Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

Zwanger worden met de FERTI•LILY Conceptie Cup en glijmiddel

2 november, 2021

Zwanger worden met de FERTI•LILY Conceptie Cup en glijmiddel

2 november, 2021

Zwanger worden is alles behalve vanzelfsprekend. Als je vrij vlot zwanger kan raken, heb je best wat geluk. Soms zitten er nog wat beren op de weg naar het vervullen van jouw kinderwens, en een extra handje hierbij is dan altijd fijn.

Zodra de kinderwens serious business begint te worden, wil je eigenlijk ook gewoon het liefst morgen een positieve test in je handen hebben. Elke dag wachten, is er eentje teveel. Het lijkt een eeuwigheid te duren, en helaas is dat soms ook zo. Bij de één moet het lichaam nog acclimatiseren, zo ineens zonder al die hormonen van de anticonceptiepil bijvoorbeeld. Bij de ander speelt PCOS misschien wel een rol. Bij een hele kleine groep lukt het echt niet en hebben ze medische hulp nodig (zoals bij mijzelf) maar wanneer neem je die stap?

Gelukkig gaat het vaak dus wel zonder al teveel problemen. Hoewel ik mij zeker kan inbeelden dat elke negatieve test verdrietig is. Voordat je zelf uiteindelijk de stap gaat nemen naar de dokter, kan je gelukkig zelf nog wat extra’s proberen: de FERTI•LILY Conceptie Cup! Een flexibel, siliconen cupje die je na gemeenschap -en dus de zaadlozing- in de vagina brengt. Het cupje zorgt ervoor dat alle zaadcellen dicht bij de baarmoedermond komen, en dus meer kansen hebben om te zwemmen richting het eitje.

Het inbrengen van het cupje is pijnloos. Dit komt dus door het fijne, flexibele siliconen materiaal. Ook eruit halen is easy, door de vacuüm te verbreken en zachtjes aan het ‘staartje’ van de cup te trekken. In het begin eventjes wennen, maar zodra je het door hebt is het zo gebeurd! Misschien ben je al bekend met een menstruatie cup bijvoorbeeld? Dan heb je de FERTI•LILY Conceptie Cup zeker snel onder de knie!

Tekst gaat verder onder deze afbeelding

Ook is er vanaf 1 november een super fijne, zaadvriendelijke glijmiddel verkrijgbaar. Zelf gebruik ik deze glijmiddel al dik een half jaar, en naast dat je dus weet dat het geen zaadcellen kan doden, is het ook gewoon een erg prettige glijmiddel! De glijmiddel is goed glad, niet te dik, stroperig of plakkerig en heeft een zachte, rozen geur.

Naast dat je de glijmiddel dus tijdens de gemeenschap kan gebruiken, is hij bijvoorbeeld ook erg fijn om de Conceptie Cup mee in te brengen. Zeker als je nog even moet oefenen, maakt het het inbrengen een stuk makkelijker door een beetje glijmiddel op de cup te smeren. Van FERTI•LILY mag ik jullie een fijne korting van 10% geven, op zowel de Conceptie Cup als de glijmiddel. Gebruik de code KYRA10 bij het afrekenen. De code is geldig tot 30 november 2021.

Helaas nog geen reacties. We vinden je erg lief als je de eerste bent!

Laat een reactie achter

Welkom op A Little Bit Pregnant

Welkom op A Little Bit Pregnant

Even voorstellen

Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra, een jonge mama van twee wondertjes die wij mochten omarmen na een pittig fertiliteitstraject. Samen met mijn man en onze hond vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid en fertiliteitsbehandelingen, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik onder andere taboes rondom het ouderschap en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

Kyra Elgersma

Socials

BabyBaby
×