, stond ik natuurlijk te springen om Chloë te masseren 😍

Geef jij je baby wel eens een massage?
  • Bevallen staat me goed!

Mannn wat voel ik mij goed zeg!!! Ik heb nog wat last van mijn bekken, en moet ook echt wel oppassen met wat ik doe maar het is niks vergeleken met tijdens de zwangerschap!

Ik word weer uitgerust wakker. Ook na een nacht spoken en buikkrampjes van Chloë. Want dan pak ik tussendoor alsnog meer slaap, dan ik tijdens de zwangerschap had. Bizar maar waar!

Momenteel zweef ik nog hoog op mijn roze wolk. De wolk waar ik heel lang op heb gewacht. Ik geniet er nu extra lang van. Chloë Isabel is alweer twee weken oud! 2 weken jongens! De tijd gaat zo ontiegelijk snel en ik wil geen seconde van haar missen

Ik merk dat ik steeds minder op mijn mobiel zit. Ik kreeg zelfs een melding dat mijn schermtijd met 70% verminderd is, ten opzichte van vorige week. Ik heb nog wat samenwerkingen lopen die ik komende maand ga afronden, en dan neem ik even een pauze denk ik. Even de tijd om mijn meisje te leren kennen. Ze verdiend het 💖
  • Lang gewacht, stil gezwegen
Nooit gedacht, toch gekregen

Een tekstje die jullie vast en zeker vaker voorbij hebben zien komen. Een tekstje die op ons geboortekaartje staat. Een tekstje die de afgelopen tijd heel mooi beschrijft.

Ons kleine grote wonder. Daar waar wij de hoop al opgegeven hadden, had jij hele andere plannen. Hele mooie plannen, voor ons. Ineens waren wij met zijn drieën. Ineens waren wij, naast man en vrouw, ook papa en mama.

Lieve Chloë Isabel, jij maakt ons heel. Jij vult ons aan. Je bent het allermooiste wat ons ooit is overkomen. Jij bent zoveel meer dan wij ooit durfden te dromen ❤️
  • Borstvoeding geven was iets wat ik heel, heel graag wilde. De meeste van jullie weten dat ik in mijn zwangerschap al melk had, de eerste druppels kwamen met 13 weken en ik was nog niet op de helft of het sijpelde er al uit. Ondanks dat dit eigenlijk niks zegt over je borstvoedingservaring, had ik er wel een goed gevoel bij.

Na de bevalling heb ik Chloë Isabel meteen de tepel laten zoeken, en wonder boven wonder hapte ons natuurtalentje meteen goed aan. Ik heb dan ook geen tepelkloven gehad, dus de Purelan staat vooralsnog ongebruik in de kast.

In de kraamweek heb ik wel enorm veel last gehad van stuwing, en heb ik nog steeds overproductie. Ik ontlast mijn borsten regelmatig door ze te masseren, en de melk die verloren gaat vang ik op in een flesje. Deze melk gebruik ik voor in haar badje, of vries ik in. Echt problemen ervaar ik dus niet, en ik ben mij er bewust van dat dit zeker niet vanzelfsprekend is.

En toch wilde ik deze post delen. Omdat ik al 12 dagen ons meisje kan voorzien van mijn eigen melk. Gister had ze weer een clusterdag, en ja deze zijn zwaar en vermoeiend. Maar ik ben zó blij dat ze goed drinkt, groeit en ontwikkeld. En dat allemaal door mijn borsten.

Ik ben trots. Op haar, op mij, op ons 💖
  • This is post partum || 11 days PP

Ja, ook ik heb nog een lekkere flubber buik. En of het nou zo blijft, iets minder wordt of helemaal bijtrekt. Het maakt mij niet uit. En het zou niemand wat uit moeten maken.

Onthoud dat je een huisje was voor je kleine. Dat die buik je kleine deed groeien. Dat dat lichaam je kleine heeft gebaard. Op de wereld heeft gezet. Dat heb JIJ gedaan! Dus wees trots 💖 op die flubber buik
  • Wat heb ik dit lijf vervloekt tijdens de zwangerschap. Wat heb ik de hele zwangerschap vervloekt. Ik had zo ondragelijk veel pijn, pijn die als sneeuw voor de zon verdween toen mijn meisjelief geboren werd.

Slapen deed ik al maanden bijna niet meer. Maar mijn eerste nacht met een newborn? Ik sliep als een roosje. Pijnloos, met een lege blaas en rust in mijn buik. En niet te vergeten, met een bundeltje geluk in mijn armen (ja wij slapen samen en nee ik hoef daar geen advies of meningen over xx)

Als ik kijk naar deze foto ben ik trots. Zo vreselijk trots dat ik mijn dochter mocht dragen, mocht groeien en mocht baren. Ondanks die 9 maanden zwaar afzien, was ze het meer dan waard.

Nu lig ik op de bank, met mijn 10 dagen oude newborn. Ik voel mij kiplekker, ik slaap goed en heb weer energie. En wat wil ik nu precies zeggen dan? Aub zeg nooit een zwangere dat ze zich niet moet aanstellen. Zeg nooit een zwangere dat ze moet genieten. Zeg nooit een zwangere dat ze er nog wel achter komt met een baby. Gewoon niet doen. Een zwangerschap kan je kapot maken. Hoe mooi en bijzonder die tijd ook is.
  • Lekkere zelfbruiner meid ☀️ #grapje #zeisnogeenbeetjegeel #mamaheeftwelzelfbruinernodig
  • Baddertijd 🧸

Baby’s hebben hele gevoelige huidjes, en zoals jullie weten is deze mama alleen maar bezig met producten zonder troepjes, zeker voor mijn kleine meisje.

Toen ik @salcuranlbe tegen kwam, was ik hartstikke enthousiast over hun aanbod. Ze hebben, naast de producten voor onszelf, ook een hele fijne junior lijn, die wij mogen uittesten!

Mama kan Chloë Isabel met een gerust hart badderen, met onder andere deze heerlijke badmelk. Geen chemicaliën, geen chloor, geen siliconen, geen parabenen, geen parfum. Dat maakt mij blij, en ze zeggen: blije mama, blije baby 😁 
Welke verzorgingsproducten vinden jullie fijn?

Ben jij ook zo’n fan van Salcura? Houd mijn Instagram dan goed in de gaten, want er komt een hele toffe winactie aan!
  • Zie hoe je moeders ogen stralen
De liefde heeft haar aangeraakt
Ik zoek een zin die kan vertalen
Wat jij in mij hebt losgemaakt 💖

Volg mij ook op Instagram

Recent

×