ZWANGERSCHAPSAANKONDIGING!

6 mei, 2019

ZWANGERSCHAPSAANKONDIGING!

6 mei, 2019

Jeetje mina, ik word gewoon mama. Vol ongeloof zit ik nu hier deze blog te schrijven, en heb ik het eerder bekend gemaakt op Instagram. Wat een overweldigende reacties, dank je wel allen. Wij weten het nu al even, en het blijft soms onwerkelijk. Alle kwaaltjes geven mij enigszins gerustheid, ik weet in ieder geval zeker dat de baby goed groeit. In deze blog vertel ik jullie iets meer over de kwaaltjes, eerste weken en hoe wij er achter kwamen. Lezen jullie mee? :-)

Goede echo

Het was een mooie, zonnige dag. Wij liepen richting de ingang van het fertiliteitscentrum. Tegenwoordig lopen we daar zo nuchter naar binnen, het zal toch wel weer niks zijn. Sinds ik de Gonal-f spuit moet ik om de 2 dagen voor een echo komen. Ze houden de boel goed in de gaten! Ik ga zonder enige verwachtingen, in die stoel liggen en laat het weer over mij heen komen. Tijdens de echo ziet de dokter iets verdachts, en er wordt met grof geweld op mijn buik gedrukt en geroerd met die staaf. Auw… die voelde ik wel even. Ze meet een mooi eitje van om en nabij 11mm, en ik mag over twee dagen terug komen.

Twee dagen later is dit eitje 16mm, en moet hij eigenlijk minimaal 17 zijn om te kunnen springen. Nog één dagje wachten dus, en nog even een echo morgen. De dag daarop is het eitje gewoon 18,5mm! Wát ben ik trots op mijn lichaam. Eindelijk, het is gelukt. Bij thuiskomst mag ik meteen Ovitrelle spuiten en zou dan twee weken later weer contact hebben.

Vieze smaak

Na alle horrorverhalen over de Ovitrelle, durfde ik ‘m zelf niet te spuiten. Heb het dus maar aan mijn man gevraagd en ik ben zielig op de bank gaan liggen, bang voor heel veel pijn. De naald zat er al in voordat ik het wist, en de vloeistof heeft hij dusdanig rustig ingespoten dat ik hier niks van voelde. Opgelucht dat ik was, zei mijn man “oh, die pijn zal later wel komen”, en it did. Maar niet van de Ovitrelle haha.

Zo’n tien minuten na het spuiten, was ik bezig met de lunch voorbereiden, en werd ik ineens overvallen door een onwijs gore smaak in mijn mond. Zó vies, dat ik er van moest kokhalzen. Gigantische slokken Ice Tea, water en ranja gingen naar achter maar werkelijk niks hielp. Jakkes, dit is van de Ovitrelle. Maar daar was ik niet op voorbereid! Moet jij nog Ovitrelle spuiten, nu je dit leest? Leg dan bij voorhand even een donut klaar of zo, want die smaak is echt niet weg te drinken.

Bijwerkingen

De dagen na de Ovitrelle waren heftig, maar gingen vlot. Die spuit zit natuurlijk vol met hCG (het zwangerschapshormoon) en ja, dat zorgt wel voor wat kwaaltjes. De eerste dagen was ik wat misselijk, gelukkig nam dit vrij snel weer af. Ik had voornamelijk veel moodswings en ongecontroleerde jankbuien. Heerlijk!

Precies 24 uur na het spuiten van de Ovitrelle, voelde ik heel sterk mijn eisprong. Het was een nare, stekende pijn in mijn linker eierstok (waar ook mijn eitje zat) die een uur of 2 aanhield en toen weer verdween. De daarop volgende dagen heb ik nog regelmatig krampjes en steken gehad. Rond dag 10 deed ik een test, om te kijken of alle Ovitrelle uit mijn lijf was, en dit was zo. De test was zo goed als negatief. Als ik nu een positieve test heb, is dat dus van de baby!

Verrassing!

Omdat ik geen natuurlijke cyclus had, en al flink lang aan het spuiten was, waren de data’s een beetje op de tast genomen. Ik had dus niet een echte NOD, maar volgens de berekeningen heb ik dus drie dagen voor mijn NOD de eerste test gedaan. Dit was eigenlijk niet helemaal de planning haha, ik zou die dag erna pas een test doen en notabene met mijn man samen. Maar, ik werd ’s morgens wakker en ik wist al 1000% zeker dat ik zwanger was. Alles in mijn lijf zei dat ik NU een test moest doen, en zo ging ik dus naar de wc en deed ik een plasje over de test.

Half slapend en verward ging ik mijzelf aankleden, even vergeten dat ik zojuist een test had gedaan. Wel erg vroeg, maar goed als deze negatief is dan is er morgen vast een streepje. Ineens herinner ik mij dat ik die test nog had liggen (zo’n 2 minuten later), en toen ik ging kijken zat er meteen een hele duidelijke, roze streep op. WAT DE F… Na jaren aan teleurstellingen, honderden negatieve testen in mijn klauwen te hebben, houd ik nu gewoon een test vast met een hele duidelijke streep. Ik ben zwanger, ik ben gewoon écht zwanger! Ik schiet meteen helemaal vol en bel overstuur mijn zus op. Overstuur van ongeloof, opluchting en blijdschap. Eindelijk is het afgelopen met al dat spuiten. Eindelijk!

Mijn man was nog aan het werk, en ik heb hem met een smoesje eerder naar huis laten komen. Het was natuurlijk helemaal niet de planning dat ik die test alleen zou doen haha, maar ik kon echt niet wachten. Ik zal hieronder even een foto plakken van de eerste test. Bij thuiskomst had ik op tafel een mooie lightbox gezet, met de tekst: “Baby Elgersma”, en de positieve test erbij gelegd. Mijn man kon zijn ogen niet geloven, en we zijn meteen naar het centrum gegaan om een Clear Blue te halen, die ik de ochtend daarna deed.

Zo licht, maar zo duidelijk!
Ongeloof

Ondanks dat ik het dus al voelde, zit ik tot op de dag van vandaag met ongeloof. Ik had nooit durven dromen dat deze tijd zou aanbreken. En oh wat zit ik op een roze (of blauwe?) wolk en ben ik gezegend met ons wondertje. En alle clichés zijn waar, het was het zo waard allemaal en ik ben nu al helemaal gek op deze mini me.

Ik ben zo ongelooflijk blij en gelukkig, ondanks alle kwaaltjes. En ik ben heel benieuwd naar onze kleine spruit. Zal jij op papa of op mama lijken? En wie of wat ga jij straks worden? Het maakt mij allemaal niet zoveel uit, zolang jij, lieve kleine spruit, maar dolgelukkig bent en je hart op de juiste plek hebt. Dat is het aller belangrijkste. Maar dat is ook niet zo moeilijk, met zulke geweldige ouders, hè. Ik kijk er naar uit! Jullie ook?

P.S: De uitgerekende datum, zwangerschapsduur, echofoto’s én het geslacht wordt niet gedeeld. Graag hier jullie begrip voor :-) Verder zal ik komende maanden regelmatig updates schrijven en filmen, en komen er om de week bumpdates online op Instagram! Tot snel, liefs Kyra en Frummel 

2 reacties

 • Kayleigh 8 mei, 2019 at 21:29

  Heel erg tof om te lezen dat het dan eindelijk gelukt is! Ik snap Als geen ander hoe het voelt als het dan toch ineens lukt.. mijn vriendin en ik liepen ook bij de kliniek en kunnen het ook nogsteeds niet geloven dat ook wij mama’s worden. Wij wensen jullie heel geen geluk toe met jullie wondertje! Genieten

  • admin 9 mei, 2019 at 13:04

   Hey Kayleigh, wat lief, dank je wel! Jij ook van harte <3 Liefs, Kyra

  Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Instagram

  • 💖 ZUSJE

Deze foto is zo speciaal voor mij. Kijk haar eens een trotse tante zijn 😍 Ze was helemaal in de wolken. Prachtig om te zien

Toen wij wisten dat ik zwanger was heb ik het eigenlijk vrijwel meteen aan mijn zusje verteld. En de rest van de familie. Iedereen was op de hoogte van ons traject, en wilde hen ook niet langer in spanning laten zitten!

Wanneer heb jij je zwangerschap aangekondigd aan naasten? En wat waren de reactie’s?❤️ -

#zwanger #pregnancyannouncement #preggo #sistersquad #babyblog #infertility #infertilitysucks #infertilityblogger #mamablogger #mommytobe #proudsister #auntie
  • VERANDERINGEN

Zodra er een kleintje op komst is, staat je hele leven op zijn kop. Je bent dol enthousiast, maar ondertussen ook Spaans benauwd.

Je begint een beetje te wennen aan het idee, en ondertussen maak je je huis klaar voor je kleine. Het kamertje maak je klaar, je gaat lekker veel shoppen en niet te vergeten en bijna onmisbaar: de box. Zeker met honden!

Wij kozen voor deze box van @bopitaofficial, met een grote lade onderin zodat ik luiers, doekjes en speeltjes kan opbergen. De accessoires zijn van @jolleinofficial, de lijn Indians, écht mijn favoriet!

Welk merkje ben jij zo dol op? En heb jij veel gebruik gemaakt van de box? -

#babyblog #box #mommytobe #voorbereiding #preparing #babyroom #infertilitysucks #pregnancyblog #preggo #mamablogger #woonkamer #pcospregnancy #oudersvannu #zwanger
  • Zwanger na vruchtbaarheidsbehandelingen

Elke zwangerschap is speciaal en bijzonder, maar de zwangerschappen die zijn ontstaan door mama, papa én een beetje scheikunde zijn echte wondertjes

Zo voelt het voor mij ook. Mijn kleine mini me, die ik veilig in mij draag, is écht een geschenk. Een geschenk waar ik héél dankbaar voor ben. Iets wat ik eigenlijk nooit had durven dromen

Fijne Moederdag lieve mama’s (to be), en laat jezelf lekker in de watten leggen!

Hoe snel werd jij zwanger, en hoe voelde je je daarbij?❤️
-
-
-
-
#zwanger #momlifestyle #pregnancyannouncement #pcos #pcospregnancy #preggo #babyblog #mamablog #mommytobe #infertility #infertilitysucks
  • 🤰🏼 BUMPDATE

Deze foto hebben jullie eerdaags al voorbij zien komen in mijn story, maar het is de eerste echte belly shot!

Alles gaat verder goed, ik heb niet heel veel last van kwaaltjes (behalve van mijn man 🙄) en de misselijkheid is goed te remmen met gemberthee

Hoe voelde jij je in het eerste trimester?
-
-
-
#bumpdate #zwanger #finally #infertility #pcos #pcospregnancy #kleinefrummel #preggo #pregnantbelly #mommytobe #babyblog #mamablogger #oudersvannu #bump #babybump #bellyshot #babybelly #pregnancydiary
  • Eindelijk ZWANGER!
-
-
Jeetje, waar moet ik beginnen. De afgelopen weken heb ik niet heel veel online geplaatst. Mede dankzij de misselijkheid, vermoeidheid maar voornamelijk wegens ongeloof.
-
Ook gaf mijn lichaam duidelijk aan dat ik gas terug moest nemen. So I did. Ik werk hard aan een blog met meer uitleg en alles van de afgelopen weken!
-
De uitgerekende datum e.d houd ik voor ons. Dus mochten daar vragen over komen, dan heb je hier het antwoord :-)
-
-
-
#pregnancyannouncement #zwanger #finally #infertility #pcos #pcospregnancy #kleinefrummel #preggo #pregnantbelly #mommytobe #babyblog #mamablogger #oudersvannu
  • Hallo mooi mens. Aanschouw hier, mijn ‘kleine’ zusje. 😍

Deze tuttebel is een week bij ons logeren, dus ik ben de komende week wat minder aanwezig op social media.

Excuses hiervoor, maar ik hoop op jullie begrip.

Volgende week komt er een nieuwe blog EN YouTube video online, dus ik maak het weer goed met jullie! Dikke kus
.
.
.
#zusjes #sistersquad #iloveyousomuch #beautygirl #prettygirl #photoshoots #shootingday #bloggerin #moederschap #infertilitysucks #infertilityblogger #winactie #winnen
  • 🌸 WINACTIE! T.W.V €50+ 🌸

Lief zijn voor jezelf vind ik heel erg belangrijk, en daarom heb ik deze super leuke GIVE AWAY met allemaal verwen producten.

Een heerlijke Nivea douche gel, om je vervolgens in te smeren met de huidolie van Evolve. Lekker je handen in een masker zetten en daarna lakken met een prachtige rode of parelmoer lak.

Bij de 2500 volgers, kies ik iemand uit die het meer dan verdient om zichzelf even in de watten te leggen.

WAT MOET JE DOEN?
1. Like deze post en comment waarom jij ECHT toe bent aan me-time
2. TAG je vriendinnen die dit ook verdienen
3. VOLG mij en SHARE dit bericht op je pagina of in je story 🌸
.
.
.
.
.
#winactie #giveaway #giveaways #metime #verwennen #selflove #nivea #masker #moederschap #bloggerin #qualitytime #infertilityblogger #verwennerij
  • Deze tuttebel komt volgende week vrijdag even 1,5 week bij haar grote zus logeren en ik kan in geen woord beschrijven hoeveel zin ik daar in heb!

Mijn lieve meisje, je was maar 5 jaar oud toen ik weer naar Curaçao vertrok. 4 jaar lang, hebben jij en je broertjes mij moeten missen. 4 jaar voor ons, een eeuwigheid voor jullie kleine koters.

Je moest eens weten hoe blij ik ben met de keuzes die ik heb gemaakt, dat ik nu op een uurtje rijden van jullie vandaan zit, in plaats van 8000 km.

Family is everything. Ik houd van jou, tuttebel. En van je broertjes. Ik houd van jullie, van hier tot in de blubber (zoals jullie dat altijd zeggen) ❤️
.
.
#sisters #proudsister #bigsis #iloveyousomuch #littlesis #lilsis #girlsquad #sistersquad #everyblondeneedsabrunette #familyisforever #foreverlove #bloggerin #momblogger #momblog #mamablogger
  • Aan de hand van mijn bloesem post van eergisteren, heb ik een extra lange blog geschreven. Met maar liefst 10 ultieme tips voor een #positievemindset!

Ben jij ook zo benieuwd? Lees ‘m nu snel via de link in bio!

PS: deze foto is gewoon zo lief en puur, en hier haal ik onder andere mijn positiviteit uit.

Waar haal jij je positiviteit uit?

#positiviteit #infertilityblogger #bodypositivity #positivenergy #positivethinking #mindsetcoach #positivemindset #infertilitysucks #bloggerfashion #mamablogger #babygirls #cutebabygirl #fashionbaby

  Volg mij ook op Instagram

  Recent

  ×