ZWANGERSCHAPSAANKONDIGING!

6 mei, 2019

ZWANGERSCHAPSAANKONDIGING!

6 mei, 2019

Jeetje mina, ik word gewoon mama. Vol ongeloof zit ik nu hier deze blog te schrijven, en heb ik het eerder bekend gemaakt op Instagram. Wat een overweldigende reacties, dank je wel allen. Wij weten het nu al even, en het blijft soms onwerkelijk. Alle kwaaltjes geven mij enigszins gerustheid, ik weet in ieder geval zeker dat de baby goed groeit. In deze blog vertel ik jullie iets meer over de kwaaltjes, eerste weken en hoe wij er achter kwamen. Lezen jullie mee? :-)

Goede echo

Het was een mooie, zonnige dag. Wij liepen richting de ingang van het fertiliteitscentrum. Tegenwoordig lopen we daar zo nuchter naar binnen, het zal toch wel weer niks zijn. Sinds ik de Gonal-f spuit moet ik om de 2 dagen voor een echo komen. Ze houden de boel goed in de gaten! Ik ga zonder enige verwachtingen, in die stoel liggen en laat het weer over mij heen komen. Tijdens de echo ziet de dokter iets verdachts, en er wordt met grof geweld op mijn buik gedrukt en geroerd met die staaf. Auw… die voelde ik wel even. Ze meet een mooi eitje van om en nabij 11mm, en ik mag over twee dagen terug komen.

Twee dagen later is dit eitje 16mm, en moet hij eigenlijk minimaal 17 zijn om te kunnen springen. Nog één dagje wachten dus, en nog even een echo morgen. De dag daarop is het eitje gewoon 18,5mm! Wát ben ik trots op mijn lichaam. Eindelijk, het is gelukt. Bij thuiskomst mag ik meteen Ovitrelle spuiten en zou dan twee weken later weer contact hebben.

Vieze smaak

Na alle horrorverhalen over de Ovitrelle, durfde ik ‘m zelf niet te spuiten. Heb het dus maar aan mijn man gevraagd en ik ben zielig op de bank gaan liggen, bang voor heel veel pijn. De naald zat er al in voordat ik het wist, en de vloeistof heeft hij dusdanig rustig ingespoten dat ik hier niks van voelde. Opgelucht dat ik was, zei mijn man “oh, die pijn zal later wel komen”, en it did. Maar niet van de Ovitrelle haha.

Zo’n tien minuten na het spuiten, was ik bezig met de lunch voorbereiden, en werd ik ineens overvallen door een onwijs gore smaak in mijn mond. Zó vies, dat ik er van moest kokhalzen. Gigantische slokken Ice Tea, water en ranja gingen naar achter maar werkelijk niks hielp. Jakkes, dit is van de Ovitrelle. Maar daar was ik niet op voorbereid! Moet jij nog Ovitrelle spuiten, nu je dit leest? Leg dan bij voorhand even een donut klaar of zo, want die smaak is echt niet weg te drinken.

Bijwerkingen

De dagen na de Ovitrelle waren heftig, maar gingen vlot. Die spuit zit natuurlijk vol met hCG (het zwangerschapshormoon) en ja, dat zorgt wel voor wat kwaaltjes. De eerste dagen was ik wat misselijk, gelukkig nam dit vrij snel weer af. Ik had voornamelijk veel moodswings en ongecontroleerde jankbuien. Heerlijk!

Precies 24 uur na het spuiten van de Ovitrelle, voelde ik heel sterk mijn eisprong. Het was een nare, stekende pijn in mijn linker eierstok (waar ook mijn eitje zat) die een uur of 2 aanhield en toen weer verdween. De daarop volgende dagen heb ik nog regelmatig krampjes en steken gehad. Rond dag 10 deed ik een test, om te kijken of alle Ovitrelle uit mijn lijf was, en dit was zo. De test was zo goed als negatief. Als ik nu een positieve test heb, is dat dus van de baby!

Verrassing!

Omdat ik geen natuurlijke cyclus had, en al flink lang aan het spuiten was, waren de data’s een beetje op de tast genomen. Ik had dus niet een echte NOD, maar volgens de berekeningen heb ik dus drie dagen voor mijn NOD de eerste test gedaan. Dit was eigenlijk niet helemaal de planning haha, ik zou die dag erna pas een test doen en notabene met mijn man samen. Maar, ik werd ’s morgens wakker en ik wist al 1000% zeker dat ik zwanger was. Alles in mijn lijf zei dat ik NU een test moest doen, en zo ging ik dus naar de wc en deed ik een plasje over de test.

Half slapend en verward ging ik mijzelf aankleden, even vergeten dat ik zojuist een test had gedaan. Wel erg vroeg, maar goed als deze negatief is dan is er morgen vast een streepje. Ineens herinner ik mij dat ik die test nog had liggen (zo’n 2 minuten later), en toen ik ging kijken zat er meteen een hele duidelijke, roze streep op. WAT DE F… Na jaren aan teleurstellingen, honderden negatieve testen in mijn klauwen te hebben, houd ik nu gewoon een test vast met een hele duidelijke streep. Ik ben zwanger, ik ben gewoon écht zwanger! Ik schiet meteen helemaal vol en bel overstuur mijn zus op. Overstuur van ongeloof, opluchting en blijdschap. Eindelijk is het afgelopen met al dat spuiten. Eindelijk!

Mijn man was nog aan het werk, en ik heb hem met een smoesje eerder naar huis laten komen. Het was natuurlijk helemaal niet de planning dat ik die test alleen zou doen haha, maar ik kon echt niet wachten. Ik zal hieronder even een foto plakken van de eerste test. Bij thuiskomst had ik op tafel een mooie lightbox gezet, met de tekst: “Baby Elgersma”, en de positieve test erbij gelegd. Mijn man kon zijn ogen niet geloven, en we zijn meteen naar het centrum gegaan om een Clear Blue te halen, die ik de ochtend daarna deed.

Zo licht, maar zo duidelijk!
Ongeloof

Ondanks dat ik het dus al voelde, zit ik tot op de dag van vandaag met ongeloof. Ik had nooit durven dromen dat deze tijd zou aanbreken. En oh wat zit ik op een roze (of blauwe?) wolk en ben ik gezegend met ons wondertje. En alle clichés zijn waar, het was het zo waard allemaal en ik ben nu al helemaal gek op deze mini me.

Ik ben zo ongelooflijk blij en gelukkig, ondanks alle kwaaltjes. En ik ben heel benieuwd naar onze kleine spruit. Zal jij op papa of op mama lijken? En wie of wat ga jij straks worden? Het maakt mij allemaal niet zoveel uit, zolang jij, lieve kleine spruit, maar dolgelukkig bent en je hart op de juiste plek hebt. Dat is het aller belangrijkste. Maar dat is ook niet zo moeilijk, met zulke geweldige ouders, hè. Ik kijk er naar uit! Jullie ook?

P.S: De uitgerekende datum, zwangerschapsduur, echofoto’s én het geslacht wordt niet gedeeld. Graag hier jullie begrip voor :-) Verder zal ik komende maanden regelmatig updates schrijven en filmen, en komen er om de week bumpdates online op Instagram! Tot snel, liefs Kyra en Frummel 

2 reacties

 • Kayleigh 8 mei, 2019 at 21:29

  Heel erg tof om te lezen dat het dan eindelijk gelukt is! Ik snap Als geen ander hoe het voelt als het dan toch ineens lukt.. mijn vriendin en ik liepen ook bij de kliniek en kunnen het ook nogsteeds niet geloven dat ook wij mama’s worden. Wij wensen jullie heel geen geluk toe met jullie wondertje! Genieten

  • admin 9 mei, 2019 at 13:04

   Hey Kayleigh, wat lief, dank je wel! Jij ook van harte <3 Liefs, Kyra

  Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Welkom op A Little Bit Pregnant©

  Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Ik ben Kyra, 21 jaar en woonachtig in Zwolle met mijn man en hondjes. A Little Bit Pregnant© staat in het teken van onvruchtbaarheid, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Je zult dus voornamelijk blogs lezen over infertiliteit, en alles wat daarbij komt kijken. In de hoop dat er wensmoeders zijn die er moed, kracht, herkenning en steun uit kunnen halen. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Instagram

  • 🤰🏼BUMP DATE || Bijna op de HELFT

Deze kleine baby is méga druk, heeft echt mijn genen 😳 Papa gaat het zwaar hebben straks haha

Gister kwam mijn blog op @kidsenkurken online, waarin ik jullie vertel over mijn Borderline en de combinatie met het moederschap.

Na die blog heb ik onwijs veel lieve berichtjes gekregen, maar ook hulpvragen. Voor alle lieve mama’s (to be) die niet lekker in hun vel zitten en dit nu lezen: praat erover. Met je partner, je huisarts, een vriendin. Desnoods met mij!

Weet dat je niet alleen bent, ook ik heb soms nog mega zware dagen. Uit die dagen probeer ik het positieve te halen. Het is niet erg als je er even helemaal doorheen zit, zolang je jezelf maar weer herpakt. En oooh dat kan jij!!! Lieve mama die dit leest, je hebt een kind gebaard. You ROCK, hoe dan ook! ❤️
  • Wanneer je weer eens make-up op je smoel hebt gesmeerd en meteen 600 foto’s maakt. Deze serie foto’s gaan jullie nu veel voorbij zien komen toedels
  • BLOG || Naar aanleiding van mijn blog - Het onderschatten van een zwangerschap - hier even een post.

De blog staat nu een uur of 4 online, en de reacties stomen binnen, voornamelijk op Facebook. Fantastisch zou je denken, helaas is vaak het fatsoen ver te zoeken.

Mijn lieve trouwe volgers zullen allemaal weten dat ondankbaar wel het laatste is wat ik ben, en gelukkig zijn jullie allemaal zulke trouwe lezers, dat jullie de blogs uitlezen en dus geen voorbarige conclusies trekken. Love jullie!❤️ Even back to reality want het blijft social media, de wc-pot van het internet.

Mijn doel met bloggen en Instagrammen is om taboes te doorbreken en bespreekbaar te maken, ik doe elke keer weer mijn uiterste best om jullie een meest eerlijke en oprechte blik uit mijn leven te geven en ik plaats geen nonsense. Alles komt van diep uit mijn hart, en soms is dat ook even minder leuk. That’s life!

Maar wat ik eigenlijk wil zeggen en bereiken met deze post, dames wees eens lief voor elkaar! Het is heel makkelijk om vanachter je beeldscherm iemand met de vloer gelijk te maken, en bij het bespreken van taboes horen discussies, zolang dit discussies blijven is het prima. Ik zie toch nog veel te vaak lelijke reacties met verwijten en aannames. Dat vind ik jammer! Lees, denk na en reageer, niet andersom. En onthoud: wat gij niet wilt dat U geschiedt, doe dat ook een ander NIET!
.
.
.
#bloggerin #mamablogger #taboe #discussion #internet #socialmedia #facebook #honesty #pcospregnancy #pcos #womenempowerment #supporter #babyroom #breastfeeding #moms #momtobe #supporteachother
  • Let me love you a little more before you’re not so little anymore. .

Time flies.
Tweede trimester💛 Pregnancy glow daar in tegen is nog ver te zoeken...
.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #preggo #bellyshots #mamablogger #genderreveal #guesswhat #babyshower #pregnancy #pregnancyannouncement #blogging #momtobe
.
📸 by @ghiesss
  • 💛 We’re so in love with you

Nooit gedacht dat ik zó verliefd zou zijn op mijn ongeboren mini mensje. Die hormonen doen zo veel moois met je!

Mijn buik groeit flink door, afgelopen week met maar liefst 6 hele centimeters 😱 De banden- en navelpijn is dus zo gek nog niet!

Vanaf wanneer kwam jouw baby bump tevoorschijn? 🤰🏼 .
.
.
.
#babybump #bump #babyblog #mommytobe #proudmommy #preggo #pregnancyannouncement #pcos #pcospregnancy #babyroom #momblog #mamablogger #lovethefeedsyoufollow #lovethemomsyoufollow
  • ❤️ GELUK KUN JE DELEN

Na mijn zwangerschapstest heb ik mij direct aangemeld bij @moedersvoormoeders, hier twijfelde ik geen seconde over. De euforie die ik had wilde ik een ander ook geven. En niet zomaar een ander, een lotgenoot!

Wij hebben zelf gebruik gemaakt van de injecties die gemaakt worden door de lieve mama’s, die deelnamen aan Moeders voor Moeders. Mij is het gelukt, en ik hoop heel veel meer wensmama’s ook!

Mijn Moeders voor Moeders avontuur zit er alweer op. Hebben jullie ook mee gedaan? Ik vond het zo de moeite waard ❤️
.
.
.
.
#mommytobe #babyblog #zwanger #preggo #pregnancy #pcos #pcospregnancy #infertility #onvruchtbaar #hormones #momtobe #mamablogger #moedersvoormoeders #moeder
  • GESLOTEN!
😱 WIN WIN WIN!

Omdat de wikkeldoek winactie als een tierelier ging, hebben @back_2_yourroots en ik NOG een extra verrassing voor jullie

tromgeroffel... Wij geven OOK deze fantastische BIJTRING weg 😱🎉😎 Zo hebben we twee winnaars!

1. VOLG @back_2_yourroots EN @kyraelgersma
2. TAG al je momfriends (1 tag per comment)
3. SHARE in je STORY en TAG ONS!
.
.
.
#win #winactie #giveawaycontest #giveaways #giveaway #wikkeldoek #babyblog #mamablogger #babyassesories #musthave #newborn
  • 👶🏻 WIKKELDOEK

Deze prachtige, okergele en méga zachte wikkeldoek ligt klaar om onze baby in te wikkelen. Hoe langer ik er naar kijk, hoe enthousiaster ik word haha.

De binnenkant is heerlijk zacht en lekker warm, wat goed van pas komt voor onze winterbaby!

@zoefhandmade.nl maakt ze helemaal naar wens. Met talloze kleuren en verschillende stofjes vind jij er vast en zeker één die precies bij je past.

Heb jij een wikkeldoek veel gebruikt? Vertel het ons in de comments 👶🏻 .
.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #wikkeldoek #preggo #babyroom #newborn #musthaves #zwanger #moeder #mamablogger #pcospregnancy #pcos #ad
  • 🤰🏼 BUMPDATE

De afgelopen dagen krijg ik veel vragen over hoe het nu met mij en de baby gaat. Dus vandaag even een zwangerschaps/babyupdate!

In mijn blog kon je al een beetje lezen dat ik het zwanger zijn zwaar vind, en hier is waarom. De afgelopen weken heb ik mij vreselijk gevoeld. Eetlust was verdwenen, elke geur van eten deed mij kokhalzen, zelfs de gedachte aan bepaald eten maakte mij misselijk. Ik ben heel erg vaak duizelig en licht in mijn hoofd, en energie is ver te zoeken.

Dat is dus ook een beetje de reden waarom ik er nog weinig over verteld heb. Krijg dan toch snel antwoorden dat ik niet zo ondankbaar moet doen. In mijn blog leg ik uit waarom je bést mag zeuren dat het zwaar is en bespreek ik nog meer taboes rondom het moederschap.

Met de baby gaat alles goed, hij groeit goed en beweegt veel. Wij hebben volgende week weer een echo en ben heel benieuwd hoeveel hij weer gegroeid is! De volgende blog zal ik mijn ervaring delen over de NIPT-test en waarom wij hiervoor hebben gekozen.
.
.
.
#babyblog #mommytobe #babys #ultrasound #babyroom #pregnantbelly #bump #preggo #mamablogger #pregnancy #firsttrimester #secondtrimester #lovethefeedsyoufollow #lovethefamilyyoufollow #lovethemomsyoufollow

  Volg mij ook op Instagram

  Recent

  ×