Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

Thuis echo’s maken met de BabyWatcher

22 oktober, 2019

Thuis echo’s maken met de BabyWatcher

22 oktober, 2019

Lieve lezers. Zoals velen op Instagram al voorbij hebben zien komen, heb ik de afgelopen drie dagen de BabyWatcher in huis gehad. Hierbij dus de beloofde, eerlijke review. Hoe heb ik het ervaren? Kan je wel echo’s maken, zonder ervaring? En wat voor toevoeging gaf het mij? Lees het nu snel!

Door het traject, werden echo’s al snel iets negatiefs. De laatste maanden kreeg ik om de dag een echo, en als je dan continu een lege baarmoeder en eierstokken ziet is dat behoorlijk teleurstellend. Ondertussen kwamen op Instagram de ene na de andere zwangerschapsaankondiging, inclusief echo foto’s van een gevulde baarmoeder met een prachtig, compleet kindje. Dit deed zoveel pijn.

Toen ik eindelijk zwanger was, stond ik ook niet echt te popelen voor de eerste echo. Pure angst ging door mij heen, want wat als de baarmoeder nu wéér leeg was? Gelukkig kregen wij deze al erg vroeg, en was de uitslag meer dan perfect. Toen ik mijn mini mens zag rondzwemmen, kon ik mijn ogen niet geloven. Het feit dat er een mens in mij groeit, vond ik al bijzonder. Maar dat ik dat ook gewoon eventjes kon zien, op zo’n schermpje, was echt fantastisch!

BabyWatcher was voor mij dus echt een hele bijzondere, prettige ervaring. Echo’s hoeven niet altijd naar en vervelend te zijn. Ik heb de afgelopen drie dagen echt ultiem genoten van de beelden van onze frummel. Het valt ook niet te vergelijken met een echo bij je verloskundige. Natuurlijk is het dan ook prachtig om je kindje te zien, maar om het zelf te kunnen doen, thuis en op je eigen bank, dat is zo bijzonder en intiem.

Hoewel ik voorheen ontzettend sceptisch was, neem ik nu al die woorden terug. BabyWatcher heeft écht een gouden randje gegeven aan mijn, best wel pittige, zwangerschap. Zelfs mijn koppige man was onder de indruk.

We hebben de BabyWatcher drie dagen in huis gehad, en ik vond het voornamelijk heel fijn dat ik ook echt drie dagen had, en het pakket pas hoefde te retourneren na de huurperiode. De scans waren verder heel erg makkelijk te maken. Toen ik alles aangesloten had, was ik bang dat ik het helemaal niet zou kunnen. Maar binnen de eerste 10 minuten van de, wederom eerste oefenscan, had ik onze druktemaker al prachtig in beeld.

Ondertussen speelde ik een beetje met de helderheid en het contrast, en sloeg ik een hoop beelden op. Trots als een pauw dat ik was, op mezelf, want ik heb gewoon prachtige beelden en foto’s kunnen maken. Helemaal zelf! Zonder enige ervaring. De BabyWatcher is dus werkelijk geschikt voor iedereen. In een eventuele volgende zwangerschap, zou ik het zeer zeker nogmaals willen meemaken. Het lijkt mij dan ook heel erg mooi dat dit kindje dan al kennis kan maken met het broertje of zusje. Een dikke, vette aanrader! 

1 reactie

 • Ik ben zwanger 10 januari, 2020 at 13:23

  Ik word er zo vrolijk van om van alles te lezen rondom de zwangerschap. Ik geniet elke dag van het blije gevoel dat de zwangere buik me geeft, en het lezen versterkt dat!

 • Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Even voorstellen

  Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra en met mijn 22 jaar ben ik een jonge mama van ons wondertje Chloë Isabel, die wij op 5 januari 2020 mochten omarmen. Samen met mijn man en honden vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik taboes rondom het ouderschap, en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Socials

  BabyBaby
  ×