Laatste blogs

Subscribe & Follow

Categories

ZWANGERSCHAPSAANKONDIGING!

6 mei, 2019

ZWANGERSCHAPSAANKONDIGING!

6 mei, 2019

Jeetje mina, ik word gewoon mama. Vol ongeloof zit ik nu hier deze blog te schrijven, en heb ik het eerder bekend gemaakt op Instagram. Wat een overweldigende reacties, dank je wel allen. Wij weten het nu al even, en het blijft soms onwerkelijk. Alle kwaaltjes geven mij enigszins gerustheid, ik weet in ieder geval zeker dat de baby goed groeit. In deze blog vertel ik jullie iets meer over de kwaaltjes, eerste weken en hoe wij er achter kwamen. Lezen jullie mee? :-)

Goede echo

Het was een mooie, zonnige dag. Wij liepen richting de ingang van het fertiliteitscentrum. Tegenwoordig lopen we daar zo nuchter naar binnen, het zal toch wel weer niks zijn. Sinds ik de Gonal-f spuit moet ik om de 2 dagen voor een echo komen. Ze houden de boel goed in de gaten! Ik ga zonder enige verwachtingen, in die stoel liggen en laat het weer over mij heen komen. Tijdens de echo ziet de dokter iets verdachts, en er wordt met grof geweld op mijn buik gedrukt en geroerd met die staaf. Auw… die voelde ik wel even. Ze meet een mooi eitje van om en nabij 11mm, en ik mag over twee dagen terug komen.

Twee dagen later is dit eitje 16mm, en moet hij eigenlijk minimaal 17 zijn om te kunnen springen. Nog één dagje wachten dus, en nog even een echo morgen. De dag daarop is het eitje gewoon 18,5mm! Wát ben ik trots op mijn lichaam. Eindelijk, het is gelukt. Bij thuiskomst mag ik meteen Ovitrelle spuiten en zou dan twee weken later weer contact hebben.

Vieze smaak

Na alle horrorverhalen over de Ovitrelle, durfde ik ‘m zelf niet te spuiten. Heb het dus maar aan mijn man gevraagd en ik ben zielig op de bank gaan liggen, bang voor heel veel pijn. De naald zat er al in voordat ik het wist, en de vloeistof heeft hij dusdanig rustig ingespoten dat ik hier niks van voelde. Opgelucht dat ik was, zei mijn man “oh, die pijn zal later wel komen”, en it did. Maar niet van de Ovitrelle haha.

Zo’n tien minuten na het spuiten, was ik bezig met de lunch voorbereiden, en werd ik ineens overvallen door een onwijs gore smaak in mijn mond. Zó vies, dat ik er van moest kokhalzen. Gigantische slokken Ice Tea, water en ranja gingen naar achter maar werkelijk niks hielp. Jakkes, dit is van de Ovitrelle. Maar daar was ik niet op voorbereid! Moet jij nog Ovitrelle spuiten, nu je dit leest? Leg dan bij voorhand even een donut klaar of zo, want die smaak is echt niet weg te drinken.

Bijwerkingen

De dagen na de Ovitrelle waren heftig, maar gingen vlot. Die spuit zit natuurlijk vol met hCG (het zwangerschapshormoon) en ja, dat zorgt wel voor wat kwaaltjes. De eerste dagen was ik wat misselijk, gelukkig nam dit vrij snel weer af. Ik had voornamelijk veel moodswings en ongecontroleerde jankbuien. Heerlijk!

Precies 24 uur na het spuiten van de Ovitrelle, voelde ik heel sterk mijn eisprong. Het was een nare, stekende pijn in mijn linker eierstok (waar ook mijn eitje zat) die een uur of 2 aanhield en toen weer verdween. De daarop volgende dagen heb ik nog regelmatig krampjes en steken gehad. Rond dag 10 deed ik een test, om te kijken of alle Ovitrelle uit mijn lijf was, en dit was zo. De test was zo goed als negatief. Als ik nu een positieve test heb, is dat dus van de baby!

Verrassing!

Omdat ik geen natuurlijke cyclus had, en al flink lang aan het spuiten was, waren de data’s een beetje op de tast genomen. Ik had dus niet een echte NOD, maar volgens de berekeningen heb ik dus drie dagen voor mijn NOD de eerste test gedaan. Dit was eigenlijk niet helemaal de planning haha, ik zou die dag erna pas een test doen en notabene met mijn man samen. Maar, ik werd ’s morgens wakker en ik wist al 1000% zeker dat ik zwanger was. Alles in mijn lijf zei dat ik NU een test moest doen, en zo ging ik dus naar de wc en deed ik een plasje over de test.

Half slapend en verward ging ik mijzelf aankleden, even vergeten dat ik zojuist een test had gedaan. Wel erg vroeg, maar goed als deze negatief is dan is er morgen vast een streepje. Ineens herinner ik mij dat ik die test nog had liggen (zo’n 2 minuten later), en toen ik ging kijken zat er meteen een hele duidelijke, roze streep op. WAT DE F… Na jaren aan teleurstellingen, honderden negatieve testen in mijn klauwen te hebben, houd ik nu gewoon een test vast met een hele duidelijke streep. Ik ben zwanger, ik ben gewoon écht zwanger! Ik schiet meteen helemaal vol en bel overstuur mijn zus op. Overstuur van ongeloof, opluchting en blijdschap. Eindelijk is het afgelopen met al dat spuiten. Eindelijk!

Mijn man was nog aan het werk, en ik heb hem met een smoesje eerder naar huis laten komen. Het was natuurlijk helemaal niet de planning dat ik die test alleen zou doen haha, maar ik kon echt niet wachten. Ik zal hieronder even een foto plakken van de eerste test. Bij thuiskomst had ik op tafel een mooie lightbox gezet, met de tekst: “Baby Elgersma”, en de positieve test erbij gelegd. Mijn man kon zijn ogen niet geloven, en we zijn meteen naar het centrum gegaan om een Clear Blue te halen, die ik de ochtend daarna deed.

Zo licht, maar zo duidelijk!
Ongeloof

Ondanks dat ik het dus al voelde, zit ik tot op de dag van vandaag met ongeloof. Ik had nooit durven dromen dat deze tijd zou aanbreken. En oh wat zit ik op een roze (of blauwe?) wolk en ben ik gezegend met ons wondertje. En alle clichés zijn waar, het was het zo waard allemaal en ik ben nu al helemaal gek op deze mini me.

Ik ben zo ongelooflijk blij en gelukkig, ondanks alle kwaaltjes. En ik ben heel benieuwd naar onze kleine spruit. Zal jij op papa of op mama lijken? En wie of wat ga jij straks worden? Het maakt mij allemaal niet zoveel uit, zolang jij, lieve kleine spruit, maar dolgelukkig bent en je hart op de juiste plek hebt. Dat is het aller belangrijkste. Maar dat is ook niet zo moeilijk, met zulke geweldige ouders, hè. Ik kijk er naar uit! Jullie ook?

P.S: De uitgerekende datum, zwangerschapsduur, echofoto’s én het geslacht wordt niet gedeeld. Graag hier jullie begrip voor :-) Verder zal ik komende maanden regelmatig updates schrijven en filmen, en komen er om de week bumpdates online op Instagram! Tot snel, liefs Kyra en Frummel 

2 reacties

 • Kayleigh 8 mei, 2019 at 21:29

  Heel erg tof om te lezen dat het dan eindelijk gelukt is! Ik snap Als geen ander hoe het voelt als het dan toch ineens lukt.. mijn vriendin en ik liepen ook bij de kliniek en kunnen het ook nogsteeds niet geloven dat ook wij mama’s worden. Wij wensen jullie heel geen geluk toe met jullie wondertje! Genieten

  • admin 9 mei, 2019 at 13:04

   Hey Kayleigh, wat lief, dank je wel! Jij ook van harte <3 Liefs, Kyra

  Laat een reactie achter

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Welkom op A Little Bit Pregnant

  Even voorstellen

  Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Kyra, een jonge mama van twee wondertjes die wij mochten omarmen na een pittig fertiliteitstraject. Samen met mijn man en onze hond vormen wij een gezin van 5 in Zwolle. A Little Bit Pregnant© is begonnen in het teken van onvruchtbaarheid en fertiliteitsbehandelingen, en zo is mijn naam ook ontstaan. Een klein beetje zwanger, door de hormonen, door de wens, door de behandelingen. Daarnaast bespreek ik onder andere taboes rondom het ouderschap en deel ik zoveel mogelijk over mijn chaotische doch heerlijke leven als jonge moeder. Heel veel leesplezier!

  Kyra Elgersma

  Socials

  BabyBaby
  ×